Greetings

Sunday, June 16, 2013

Boikot The Star!!! Pro DAP dan tentang BCL, BBC, ABC!


Apabila orang Melayu berpakat untuk memulaukan kedai Cina, barangan Cina dan semua produk syarikat  Cina, maka akhbar The Star menjalankan kempen menentangnya kerana dakwanya membahayakan keharmonian sosial negara.
Tetapi apabila orang Cina menjalankan kempen untuk meruntuhkan dominan Melayu dalam sebuah kerajaan majmuk yang terbina sejak merdeka, The Star tidak pula nampak bahayanya.
Saya telah nampak bahayanya apabila ribuan orang Cina di kampong dan di bandar beratur panjang berbatu-batu, termasuk yang pulang dari luar negara untuk menenggelamkan kerajaan Melayu pada 5 Mei lalu.
Tindakan Buy Chinese Last oleh beberapa NGO Melayu adalah sebagai membalas tindakan orang Cina khususnya DAP yang mahu menghancurkan sebuah kerajaan yang bersifat multiracial tetapi telah tersasar  membina  sebuah kerajaan Bumiputra. 
Jika orang Cina mahu melindungi perbuatan jahat menentang kepimpinan Melayu dengan kempen "Kami Suka Najib, Tetapi Tidak Suka BN," maka apa salahnya jika orang Melayu berkempen "Kami Suka Cina, Tetapi Tak Suka Barangan Cina."
Saya sendiri tidak percaya bahawa tindakan ini akan berkesan serta merta kerana kuasa ekonomi tidak sepenuhnya berada di tangan orang Melayu atau Bumiputra tetapi kempen Buy Chinese Last boleh berkesan jika dijalankan terus menerus  dalam masa empat lima tahun akan datang secara profesional dengan strategi yang inovatif dan kreatif, halus dan bijak secara kecil-kecilan dan besar-besaran.
Kerajaan mesti banyakan lagi Kedai1Malaysia di seluruh negara.
Ini bukan tindakan rasis kerana kempen jatuhkan kerajaan Melayu juga bukan rasis. Hanya Ketua Pengarang Akhbar The Star, Datuk Wong Chun Wai sahaja nampak rasis seperti dia nampak Utusan Malaysia rasis, tetapi tidak nampak akhbar Cina rasis.
Mulakan dengan pemulauan akhbar The Star.
 
Baca seterusnya di Zamkata SINI
 
-------------


Sedikit kesah mengenai Wong Chun Wai. 
 
The Unspinners pernah mendedahkan bahawa Wong Chun Wai adalah lalang yang seperti Anwar Ibrahim, dengan orang lain dia cakap lain. Alasan yang dia sering guna adalah kita cari makan. 
 
Kalaulah dia bersikap demikian dan MCA beri kebebasan kepada The Star untuk menyunting berita, kenapa The Star condong kepada pembangkang dan tidak beri sokongan kepada The Star seperti katanya dia hanya cari makan?
 
Dikatakan bahawa dalam satu mesyuarat di pejabat The Star, Chun Wai ada mengatakan bahawa The Star akan tumpukan kepada pembaca utamanya iaitu kaum Cina. Kita tahu 94% kaum Cina undi DAP. Ini bermakna The Star mahu menulis untuk memuaskan hati pengundi DAP. 
 
Ditambahnya lagi, Chun Wai berkata kepada para editors bahawa kita jangan takut kerana "they can't touch us." Maknanya mereka anggap pihak berkuasa tak ada daya nak sentuh mereka.
 
Walaupun kita tahu apa yang Chun Wai buat di belakang-belakang dalam dunia siber, dia juga sering kelihatan bersama pemimpin pembangkang. Alasannya dia seorang wartawan perlu berhubung dan mengenali semua pihak. 
 
Namun begitu, bagaimana kita mahu terima bila liputan The Star tertumpu kebanyakannya kepada pemimpin DAP dan pemimpin PKR kaum Cina. Lihat beriku gambarajah yang diambil dari blog Helen Ang SINI
 
 



Carian Google untuk liputan ‘The Star’ ke atas Adun-Adun Selangor dan kawasan-kawan DUN mereka telah dibuat pada 9 Jun 2012.
 
