Sunday, March 31, 2013

Kit Siang bertambah rakus di Johor

    
Belum pun reda lagi rajuk Jui Meng kerana dirampas kerusi parlimen idamannya oleh Kit Siang dengan bantuan Nuar Berahim, kini Kit Siang tanpa merujuk mahupun meminta laluan dari rakan-rakan Pakatannya telah mengarahkan pasukan kempennya agar "menjajah" DUN Johor Jaya pula.

Perkara ini telah disahkan oleh seorang pemimpin DAP yang merujuk kepada mesyuarat Lim dengan pasukan kempennya pada Khamis lepas (sini).

Ini jelas menunjukkan bahawa Kit Siang mengamalkan dasar kuku besi. Kalau dia dah mahu, tetap dia mahu tanpa mengambil kira pandangan orang lain. 
 
Kalau rakan-rakan seperjuangannya bersama dalam Pakatan boleh dikhianatinya, adalah sesuatu yang tidak mustahil dan menjadi perkara enteng baginya untuk mengkhianati pengundinya sekiranya telah dapat kuasa, apatah lagi kalau pengundinya itu Melayu. Ini kerana bencinya Kit Siang terhadap Melayu sudah terbukti pada peristiwa 13 Mei 1969.

Sayangnya, Melayu PAS dan Melayu PKR masih buta dengan menjangka bahawa Kit Siang berpolitik kerana menentang UMNO. 
 
Mereka masih terbuai dengan mimpi benci UMNO mereka dengan bersekongkol dengan DAP walhal DAP dan Kit Siang bukannya menentang UMNO, tetapi mereka berpolitik kerana menentang kuasa Melayu. 
 
Harapan aku agar Melayu Johor tanpa mengira fahaman politik, akan bersatu menentang dan menolak DAP dari bumi Johor yang bertuah ini. Insyaallah.
 

4 comments:

 • Anonymous says:
  March 31, 2013 at 1:42:00 PM GMT+8

  pindah-randah adalah cara nomad untuk survival...

 • Anonymous says:
  March 31, 2013 at 5:06:00 PM GMT+8

  dap always put the 1st family interests above everyone and everything else

  dap will even backstab, manipulate cec and lie just to grab power

 • JB Mali says:
  March 31, 2013 at 7:50:00 PM GMT+8

  Kepada pengundi melayu kat johor terutamanya kat JB, Johor Jaya dan Gelang Patah, kalau hang jumpa anjing DAPpigs yg diberi nama Lim Kit Siang, jangan lupa ludah babi sial ni. Ramai-ramai sepak bangkai ni keluar dari johor. Jangan pegang pulak mamat ni, jenoh bersamak pulak kita dibuatnya.

 • Anonymous says:
  April 2, 2013 at 10:02:00 PM GMT+8

  Lu jgn mimpilah lim pukimak nak menang gelang patah, dari gelang patah bersama pulai zaman mohd rahmat sampai lani kami bersatu, gua yg kempen habis2san dari g.patah, lima kedai, pulai, tun aminah utk mamposkan karier lu, pukimak sial lu....kenapa x mampos masa 13 mei dulu...

fda

Link2Me WeLinkBk (254)