Wednesday, June 19, 2013

The Star sengaja burukkan imej Rosmah


Jika Datin Seri Rosmah dijadikan kontroversi kerana sering keluar di suratkhabar dan TV, lepas PRU beliau sudah banyak kurang. Banyak kerja-kerja amal dan kebajikan dilakukan tanpa perhatian media.

Semalam The Star menyiarkan iklan yang meletakkan Rosmah sebagai wanita paling powerful di Malaysia. Ini pasti menjadi buah mulut orang.

Dato Kadir Jasin pun rasa ada sesuatu yang tidak kena. Baca SINI. Kata Kadir, "The proclamation was made in a full-page anonymously placed advertorial". The Star enggan memberitahu syarikat Sendirian berhad yang menyiarkan. 


Kenapa iklan yang bakal merosakkan imej Rosmah itu diterima? Apakah The Star tiada langsung kuasa untuk tolak iklan tersebut? Mengapakah Ketua Editor, Dato Wong Chun Wai yang lalang sengaja mengeluarkan iklan tersebut?

Pelbagai alasan boleh diberi dan antara alasan adalah mungkin sekali kerana duit dah diterima dan tak boleh buat apa-apa. Ini berlaku apabila pihak bawah dah buat commitment dengan client. Dipercayai di bahagian marketing ada banyak penyokong dan pengundi DAP. Kalau 93% cina undi DAP, probablity mereka undi DAP adalah 0.97 atau hampir 100%.

Selain Regina Lee yang kami ada sebut sebelum ini, ada ramai lagi pencacai Pakatan Rakyat dan hardcore DAP dan PKR dalam The Star. Berikut adalah nama-nama yang kami terima:
  • Managing Editor, June Wong. Dia merupakan apa yang boleh dikatakan Ketua Wanita Cabang The Star. Dia kini sedang melobi untuk jadi Group Chief  Editor 1 ekoran peninggalan Dato Wong Sai Wan.
  • Leanne Goh yang merupakan Group Chief Editor  2 dan ketiga bawah si lalang, Dato Wong Chun Wai.
  • Wong Siah Ping yang merupakan Chief Operating Officer of Star Digital Business. Ni yang melibatkan Star Online.
  • Martin Vendesan yang tidak lama baru-baru ini melancarkan kolumn baru. Dia adalah ahli PKR yang secara terbuka mencari ahli baru lepas 2008.


Padanlah Rosmah dikenakan. Pasal banyak malaun dalam The Star. Ada banyak lagi nama yang kami akan siarkan. Kasi masa.

9 comments:

  • Anonymous says:
    June 19, 2013 at 9:07:00 AM GMT+8

    Mana ada menrosakkan imej Rosmah? Memang Rosmah wanita yang paling berpengaruh melalui peranannya terutama dalam memperjuangkan kebajikan rakyat Malaysia?

  • Anonymous says:
    June 19, 2013 at 10:12:00 AM GMT+8

    Dato Jamelah Jamaludin was ranked as the 9th most powerful women according to the Star. The info given on her is factually incorrect. She is no longer the CEO of KFH Malaysia since early this year. The CEO is actually Dato Seri Hamidi who was formerly the CEO of Affin Bank. dato Jamelah has been demoted to be the General Manager of KFH Labuan Sdn Bhd. The reason for her demotion was her failure to turnaround KFH Malaysia due to massive bad loans under her ineffective transformation program. I wonder what kind of people does Star hire to be on their managemnet team to produce such inaccurate reports. must be graduates of vernacular schools.

  • ne says:
    June 19, 2013 at 11:14:00 AM GMT+8

    ape yang memburuk kan? ni kebenaran.. sebagai bini PM obviously die adalah wanita paling berpengaruh di Malaysia.. akan jadi pelik kalau bukan Rosmah yang jadi wanita paling berpengaruh..

  • Anonymous says:
    June 19, 2013 at 11:19:00 AM GMT+8

    9.07:
    Baca ayat pertama dah boleh buat anlisis yang mampan?
    Bijak betul anda. Pandai tak baca keseluruhan rencana dan jangan lupa baca antara baris dan kemudian buat anlisis semula?

    Profesor Glam.

  • Anonymous says:
    June 19, 2013 at 11:49:00 AM GMT+8

    rosmah pun lebih baik kuruskan badan senyap senyap supaya dapat berkempen gaya hidup sehat

    buat amal boleh teruskan tapi minta tak diberi sebaran, buat baik senyap senyap

    tak payah gila glamor

  • Anonymous says:
    June 19, 2013 at 11:50:00 AM GMT+8

    the star ni merbahaya harus dipantau sebab banyak sangat spin

  • Anonymous says:
    June 19, 2013 at 2:52:00 PM GMT+8

    Kuruskan badan bukan bermaknan sihat,
    badan besar bukan bermakna tidak sihat.

    Ahli sumo tak sihat kah?

  • Anonymous says:
    June 19, 2013 at 6:13:00 PM GMT+8

    Berpengaruh apa bendanya, kalau Zeti Aziz ya lah brpengaruh, gabernur Bank Negara, kalau Michelle Yeoh pelakon antarabangsa, kalau ahli politik ya la brpengaruh..Tapi ni stakat isteri PM je, bukan ada jawatan apa pun dlm politik. TheStar sngaja burukkan imej Rosmah dan Najib, seolah-olah bnarlah khabar angin slama ni yg kta Rosmah pgang kuasa PM, Najib lembik

  • Anonymous says:
    June 19, 2013 at 6:16:00 PM GMT+8

    Ni bukan setakat brpengaruh, tapi BERKUASA. Nmpak sngat TheSTAR pmbelot ni nk burukkan Najib

fda

Link2Me WeLinkBk (254)