Tuesday, June 25, 2013

Kenapa Iran tak diserang Amerika?


Ramai mungkin terlalu muda untuk ingat peristiwa tahun 1979 ini tapi sila baca berikut:
The Iran hostage crisis, referred to in Persian as تسخیر لانه جاسوسی امریکا (literally "Conquest of the American Spy Den," but usually translated as "Occupation of the American Embassy"[citation needed]), was a diplomatic crisis between Iran and the United States. Fifty-two Americans were held hostage for 444 days (November 4, 1979 to January 20, 1981), after a group of Islamist students and militants supporting the Iranian Revolution took over the American Embassy in Tehran.[1] President Carter called the hostages "victims of terrorism and anarchy," adding that "the United States will not yield to blackmail."[2]

Baca seterusnya di Wikipedia SINI

Sejak tahun 1981 hingga kini, Iran tak pernah diserang oleh Amerika atau kuasa barat yang lain. Afghanistan, Iraq, dan lain-lain negara diserang atas hanya tuduhan yang tak berasas serupa menuduh SPR tipu tapi tiada bukti.

Kenapa agaknya?Kemasukan pengaruh sesat syiah akan bantu Amerika takluk Malaysia.

11 comments:

 • usin says:
  June 25, 2013 at 9:16:00 PM GMT+8

  sebab iran tu syiah. syiah tu adalah agama ciptaan munafik yahudi yg berpura2 menganut islam. gempak sana gempak sini antara iran, israel dan amerika adalah drama politik antarabangsa. ketiga2 entiti itu adalah pembohong terbesar dunia. habis dunia arab kena tipu!!!

 • Anonymous says:
  June 25, 2013 at 9:31:00 PM GMT+8

  Iran is 2nd largest jew population in the world. Student iran yg melambak kat malaysia ni bkn nya semuanya islam ada gak yg jew. Yg paling tak boleh blah, jew mmg ada tempat di iran tapi tidak utk sunni yg mcm kita kat malaysia ni.

 • Hasnul Rahman says:
  June 25, 2013 at 10:06:00 PM GMT+8

  Assalammualaikum wmt,
  Memang benar dan tepat sekali seperti kata usin.

  Yahudi dan Amerika tak akan serang Iran kerana Iran adalah pusat gerakan Syiah.
  Dgn adanya Syiah, Yahudi boleh menggunakan mereka untuk berbunuhan sesama Islam dgn ahli sunnah waljamaah.
  Kerana itulah negara-negara Arab berjaya dikucar-kacirkan dan sentiasa berada dalam keadaan tidak aman.
  Apabila negara-negara Arab tidak aman dan tidak dapat bersatu kerana mazhab, maka senanglah Yahudi merencanakan angan-angan mereka menguasai dunia dgn berpusat di Palestin.

  Bagaimanapun Allah swt Maha Berkuasa dan semuanya akan berakhir sebelum dunia ini kiamat, iaitu ketikamana Imam Mahdi dan Al-Maseh akan menghapuskan mereka.
  Cuma masanya sahaja yg kita tidak diberitahu oleh Allaj swt.

 • Anonymous says:
  June 25, 2013 at 10:27:00 PM GMT+8

  AMERIKA SUDAH LAMA MEMBANTU BAWA MASUK SYIAH SEBAGAI SALAH SATU SENJATA MEMUSNAHKAN ISLAM DI MALAYSIA. PAS ADALAH PARTI YANG BERTANGGUNG JAWAB MEMBELA SYIAH INI...MEREKA ADALAH MUNAFIK BESAR YANG PATUT DIHUKUM...JIKA PAS BUKAN, KENAPA TERLALU RAMAI AHLI MEREKA MALAH PEMIMPIN MEREKA YANG MENJADI PENDOKONG TEGAR SYIAH...
  HAPUSKAN PAS AKAN TERHAPUS SYIAH DI MALAYSIA INI...SEKARANG INI DI SELANGOR TELAH MENJADI KUBU KUAT SYIAH. TAHNIAH PAS PARTI ZINA MUNAFIK.

 • Xpas says:
  June 25, 2013 at 11:08:00 PM GMT+8

  Yahudi kufur dan syiah sama sahaja, sama sama mengaku beriman dgn Allah swt dan Hari Akhirat tp sebenarnya kufur penyeleweng agama.

 • Anonymous says:
  June 26, 2013 at 1:43:00 AM GMT+8

  Kalau lihat solat Syiah ada pulak mana mana di sebut Husein dan Ali.

  Kalau nabi solat takkan sebut tu semua. Tu tak logik tu...

  Memang sah sesat dari pembawa Syiah sebenar.

 • Anonymous says:
  June 26, 2013 at 8:46:00 AM GMT+8

  Iran masa lampau Amerika Syarikat dah ada revolusi di sana. Mestilah macam mana dia hendak tukar apabila ia memang tak boleh tukar.

 • Anonymous says:
  June 26, 2013 at 10:23:00 AM GMT+8

  Parti zina munafik mmng sesuai...

 • Anonymous says:
  June 26, 2013 at 1:01:00 PM GMT+8

  Salam,

  jawapan mengapa US tak nak serang Iran

  http://www.youtube.com/watch?v=9R4CfK4d8DQ


  Sebarkan!!!

 • Anonymous says:
  June 27, 2013 at 3:39:00 AM GMT+8

  kerana itu bila kita baca hadis tentang imam mahdi..ada satu hadis yg mengatakan akan berlaku peperangan besar dgn yahudi di iran selain di israel...jika tak silap 70,000 yahudi iran berlawan dg tentera imam mahdi.

  bila dikaji sekarang..tempat itu tak jauh dr tempat buat nuklir terbesar iran.

 • Anonymous says:
  June 28, 2013 at 10:42:00 AM GMT+8

  Apa apa yang jadi itu kehendak tuhan. Itu pada orang yang percaya tuhan.Kemungkinan ada sebab tuhan lagakan syiah dgn sunni.Kalau orang sunni di lahirkan syiah mungkin comment dia lain pulak.Sebelum menyalahkan yahudi untuk semua kekurangan orang islam jangan lupa kebanyakan nabi semua nya orang yahudi.

fda

Get your volunteer initiatve funded!

Link2Me WeLinkBk (254)