Banyak penulis, editor dan wartawan The Star adalah penyokong Pakatan Rakyat. Hanya dalam 10% saja masih bersama Barisan Nasional. Salah seorang yang ingin kami ketengahkan adalah Regina Lee, senior editor.
 
Walaupun dia anak buah kepada Ketua Biro Pendidikan Politik MCA, Senator Gan Ping Sieu dia dia begitu rapat dan mempopularkan Hannah Yeoh melebihi President MCA.

Menurut Helen Ang SINI, "Regina Lee is a Star reporter, formerly a  Malaysiakini staff. Regina’s husband Teh Eng Hock was the Star-National Union of Journalists chairman, who on an assignment to cover a Rosmah Mansor function, had tweeted “Oi Big Mama. U r already 70mins late”.
 
 
Biodata Regina dan suaminya SINI dan SINI
 
StarKulasegaran
Contoh Regina membela Ngeh yang rasis kepada pemimpin India DAP. Lebih jelas penerangan di Helen Ang SINI


ReginaTwitterHannahDear
Bukti mesra dan rapatnya Hannah Yeoh kepada Regina Lee yang membantunya
Regina mempromosi gambar bogel ini untuk burukkan BN
Kami percaya The Star dan melibatkan Regina Lee bukan saja memeberi banyak sekali liputan dan cara halus memihak kepadanya, mereka turut membantu membina imej Hannah Yeoh:


 

Dan lipuatan Hannah Yeoh mengandung dan melahirkan anak serta kontroversi Hannah mahu kaum anaknya sebagai Malaysian dan nama anaknya.

Tapi Hannah Yeoh boleh membelasah rakan sepejabat Regina Lee:
 
OKMtwitterjoceline


HannahTwitterXenophon

HannahAbsurd

23 comments:

  • Jabronny says:
    June 16, 2013 at 10:12:00 AM GMT+8

    Saya dah tak baca akhbar ini! Memang betul apa yang di katakan. Tanpa di sedari the star adalah penyokong pembangkang! Penulis penulis nya semua pro pembangkang walau pun mereka ini bangsa melayu! Pergi jahanam dengab thw star ini!

  • Anonymous says:
    June 16, 2013 at 12:04:00 PM GMT+8

    aku dah lama boikot the star

  • Anonymous says:
    June 16, 2013 at 12:06:00 PM GMT+8

    Dah lama aku boikot paper star ni... Beli pun sbbb nak cari kerja kosong dgn berita EPL.. loya aku baca kolumnis melayu bangang dlm paper ni...

  • Anonymous says:
    June 16, 2013 at 12:30:00 PM GMT+8

    aku dah lam boikot The Star juga the edge

  • Anonymous says:
    June 16, 2013 at 1:19:00 PM GMT+8

    Surat kabar apa ? The shit ? Ada lagi ke akhbar begini. Harap-harap Dato Zahid cepat tutup paperni, recyclekan jadi toilet paper. Sumbat penghasut-penghasut sayrikat ni dalam jel je...

  • Anonymous says:
    June 16, 2013 at 1:38:00 PM GMT+8

    samada mca ataupun the star adalah duri dlm daging

  • Anonymous says:
    June 16, 2013 at 1:52:00 PM GMT+8

    Saya dah berhenti membeli Star sejak lepas PRU13. Sokongan akhbar ini kepada pembangkang dan juga apa-apa yang menyokong kepenting Cina memang jelas sekali. Memang akhbar racist. Penulis2 Melayu dalam Star adalah Melayu bangsat. Tak boleh buat apalah mereka ni kalau ada dalam masyarakat Melayu.

  • Anonymous says:
    June 16, 2013 at 2:58:00 PM GMT+8

    perangai tak senonoh tak boleh lari dr pemimpin pakatan dan penyokong kuat dap..gambar berbogel..hubungan terlarang..

    mcm ni Melayu pakatan pilih pemimpin.. tak mustahil jika pakatan menang.. org suka berbogel dan ada hubungan terlarang jadi
    menteri..pembantu..ceo.. jahanam negara..mengundang bala

    BOIKOT STAR..saya dah pastikan suami tak beli star lagi.

  • Anonymous says:
    June 16, 2013 at 3:02:00 PM GMT+8

    Melayu bangang tu pro pakatan..kita nak tengok anak cucunya boleh ke cari mkn dgn cina. Nak kena tau ni sape anak dia org..MELAYU BARU. nanti jadi duri dlm daging..

