Monday, March 4, 2013

Rakyat geram dan marah pada Anwar dan Tian Chua


Lihat Pak Haji ini di Pasir Puteh ... marah betul dia dengan Anwar Ibrahim sampai gambar Anwar pun dia tak boleh tahan nak tumbuk.


Peristiwa ini berlaku di hadapan bangunan UMNO B'gian Pair Puteh Jalan Madrasah. Zawawi bin Othman selaku UMNO Bahagian Pasir Puteh dan beberapa rakan menuntut disiasat pembabitan pembangkang dalam mendalang pencerubuhan ke atas Lahad Datu.Mereka turut meluahkan rasa marah terhadap pemimpin pembangkang seperti Tian Chua, Laksanama (B) Imran Hamid serta Ghaffir Hamid  yang menyebarkan fitnah membenci kerajaan serta pihak pertahanan dan keselamatan dan bekerjasama mencabar kedaulatan negara dan undang-undang negara hingga mengakibatkan kehilangan nyawa wira negara.


Pada pukul 10 pagi tadi, pesara tentera dan VAT69 anggota telah berkumpul menyuarakan bantahan terhadap Tian Chua di hadapan Tugu Negara.


Ucapan yang diluahkan begitu marah betul dengan penghinaan yang dibuat Tian Chua dan beberap pihak terhadap perwara kita yang meninggal dunia.
Dalam kenyataan TV, bekas Timbalan IGP, Tan Shamsuri Md Nor berkata polis harus siasat jika ada pihak pembangkang berkerjasama dengan penceroboh kerana ia merupakan kesalahan "abetting in war with the enemy."


Sementara itu, pada waktu petang, keluarga tentera dan polis telah ke pejabat Tian Chua pada pukul 4 petang.   

Difahamkan oleh sumber yang diperolehi memberitahu "SI BABI TIAN CHUA SUDAH LARI KE SELATAN KE SINGAPURA, HARAP PIHAK IMIGRESEN MENAHAN MANUSIA YANG MENGHINA DARAH DAN NYAWA PERAJURIT KITA YANG TERKORBAN DI LAHAD DATU

Tetapi ada sekumpulan NGO telah ke pejabar PKR ketika itu ...


Satu penyerahan memorandum membantah kenyataan Tian Chua yang mengatakan pencerobohan tentera Sulu hanya konspirasi politik UMNO.


Ianya di buat di hadapan Pejabat PKR Batu 1090-1, Jln Sentul, Kuala Lumpur (depan stesyen minyak Shell) hari ini pada pukul 4 ptg tadi oleh Gabungan NGO2 dalam Parlimen Batu.


Sebelum itu Pergerakan Wanita yang memulakan membuat laporan telah membuat sebanyak laporan di seluruh negara. Setakat ini difahamkan sudah 60 laporan tak termasuk laporan wanita Pahang yang buat serentak.

Syabas Wanita UMNO!!!

Esok Mac 5hb di Dataran Keris Alor Gajah pukul 3 ptg akan diadakan Bantahan Secara Aman bagi membantah kenyataan Tian Chua dan Lim Kit Siang terhadap isu Pencerobohan di Sabah. Majlis dianjurkan oleh Badan-Badan Ngos dan Sayap Parti UMNO Alor Gajah.

Esok 5hb juga Perkasa akan buat tahlil di Masjid Kg Baru, Kuala Lumpur. Berikut adalah jemputan Dato Ibrahim Ali: 

Salam.

JEMPUTAN PENTING DAN BERHARAP DAPAT HADZIR:

PERKASA MENGANJUR TAHLIL UTK PERWIRA2 NEGARA YG GUGUR DI LAHAD DATU DAN SEMPORNA AKIBAT SERANGAN PENCEROBOH SULU DAN SOLAT HAJAT PADA 5HB MAC, SELASA, DI MESJID JAMEK, KG BHARU, KL.

BERMULA SOLAT MAGRIB, ISYA, TAHLIL DAN SOLAT HAJAT UTK KESELAMATAN NEGARA, RAKYAT DAN PASUKAN POLIS & TENTERA YG SEDANG MEMPERTAHANKAN KEDAULATAN NEGARA.

Mohon panjangkan kpd sahabat handai. Semua di Jemput. Tk..ikhlas..drp YB Tok Him. Presiden Perkasa.

sk semua ADT Pusat, Majlis Pimpinan Perkasa WP & SGOR, AJK Sayap2, WARGA2 MEDIA.(makan malam di sediakan)

4 comments:

 • Jijan Mali.... says:
  March 4, 2013 at 9:48:00 PM GMT+8

  Nuar Berahi ni memang dah melampau tahap gaban. Kalau kita gantong dia tak guna sebab nanti pencacai2 dia akan jadikan dia 'martyr' mereka. Apa kata surau2 dan masjid seluroh negara buat solat hajat mintak ALLAH SWT tunjukkan kebenaran dan kalau maanusia Nuar Berahi ni dah tak ada gunanya lagi kat atas mukabumi ni, kita mintaklah allah swt laksanakan yang terbaik untuk keselamatan dan kesejahteraan umat Islam kat Malaysia khasnya dan dunia amnya.

 • Anonymous says:
  March 4, 2013 at 10:33:00 PM GMT+8

  setuju sesangat bro..

 • Anonymous says:
  March 4, 2013 at 10:45:00 PM GMT+8

  hahaharamjadah nuat berahem saman utusan dgn tv3..tpi yg dedah tntang pertemuan beliau dgn normisuari adalah media dari filipina..apa kejadah nuat *babi* berahem ni..memang bangsat lah.

 • Anonymous says:
  March 5, 2013 at 12:31:00 AM GMT+8

  Sdra ,izin kan saya,
  Pagi tadi saya ke pasar untuk beli lauk tengah hari,
  Ramai ,hampir 90 % terdiri dari pendatang tanah sebarang dan dah lama berniaga.
  Mereka macam make du no aja, tapi nampak ada tension sikit bila saya bernual dengan orang tempatan keturunan india .
  mereka dengan emosi tunjuk marah terrhadap insden yang mencabut nyawa 8 orang PDRM.
  Mereka frus sedih dan terpingga mengapa bolih jadi sampai nasi jadi bubur, dan tidak faham sikap pemerintah kita yang sangat baik kpd pendatang kian lama.
  Mereka geram pemerintah labat ambil tindakkan kapada pencerob yang telah membunuh.
  Saya ta dapat jawab, sebab, kat pasar tak bolih cerita panjang lebar, dan ini hal pemerintah yang ada kuasa ,daya, juga hak bertindak.

  ringkas nya , saya mohon izin sdra sampai kan kpd Najib :
  berhentikan segera; 1M inklusive engage liberal world view humanrights no isa,yer to demo, My govt cannot exclude any one dll. 1M4U. Tansformaci ,High income nation
  berhenti lah syiok sendiri.
  be a leader, bukan follower, berhenti ikut telunjuk orang barat.
  Jangan jadi neville chamberlain.
  Jangan jadi main game dan showman.
  Ini sudah real world.
  Wake up.
  Buktikan I am PM for all, all maana exclude penceroboh Sulu dan Moro!
  Akibat nak sangat slogan 1M, 8 sudah mati .Berapa lagi akan pergi ?

  Dan kapada mereka yang suka seronok buat demo, this is the time nak buat::
  NO TO SULU !!!!!!GET OUT!!!! DLLL punya demo.
  arjuna waspada
  changkat lobak

fda

Link2Me WeLinkBk (254)