Monday, May 13, 2013

Tak semua UMNO iblis dan tak semua PAS malaikat - Nasha

Hahahaaa... Mujur Nik Aziz tidak dipanggil untuk turut serta dalam siri wacana 'Post Mortem PRU13' yang telah berlangsung, di Hotel Premiera, Kuala Lumpur.

Kalau tidak, sudah pasti Nik Aziz akan rasai seperti ditendang terajang selepas mendengar kenyataan bekas Timbalan Presiden PAS, Nasharuddin Mat Isa, ketika menjadi ahli panel dalam wacana tersebut bertajuk 'Bicara Kepimpinan dan Survival Ummah', semalam.

Menurut Nasharuddin, "UMNO dan PAS perlu menjadikan penyatuan umat Melayu Islam sebagai satu agenda berterusan demi memastikan agama dan bangsa dapat diperkukuhkan sepanjang zaman".
"Insafilah bahawa masa depan bangsa dan agama kita sedang mula dirobek. Tetapi, akan ada yang mentohmah kenapa saya memilih pentas bangsa ini. Salahkah kita berbicara tentang bangsa kita? Adakah ia salah di sisi agama?

"Adakah nak tunggu sehingga ranap umat ini baharu nak bicara soal perpaduan? Saya tak boleh terima sampai ada yang kata nak meludah muka yang nak bawa usaha penyatuan Melayu ini. Ajaran agama mana yang kata begitu?" soalnya...  
 
(KLIK SAKSI VIDEO)

"Tidak semua Melayu Umno itu iblis, dan tidak semua Melayu dalam Pas itu malaikat," tambahnya lagi.

Selain Nasharuddin, beberapa tokoh termasuk tokoh pendidik, Tan Sri Dr Abdul Rahman Arshad, mantan hakim Mahkamah Rayuan, Datuk Mohd Noor Abdullah dan Presiden Pertubuhan Pemikir Profesional Melayu Malaysia, Prof Datuk Dr Kamaruddin Kachar.


Program bertajuk 'Post Mortem PRU13: Bicara Kepimpinan Dan Survival Ummah' ini dianjurkan Gabungan Pelajar Melayu Semenanjung (GPMS) dan Persatuan Alumni UiTM. 
 
- Selanjutnya KLIK


Mael Pengerang

30 comments:

  • profit says:
    May 13, 2013 at 8:41:00 PM GMT+8

    Asyik berdiskusi jer,action tarak

  • Anonymous says:
    May 13, 2013 at 8:46:00 PM GMT+8

    Tolak la pemimpin jenis suka berkelahi seumur hidup. Bala Allah nanti keatas kita semua. Tahniah warga Permatang Pauh kerana membenarkan manusia gila kuasa menghuru hara kan kedamaian dibumi tercinta ini selama 5 tahun lagi.....

  • Anonymous says:
    May 13, 2013 at 8:46:00 PM GMT+8

    Ada bertanding PRU 13 ke?

    Kalau tak de, duduk diam-diam je.

    Jadi pengampu dan pencacai je harapkan elaun.

  • MELAYUJATI says:
    May 13, 2013 at 8:55:00 PM GMT+8

    Tak semua UMNO iblis? maknanya ada sebahagian UMNO tu iblis ye? cikai punya pendapat,
    Tak semua PAS itu malaikat? amboi maknanya ada sebahagian PAS tu malaikat le ye? lagi cikai, bagi aku PAS bagi aku BAPAK HIPOKRIT....semua tak guna punya.....

  • Anonymous says:
    May 13, 2013 at 9:12:00 PM GMT+8

    masalahnya bhaii...kalu pemimpin umno ni tak boleh dipercayai macam barisan kepimpinan umno selangor....buat buat masa jee nak bersatu...ko tenguk sendiri bekas-bekas MB umno selangor...semuanya kaki rasuah belaka...ko tenguk jugak noh omar tu...boleh diharap ke bhaii...itu tak dikira dengan kes lembu sharijat lagii...patutpun umno selangor kalah teruk....

  • Anonymous says:
    May 13, 2013 at 10:03:00 PM GMT+8

    Iblis dalam umno lah yang dapat menghantar anak melayu belajar keluar negeri. Tetapi adakah anak anak ini tahu membalas budi? Sebab itu lah Allah telah KHADO kan budak budak ini menjadi PENGIKUT AJARAN SESAT(PAS) DAN PENGIKUT LBGT. Mereka perasan konon mereka hebat berkelulusan tinggi, tetapi percayalah TANGAN YANG MEMBERI LEBIH MULIA DARI TANGAN YANG MENERIMA. Kerana itulah kita lihat mereka ini hidup dalam keresahan walaupun berjawatan tinggi!. Cuba lihatlah disekeliling anda perihal laku puak puak munafik ini.

