Tuesday, April 2, 2013

Pura-pura prihatin untuk tutup tembelang


Satu arahan dikeluarkan oleh Dr. Mohd Khairuddin At-Takiri Setiausaha Dewan Ulamak PAS Pusat
supaya diadakan Solat Hajat dan Munajat Perdana berhubung  situasi keselamatan dan tidak aman di sebahagian kawasan Sabah seperti Lahad Datu dan Semporna.

Rakyat satu Malaysia dah buat tapi Dewan Ulamak PAS Pusat baru nak arahkan semua Dewan Ulamak PAS Negeri dan Urusan Ulamak Kawasan mengadakan "solat hajat dan munajat perdana" di surau dan masjid memohon keselamatan untuk Umat Islam dan rakyat Sabah khususnya dan Malaysia umumnya.

Mereka juga memberi umat Islam di Sabah terutamanya yang berhadapan dengan isu pencerobohan tanahair untuk sentiasa mengamalkan satu doa yang dipercayai diajar oleh Rasulullah SAW apabila berlaku kesedihan dan dukacita sepertimana diriwayatkan oleh Imam Bukhari seperti berikut:

لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ الْعَظِيمُ الْحَلِيمُ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ رَبُّ السَّمَوَاتِ وَالْأَرْضِ وَرَبُّ الْعَرْشِ الْعَظِيمِ

Atau berdoa dengan Doa yang diajar oleh Rasulullah sebagaimana Hadis riwayat Abu dawud dan Ahmad yang dinilai Hasan oleh Syeikh al-Albaani seperti berikut:

اللَّهُمَّ رَحْمَتَكَ أَرْجُو، فَلاَ تَكِلْنِي إِلَى نَفْسِى طَرْفَةَ عَيْنٍ، وَأَصْلِحْ لِي شَأْنِي كُلَّهُ، لاَ إِلَهَ إِلاَّ أَنْتَ

Bukan suruh tolak terus tapi baik check dulu dengan pejabat kadi samada doa itu betul atau tidak kerana puak-puak ini sekarang sedang berpura-pura dengan imej Islam tapi demi politik lakukan apa saja termasuk  menjual nama kalimah Allah pada gereja Kristian.


Lihat gambar-gambar ceramah mereka semua berserban dan janggut misai. Tapi dalam Manifesto tiada pun sebut pembangunan Islam.

UMNO tak ada tunjuk-tunjuk alim dan Islam tapi jauh lebih banyak dalam membangunkan Islam di negara kita.

PAS masjid pun tak boleh bina. Inikan sesuatu yang sama penting seperti perdagangan dan ekonomi Islam, infrastruktur utuk memudahkan orang Islam lakukan ibadat.


Dalam hal doakan kesejahteraan rakyat dan negara, baik-baik dari ditipu, mereka dan sekutu mereka yang kata:

7 comments:

 • Jabronny says:
  April 2, 2013 at 2:46:00 PM GMT+8

  Minta maaf dulu kerana mengina Nabi! Tak payah nak tunjuk alim nak doa selamat kes LD! Lebih baik doakan supaya anda dan kuncu kuncu anda tidak tumbang di PRU nnti@

 • Jabronny says:
  April 2, 2013 at 2:49:00 PM GMT+8

  Buat stadium untuk solat hajat je ke? Lepas solat doakan kehancuran parti lawan yang rata rata orang Islam dan melayu! Poorah!

 • Anonymous says:
  April 2, 2013 at 4:55:00 PM GMT+8

  Itu duit jimat cermat titik peluh PAS sendiri selama lebih 20 tahun tanpa mengharapkan bantuan terus dari kerajaan pusat.

 • Anonymous says:
  April 2, 2013 at 5:19:00 PM GMT+8

  pegidaahh.....

  suruh tian chua tu tarik balik kata lahad datu sandiwara umno..

  suruh jeneral hamid gurka tu tarik balik ceta temberang dia tu..

  pas tu baru bleh solat taubatt...

  kalau anwar yg terang2 munafik dan peliwat ada dlm jemaah lpas tu imam2 pas terus menerus menipu jemaah...

  baik mufarakah je laaa...


 • Anonymous says:
  April 3, 2013 at 12:43:00 AM GMT+8

  Yg peliknya ALLAH pun depa juai!!! Pastu sian "kapir2 umno" ni nk defend ALLAH. dulu berapi negara islam, last2? Betul ka depa ni ulamak? BUTA ka apa? DAP dgn msia msia, LGBT, IFC, ambiGAGAL BERSHIT, lagu negaraku DAP.

 • Anonymous says:
  April 3, 2013 at 7:27:00 AM GMT+8

  Sudah laa..dah berpuluh tahun solat hajat kehancurah bangsa seagama sendiri.. SEMOGA ALLAH PULANGKAN BALIK DOA JAHAT KAMU SEKALIAN. PASTI HANCUR
  PAS CAN GO TO HELL!..

 • Anonymous says:
  April 3, 2013 at 8:58:00 AM GMT+8

  kes dh hampir selesai baru nak solat hajat. ishhh slow la depa ni. ke baru terjaga dr tido n mimpi sodap ishhhh

fda

Link2Me WeLinkBk (254)