  • Anonymous says:
    June 16, 2013 at 3:10:00 PM GMT+8

    betul..saya yakin masing masing main peranan. kelabu kan mata najib.
    Dap ingat boleh tipu kita mcm dia tipu najib. Mungkin dia anggap najib bodoh..tapi cina silap..Melayu bawah bukan najib..Sekarang cina harus terima mainan yy dia org buat...

    BOIKOT SEMUA BRG KEDAI CINA. Suatu saat cina nak beli star pun berkira..tatak untung lagi..duitkan nak bayar pelacur bayar pompuan..beli.arak..judi..mkn babi.

  • Anonymous says:
    June 16, 2013 at 3:14:00 PM GMT+8

    ya..kita tengok sejauh mana Melayu bangsat ni boleh pegi.. jika dah untung byk kurang..tak lama lagi Melayu bangsat ni la yg dibuang dulu..

  • Anonymous says:
    June 16, 2013 at 3:49:00 PM GMT+8

    apa saja ade pkataan star @ bintang kita baikot je...tmasuk bintang 3....memang mnyusahkn mlayu je...baikot bintang

  • Anonymous says:
    June 16, 2013 at 4:24:00 PM GMT+8

    terbukti cina merancang dlm semua level untuk merampas kuasa. ditunggang Melayu pakatan terutama pas utk capai tujuan. Bermanis muka dulu..didepan lain belakang tikam.

  • Anonymous says:
    June 16, 2013 at 4:26:00 PM GMT+8

    bagus teruskan..ajak yg lain.

  • Anonymous says:
    June 16, 2013 at 7:11:00 PM GMT+8

    the star dari dulu lagi suratkhabar racist Cina dan penyokong pembangkang terutama sekali DAP..... memang banyak berita pasal pembangkang dalam akhbar ini. Saya dah lama tak beli dan suruh anak saya jangan beli. Boikot, boikot, boikot....

  • Anonymous says:
    June 16, 2013 at 8:32:00 PM GMT+8

    kenyataan ni memang tepat sekali dgn laungan cina tetap cina,,tak akan ku percaya cina..boikot!!

  • Anonymous says:
    June 16, 2013 at 9:02:00 PM GMT+8

    I read The Star but I don't buy The Star.

    JAck Dozer

  • Anonymous says:
    June 16, 2013 at 10:15:00 PM GMT+8

    Tak lagi baca atau beli paper cina the star. Demi melayu saya akan sokong dan beri dokongan kuat dan padu kpd ABC, BCL, dan kempen tutup sekolah cina. Hidup Melayu!

  • Anonymous says:
    June 18, 2013 at 10:29:00 AM GMT+8

    MMelau bangsat ni ibarat talibarut komunis........begitu juga melayu yg jadi talibarut jepun melayu akbar the star ibarat pelacuran murahan .....

  • Anonymous says:
    June 18, 2013 at 12:34:00 PM GMT+8

    Saya Sokong. Boikot! Mintak tolong semua bloggers buat satu PERMANENT SECTION di blog u all senarai barang2 utk diBOIKOT. Sebab nanti lupa boleh senang klik aje utk check. OK?

  • Anonymous says:
    June 18, 2013 at 9:14:00 PM GMT+8


    Setuju dgn Anon June 18, 2013 at 12:34:00 PM

    Kita mulakan dgn tidak mengisi MINYAK distesen minyak milik cina. Kenalpasti stesen minyak milik melayu dikawasan yg biasa kita lalui.
    Membeli barang MAKANAN produk melayu sahaja yg jelas halal.
    Langkah seterusnya jgn beli RUMAH yg dimajukan oleh pemaju cina. Cina kaya-raya kerana perniagaan hartanah sedangkan tanah ini adalah TANAH MELAYU. Amat ganjil kan?.

  • theprofessor says:
    July 8, 2013 at 6:45:00 AM GMT+8

    Nampaknya Wong Chun Wai ni betul-betul seorang pukimak dan tidak layak jadi rakyat Malaysia.

  • Anonymous says:
    August 4, 2013 at 5:14:00 AM GMT+8

    Semalam punya surat khabar STAR salah cakap tentang EO. Nasib baik tak baca di kedai surat khabar. Dah beli Harian Metro

fda

Get your volunteer initiatve funded!

Link2Me WeLinkBk (254)