  • Anonymous says:
    May 13, 2013 at 10:14:00 PM GMT+8

    Orang islam ni berbagai warna kalau hendak mendapat warna putih bersih terpaksalah dicampurkan kesemuanya.

  • Anonymous says:
    May 13, 2013 at 11:06:00 PM GMT+8

    Bangsat Anonymous 9:12. Awak tak akan mungkin menjadi pemimpin. Otak kering. Adakah MB Selangor yg dah perintah Selangor satu penggal dan diberi nyawa ikan sepenggal lagi terlampau suci. Renonglah kes pasir, kes anak cina yg mampos tu, kes rumah urut, kes dia sendiri yang mempunyai kekayaan bermillion saham dan banyak lagi. UMNO bangga kerana mendapat undi solid dari orang Melayu.. bukan macam PAS dan PKR menang atas tiket cina. Bezanya UMNO tak pandai putar belit dan kelentong. Ingat Islam dan kemajuan Selangor yang dipusakai sekarang adalah atas Daya Usaha UMNO. Apa contribution awak... nak maintain pun susah. POORAH

  • Anonymous says:
    May 13, 2013 at 11:10:00 PM GMT+8

    Bangsat Anonymous 9:12. Awak tak akan mungkin menjadi pemimpin. Otak kering. Adakah MB Selangor yg dah perintah Selangor satu penggal dan diberi nyawa ikan sepenggal lagi terlampau suci. Renonglah kes pasir, kes anak cina yg mampos tu, kes rumah urut, kes dia sendiri yang mempunyai kekayaan bermillion saham dan banyak lagi. UMNO bangga kerana mendapat undi solid dari orang Melayu.. bukan macam PAS dan PKR menang atas tiket cina. Bezanya UMNO tak pandai putar belit dan kelentong. Ingat Islam dan kemajuan Selangor yang dipusakai sekarang adalah atas Daya Usaha UMNO. Apa contribution awak... nak maintain pun susah. POORAH

  • Anonymous says:
    May 13, 2013 at 11:49:00 PM GMT+8

    hentikan berbincang...mulakan strategi. ketepikan cina, sekat melayu yg tak sedar diri dgn apa jua pun. kalau nak hancurkan negara ni apa tunggu lagi?

  • Anonymous says:
    May 13, 2013 at 11:56:00 PM GMT+8

    Hanya orang Melayu yang bodoh piang sahaja yang menolak perpaduan. Bukan setakat bodoh tetapi juga pengkhianat bangsa dan agama. Tolaklah pemimpin bodoh yang lebih mementingkan emosi dari akal yang sihat.

  • Anonymous says:
    May 14, 2013 at 12:18:00 AM GMT+8

    Yang haprak dan ada bad record semuanya join PAS...Allah sedang membersihkan UMNO..

    Ramai ilmuwan dan ulama kembali bersama UMNO..UMNO lebih terbuka terima kritikan...
    PAS tak boleh..nanti tak masuk syurga....

  • Anonymous says:
    May 14, 2013 at 12:19:00 AM GMT+8

    of course noh omar bole diharap kalo nak compare dengan hang..at least orang pilih dia lagi..hang.habuk pon tarak..kes NFC tu kan laki Shahrizat punya hal..apsal ko heret dia pulak..macam ko curi kereta..bini ko pulak yang kena masuk jail logik ka?

  • Anonymous says:
    May 14, 2013 at 12:36:00 AM GMT+8

    Ada orang lupa eh. Dulu MB perak dari PAS nak jadi MB, sape yang bagi rasuah kat cina mangkuk DAP dengan 4000 ekar tanah kelantan kat dia. Cuba terangkan sedikit. Untuk tujuan ape bagi tanah seluas itu kat cina harbi tu. Bukan rasuah ke tu. Sebab tu tak lama pegang jawatan MB nya. Sebab tak ikhlas jadi MB.

  • Anonymous says:
    May 14, 2013 at 12:42:00 AM GMT+8

    Kelebihan org PAS, boleh nampak Iblis dlm UMNO dan boleh nampak malaikat dlm PAS.

  • Anonymous says:
    May 14, 2013 at 5:24:00 AM GMT+8

    Ayuh pemuda melayu. Tuntut hak bangsa melayu setelah beri kemenangan pada bn. Bila lagi...ini kerajaan melayu. Sampai bila mahu dianaktirikan lagi. Dalam perlembagaan pun ade keistimewaan hak bumiputera. Harap ada ngo yg benar mewakili hak orang melayu tanpa mengira ideologi politik.saya xkisah pun dap menang majoriti undi cina,tapi saya bangga kerajaan sekarang adalah kerajaan melayu.. *ini bukan komen perkauman, ini komen memperkasakan bangsa melayu sebagaimana bangsa lain turut mempunyai hak untuk menyuarakan permintaan mereka. Ds najib, kali inilah kami bantu,jika masih buta, kali inilah akan jadi ini kalilah...empayar melayu islam tanah melayu abad baru.

