SURVEY/BANCI

Melalui peguam dan orang tengah, Sirul kini kata dia diarah bunuh maka ada pihak rasa dia patut diampunkan dari hukuman membunuh. Sepatutnya polis tidak bunuh orang.

Namun, Sirul mengaku pada polis dia yang bunuh dan sendiri polis bawa ketempat kejadian. Proses mahkamah telah dijalankan. Sirul tidak masuk kandang saksi pertahankan diri dan dalam dokumen mahkamah, tiada pula dedah orang yang arah bunuh selain dari Inspektor Azrilah. Perbincangan di SINI.

Kami mahu dengar pandangan anda samada PATUTKAH SIRUL JALANI HUKUMAN KERANA MEMBUNUH? Nyatakan dalam survey/banci.

Patutkah Sirul dilepaskan dari hukuman kerana membunuh?

Monday, April 15, 2013

UMNO mesti menang asal UMNO tak halang


Tak habis cerita Azizan dan Fakhrolrazi.

Katanya Fakhrolrazi mahu pastikan Azizan jatuh. Dia tahan jentera PAS dari diguna puak Azizan dan calun-calun pilihan Azizan.

Azizan pula akan pasang calun untuk jatuhkan kumpulan Fakhrolrazi.

Yang sokong Fakhrolrazi adalah mereka seperti Taulan dan Mahfuz Omar. Kononnya dia disokong juga Dewan Ulamak PAS.

Padahal Azizan bukan ke dari faction ulamak dalam PAS? Adakah ini gerak langkah Anwarinas dalam PAS?

Itu yang kononnya cerita di Kedah bahawa bendera PAS yang warna hitam itu bermaksud demikian.Ada pula kata ia melambangkan Dewan Penyokong PAS.

Apahal pun orang UMNO mesti kerja kuat dan bersatu. Kemenangan itu dah dalam tangan. Takut UMNO sendiri jadi penghalang kemenangan UMNO.

Asal tak ada cerita cantas mencantas. Saingan untuk jadi calun hingga sanggup lakukan apa. Malah ada yang buat perhitungan dengan pembangkang.

Penting sekali ... sapa calun. Itu esok akan diumumkan PM. Ahli mesti ingat siapa yang dipilih kita mesti sokong. Sangka baik dengan pilihan PM.

Jika rakyat dah terima, ketua pun kena terima.

Ada Ketua Bahagian ingat dia muka laku. Padahal dia tak laku. Tak boleh menang. 

Camna nak menang, jika dok Kolumpo malaih pulang tengok kawasan dan rakyat, muka orang bandaq bersih dan putih tak rasa macam dia sebahagian dari mereka serta tak tahu mesra dengan rakyat???

Kalau dia baguih dan belajar sekolah elit dan Universiti elit pun, rakyat tak terima bermakna rakyat tak terima. Susah sangat ka nak faham? 

Bila tak terima, hang pindahlah ke kawasan Kolumpo, Shah Alam, Petaling Jaya untuk jaja ke-elitan anda!

0 comments:

fda

Link2Me WeLinkBk (254)