Sunday, March 3, 2013

"Kami orang2 polis tdk akn berundur...biar­ putih tulang.. Jgn putih mata....."Ketika petualanag negara dan kuncu-kuncu menghina, memperleceh dan mempersendakan pihak polis, sebak kami membaca satu comment seorang rakan page anggota yang sedang berkhidmat di Lahad Datu yang telah di e-mail kepada kami:"Kami orang2 polis tdk akn berundur...biar­ putih tulang.. Jgn putih mata....."

Teringat kata2 terakhir salah seorang pejuang bukit kepong... Dan hari ini....semangat­ yg sama msih mengalir dlm diri kami...... Kpd yg terus pertikaikan... Ucapkn lah seribu tomahan..cercaa­n... Katalh apa shj semahu kalian..yg nyata... 


PERJUANGAN KAMI BUKAN SANDIWARA...kam­i POLIS DIRAJA MALAYSIA... Siapa saja kerajaan yg memerintah..kpd­ mereka kami taati.... N

YAWA YG MELAYANG KRN PERTAHANKAN NEGARA BKN SANDIWARA... BUKAN LAKONAN...BUKAN­ TEATER UTK TONTONAN KALIAN... 

BERHIJAB LAH SEDIKIT BILA BERBICARA...SAB­AH NEGERI DIBAWAH BAYU...BIAR BAYU MENJADI TAUFAN..TIDAK AKAN SEKALI KAMI SERAHKAN KALIAN KEPADA PETUALANG...

BIA­R BERMANDI DARAH..BIAR HANCUR LUMAT TULANG BELULANG....KAM­I PDRM DAN ATM......BUKAN SEBARANG... kpd semua rakyat malaysia.. 

Meski kami xselalu dihargai... Meski jasa kami tidak terpandang...tp­ ketahuilah... Andai kata petualang negara sudah berdiri dihadapan kamu menghunus senjata mengalirkn darah kalian... Ketahuilah.. Darah kami sudah terlebih dahulu kering dimedan tempur.
 

Dan untuk itu...doakanlah­ yg terbaik untuk kami wahai teman wahai sahabat... Jgn terus memfitnah tanpa belas.. Krn negara kami ikhlas..
 

Krn negara kami tinggalkn segala kepentingan dan keluarga... Kalaupun tiada penghargaan mampu diberi.. Hentikanlah mengeji... Jagalah hati keluarga mereka.. Terakhir kalinya... KAMI POLIS DIRAJA MALAYSIA.... bkn polis beraja politik... 

Siapa pemerintah kpd mereka setia bersumpah.... 

JANGAN MEMPOLITIKN TUGAS KAMI... fikir dgn akal yg waras.. Bukan menyukat dgn sukatan dangkal...

Dengar 4:14

Besar nanti nak..., kau jadi polis dan kejar anak cucu cicit petualang negara yang gila kuasa hingga jual negara bernama ANWAR IBRAHIM!!!
 
Fatihah dan doa kami iringkan perjuangan mu, PDRM!

Amin.

10 comments:

 • Unknown says:
  March 3, 2013 at 11:55:00 PM GMT+8

  Darah yang mengalir kerana mempertahankan tanah air tidak akan sesekali kering. Di mana bumi dipijak disitu langit dijunjung. Ini sumpah perwira! Ayuh.. kita sama-sama hapuskan musuh negara. Allah hu Akhbar!

 • Anonymous says:
  March 4, 2013 at 12:01:00 AM GMT+8

  DO NOT DEPORT THEM...arrest them and pastikan mereka diberikan balasan setimpal dengan jenayah mereka lakukan kepada kita. Darah polis kita telah tumpah, kenapa Menteri masih mahu hantar mereka pulang. Kalau menteri KDN tidak ada keberanian di dalam perkara, kita lantik orang lain yang lebih tegas di dalam menjaga kedaulatan dan nama baik Negera kita.

 • Anonymous says:
  March 4, 2013 at 12:18:00 AM GMT+8

  Allahuakbar!...hasbunallahu wanikmal wakil

 • Anonymous says:
  March 4, 2013 at 12:59:00 AM GMT+8

  Diberi ruang rundingan sudah. Di ajak berbincang dan pulang secara baik pun sudah. Yang terkorbang pun sudah. Yang tinggal hantar pelatun ATM kasi ajar ini orang dengan kekuatan yang kita ada biar hancur buat pengajaran. Kita ada maruah dan jati diri. Bersedialah berjuang wahai anggota keselamatan. Doa kami sentiasa mengiringi kalian.

 • Anonymous says:
  March 4, 2013 at 1:27:00 AM GMT+8

  "gila kuasa hingga jual negara bernama ANWAR IBRAHIM!!!.."

  betoi ke... ANWAR IBRAHIM ?
  ntah2..
  salleh yaacob ke..
  sapa2 ke..? sapa tau !!
  huhuh !!

 • Anonymous says:
  March 4, 2013 at 9:02:00 AM GMT+8

  ALLAH maha besar. perjuangan kalian kami iringi doa. terima kasih ats pengorbanan yg tiada bandingan. moga segala berakhir dgn cepat amin

 • Anonymous says:
  March 4, 2013 at 9:40:00 AM GMT+8

  Anon 1.27 a.m.

  Jangan buat komen kalau tak tahu cerita . . .
  Kamu pergi memantat dengan Al Jub lagi bagus bah.

 • Anonymous says:
  March 4, 2013 at 10:01:00 AM GMT+8

  Al-Fatihah kepada perwira2 yang gugur diLahad Datu. Semoga roh2 mereka ditempatkan dari kalangan orang2 yang mati syahid.

  Kepada pemfitnah yang tidak henti2 ingin menghancurkan negara tercinta ini, ingatlah kalian menhirup udara keamanan selama ini adalah hasil dari setiap titik darah yang tumpah membasahi bumi Malaysia ini. Dari zaman kominis yang ada sesetengah angkat sebagai 'perwira' anda sehingga kehari ini adalah hasil dari titik peluh para pejuang ini. Kalian adalah dari golongan yang kufur dengan nikmat keamanan yang Allah kurniakan kepada anda. Hentikan kebiadapan anda. Elok jika anda menyerahkan kerakyatan Malaysia anda dab berambus dari negara ini. Anda bukan sahaja tidak patriotik tetapi bacul dan berhati busuk. Malaysia tidak memerlukan kalian malah Malaysia akan lebih aman dan makmur jika kalian semua berambus dan tidak mengganggu keharmonian majoriti rakyat Malaysia. Wallhualam.

  mtk

 • Jijan Mali.... says:
  March 4, 2013 at 10:40:00 AM GMT+8

  Kepada warga PDRM, persetankan segala cerca hampas dari merek yang hanya tahu menghina dan membuat onar di mukabumi yang bertuah ini. Kami rakyat jelata di bumi Malaysia ini menyokong penuh pasukan keselamatan kami ini. Terus berjuang - Agi Idup Agi Ngelaban!!!!! Kepada pengkhianat negara semua tu, kami 'the silent majority' ini akan ajar engkorang semua sewaktu PRU13 nanti.

 • atas pagar says:
  March 4, 2013 at 4:01:00 PM GMT+8

  Sokong 100000%

fda

Link2Me WeLinkBk (254)