  • Anonymous says:
    May 14, 2013 at 7:20:00 AM GMT+8

    Org melayu cakap pasal bangsa di panggil rasis.
    Org cina cakap pasal bangsa di panggil demokrasi.

    Kurangkan berforum banyak kan bertindak.

  • Anonymous says:
    May 14, 2013 at 8:03:00 AM GMT+8

    Anon 8:46 ni menolak perpaduan. U ni cina kot? Yg takut bila umat Islam bersatu. Kalu u melayu, u lah si petualang bangsa dan agama yg sanggup menolak perpaduan umah disbbkan ideolgi politik.

    Bwk2 bertaubat...kita nk berdamai, bersatu dibawah panji2 Islam. U ada problem with that? Tidak masuk syurga org2 yg suka kpd kerosakan...unless you're not a muslim

  • Anonymous says:
    May 14, 2013 at 8:39:00 AM GMT+8

    PAS ketika ini umpama orang tengah bercinta, memang nampak (DAP & PKR) semuanya cantik dan harum. Bila dah bergaduh nanti baru tahu.

    UMNO umpama saudara, hanya mampu memberi nasihat kepada PAS. Kalau dah tak mahu dengar tak apa. Terus berjuang menentang DAP & PKR.

    Perjuangan UMNO untuk agama, bangsa dan negara tetapi perjuangan DAP untuk kaum sendiri, PKR untuk individu tertentu dan PAS ... tak tahulah. Ke sana tak jadi, ke sini tak jadi, akhirnya jadi pengikut je. Ada peluang untuk jadi MB di Selangor ditolak. Lepas tu meroyan tak dapat keistimewaan dan diperlekehkan.

  • Musykil says:
    May 14, 2013 at 8:41:00 AM GMT+8

    Jangan macam tu kutuk orang, nanti jika makan diri, menyesal dah terlambat.

  • cahaya pelangi says:
    May 14, 2013 at 8:46:00 AM GMT+8

    kejahatan tidak mewakili mana2 parti, kaum, bangsa dan agama.... dalam kubur tak ada soalan "ante parti mane?" kita semua hamba Allah. bersama kita bermuhasabah diri.

  • Anonymous says:
    May 14, 2013 at 9:00:00 AM GMT+8

    Wahai brothers...kita ni umat akhir zaman. Byk dah tanda2 kecil kiamat yg dah muncul. Mungkin juga ada sebahagian tanda2 besar kiamat yg dah muncul tp kita x sedar. Sbb kita sibuk berpolitik, bergaduh, menfitnah dan kafir-mengkafir antara satu sama lain.

    Bodohnya kita mmbiarkan cina memecahbelahkan kita. Bila kita x bersatu, diorang akan menang. Yg sedihnya, ada juga melayu yg bersekongkol dgn mereka. In fact claim jd ketua mereka pulak. Kita pulak pegi layan diorang tu. Tak sedar ke syaitan bersama2 mereka tgh melompat keriangan sbb umat Islam bersengketa dan lemah?

    Antara pengkomen-pengkomen blog ni pun dah berpecah Stop this nonsense. Kita kene fokus utk perpaduan ummah. Bila kita bersatu, umat Islam kuat, otomatik melayu pun kuat. Barulah kita boleh daulatkan Islam dan laksanakan hukum2 Allah. Kalu dpt tentangan dp bukan islam pun xde hal sbb kita dah kuat.

    Skrg ni kita ada landasan yg sgt kuat utk suntik polisi2 Islam dlm perlembagaan sbb kerajaan dibentuk oleh Umno sepenuhnya. Yg ni Umno kene buat utk jamin survival dan barakah dr Allah. Nk ubah perlembagaan perlu suara majoriti 2/3. So, PAS kene keluar dr PR dan sokong penerapan nilai Islam dlm perlembagaan. Tak perlu bubar mana2 parti utk penyatuan ummah. Yg penting bersatu di bwh panji-panji Islam. Amacam PAS n Umno? Ada brani ka?

    Saya yakin sedara2 sume setuju ke arah perpaduan ummah. Yg masih ragu2 adalah para pemimpin kita yg takut nk berkongsi kuasa. Ingat...kita umat akhir zaman. Penyatuan ummah kene buat sebelum terlambat. Kita kene yakin Imam Mahadi akan datang untuk memimpin kesemua pergerakan Islam demi menentang Dajjal durjana. Bila? Kita x tau, hanya Allah yg tahu. Jadi, apakah peranan kita?

    Sekiranya ada satu NGO utk penyatuan ummah, nescaya saya akan join.

  • Anonymous says:
    May 14, 2013 at 9:20:00 AM GMT+8

    Tapi yang best sekali belum pun menang the Edge dah keluarkan survey result dia - almost 80% of pembangkang tak nak Anwar jadi opposition chief.

    Habis tu siapa? Hadi?Sure cannot mah!

    So obviously its THE MAIN MAN lah - DAP head honcho!!!!

    Typical. Abang-alek masa nak guna mamat cikai tu. Lepas tu dah menang lebih kurang,
    campak terus.

    Tengok Singapore. Siapa PRESIDEN PERTAMA?

    Lepas tu????

    AMBILLAH IKTIBAR BANGSA KU.

  • Anonymous says:
    May 14, 2013 at 9:27:00 AM GMT+8

    Alhamdulillah. Melayu yang masih celik mata hatinya.

  • Anonymous says:
    May 14, 2013 at 10:30:00 AM GMT+8

    ORG MELAYU SEBENARNYA TIDAK PERNAH BELAJAR DARI SEJARAH BANGSA2 LAIN DIMANA PENDUDK PERIBUMI DIJADIKAN ALAT UNTUK KAUM PENDATANG DAN SETERUSNYA MENJADI PEMERINTAH DI NEGARA MEREKA SERTA SEJARAH TANAH MELAYU MELAYU SENDIRI YG DIJAJAH BERATUS2 TAHUN LAMANYA .SIKAP TIDAK TAU BERSYUKUR SERTA KHIANAT,BONGKAK,TAMAK KUASA SERTA TRELALU SUKA MENJADI TALIBARUT BANGSA LAIN MENGHANCURKAN BANGSA TERSEBUT DENGAN BEGITU CEPAT

  • Anonymous says:
    May 14, 2013 at 12:17:00 PM GMT+8

    Hangpa ni sembang ja kuat. Mudah saja nak mula bagi menjatuhkan CINA Malaysia ni. Mula runtuhkan ekonomi mereka yang kita Melayu sangat banyak menjadi pendokong. Harap Unspinners boleh mulakan KEMPEN BUY CHINESE LAST. BUY CHINESE LAST, BUY CHINESE LAST. Akronimnya BCL. Boleh walaupun susah sikit pada mulanya.

  • Anonymous says:
    May 14, 2013 at 12:35:00 PM GMT+8

    orang2 pas sudah lama knal umno ni mcam mana..klu sudah terdesak barulah nak ajak bersatu..sebelum ni bukan main duk kutuk2..kalau nak bersatu pastikan umno buang dulu semua perkara jahiliah yang dia telah buat..ini terang2 lagi sudah menolak hukum Allah..siapa manusia yang layak untuk bongkak di bumi Allah ni..ingatlah rencana Allah itu lebih baik dari rencanamu..

  • Anonymous says:
    May 14, 2013 at 8:48:00 PM GMT+8

    Anon9:12pm..tu pasal yg kuat rasuah tu dah keluar dari bn..mcm mat taib..dia dah masuk pas...sbb org pss kuat mkn duit anak yatim!@#$

  • Anonymous says:
    May 15, 2013 at 12:34:00 AM GMT+8

    Elok juga bila belantan2 boleh mengeluarkan lolongan keenakan kena tibai..Boleh juga buat live recording....mungkin ada ilmu pengetahuan atau penemuan ilmiah yang baru chontohnya : kesan rangsangan lolongan terhadap tidak balas optic manusia..atau ntah apa2 lagi lah...

    Kepada Bapak2 polis bantai lah mereka sesuka hati dengan belantan mana2 yang degil tak nak bersurai tu atau tembak dengan 10,000 butir telor kemurok siap kena dahi Nuar Jubo....Tak payah pakai air kimia, buang duit rakyat je...

    Kalau setuju mekanisma berikut dipatuhi: (1) infra asas diciptakan beberapa grenade launcher berlaras. Telur kemurok akan load sama seperti RPG.(2)Directional target : Keluasan kawasan demonstrasi diperolehi dan di buat zone bagi mendapatkan impact semasa shelling yang dibuat sechara SHOT GUN dalam golf. (Asean Research Defence Center di Sungkai, Perak boleh menyediakan design launcher tersebut).
    (3) Damage : tiada yg berbentuk fizikal atau harta benda kechuali "disturbing the sense". (4) Cost is dirt cheap !

    Once done... phewwww ..what a great day today..can go u tube too...and see what the world says about it…bingo!

  • Anonymous says:
    May 16, 2013 at 10:06:00 PM GMT+8

    .......tapi semua dapsters adalah syaitan.......

fda

Get your volunteer initiatve funded!

Link2Me WeLinkBk (254)