Tuesday, March 5, 2013

Jiwa perwira seorang bekas anggota



6 comments:

  • Anonymous says:
    March 6, 2013 at 12:15:00 AM GMT+8

    Sdra izin kan saya,

    Sdra Safwan,
    Saya bagi pihak ribuan rakyat tulin Malaysia, yang bukan dari warga impot yang sudah mencecah 3 juta keseluruhan nya ,dan termasuk 889,000 warga berasal dari philipines yang ada di Sabah,izin saya ucapkan tahniah terima kasih.

    Mungkin anda merupai the last man standing.Saya harap dan doa tidak begitu.

    Tapi Saya kata anda last man standing saperti begitu,kerana setakat ini ,sudah nyawa pergi, tiada siapa pun buat demo bersertai dengan spanduk dan banting yang nyata kan kesanggupan mereka yang sama bersemangat macam anda, untuk mempertahan kan maruah negara.
    Ramai yang buat demo.
    Tapi tunjukan kemarahan kapada ahli politik shaja.
    Mengapa tak buat demo marah Sultan Sulu dan kuncu nya,
    mengapa mereka tidak mahu bakar bendera sultan sulu ?
    Adakah belia Malaysia jadi lembik softies pondan dan suka dengan lagu dan nyanyian 1M4U ketawa dan suka ria pakai T shirt dan topi free ?
    Atau hanya berani lawan EC dan Lynas dan bersih 1 2 3 dan HR ?
    ada kah merka dah di lupa di lalai dan leka dengan hiburan konsert korea Canto pop dan sukan inboard skating di putrajaya dan lihat bola ber jam jam dan berjemur panas demi sorak 100 pelunba basikal ?
    Atau mereka di lalai kan dengan gajet dan media maya yang menjurus kapada cara hidup lembik dan longlai ?
    di mana kah semangat konon ny patriotik Khidmat Negara tiga bulan enjoy summer camp dan mana dia Volunterism HUB ?
    Mana pergi belia kita dan pemuda kita ?
    Pada saya dan anda, mungkin maruah negara sudah pun jual di konsert demo sukan dan harga nya Tshirt topi dan nyanyian.
    Kalau saya ada gajet BB ke samsung dan saya ada wifi, saya anatar mesej kapada Najib,WAKE UP!
    Blue ocean strateji anda gagal,sebab perisikan ada ,tapi tak mau guna.Buang saja ke laut sulu.
    sekarang kita berhadapan dengan ancaman perang guerilla macan zaman darurat...
    Maka Najib, wake and back to basics.
    Saudara Safwan Terima kasih.
    arjuna waspada
    changkat lobak.

  • Anonymous says:
    March 6, 2013 at 1:24:00 AM GMT+8

    Apa lah mamat ni komen!macam bangang dan poyo!

  • Anonymous says:
    March 6, 2013 at 6:38:00 AM GMT+8

    Saya sokong saudara Arjuna
    Marilah kita semua berdoa untuk keselamatan dan kesejahteraan perajurit dan polis kita. Mereka masih berjuang. Sebagai warganegara janganlah dilunturkan semangat mereka dengan kata2 tohmah dan cakap2 bodoh yang tak ada faedah.
    Saya baca byk akhbar pinoy - khabar angin dan cerita karut yang disebut oleh KPN sebenarnya bermula dari sana sebagai taktik psywar (perang saraf) semata2 untuk melemahkan semangat perwira kita. Mereka tahu dari segi kelengkapan perang, kekuatan dan teknik peperangan kita sangat canggih dan antara terbaik di dunia. Mereka tak akan dapat lawan, kekuatan kita boleh buat depa macam flush taik dlm jamban je. Jadi satu2 cara mereka nak lunturkan semangat perajurit kita (apatah lagi sekarang kita berpecah sebab politik) ialah psywar. Kita pun nampak sangat macam orang giler meroyan bergaduh dalam fb dan blog sebab politik. Semua ni tak ada faedahnya. Ingat orang tua2 kate bersatu teguh bercerai roboh. Bulat air kerana pembentung. Ini ujian kita yang tak pernah berperang di zaman moden ni. Komando2 VAT69, PGG dsb walaupun terbaik didunia tapi terdiri dari anak muda yang lahir dibandar dgn latarbelakang psikologi yang berbeza. Berbeza masa arwah bapak dan pakcik2 saya dlm rejimen askar melayu, zaman british dulu, kalau nak citer memang melelih airmata.

    Komen2 dalam akhbat pinoy umpamanya semasa hari pertama masa dua polis kita terkorban (moga Allah tempatkan mereka disyuga AlJannah), akhbar depa tulis depa dah bunuh 38 orang polis kita. Kita kat dlm negara pun tak tau sedangkan mungkin masa tu polis tengah berjuang dlm operasi menyelamat anggota yang terperangkap atau diculik. Jadi macamana depa tau dan masuk akhbar lagi?. Anggota kita yang kena sembelih, yang kena culik, atau depa tengah relak dengar serangan besar2an jet pejuang kita , sambil bercakap telefon dan boleh sebut lagi terdengar dentuman bom dan jet kita masa bercakap telefon tengah interview akhbar. Semua laporan ni bermula dari pinoy semasa kejadian tengah berlaku, kemudian dipetik oleh orang2 kita masuk media sosial. Lagi satu, hari ni 6hb pukul 12.07 hari rabu 6 march, depa tulis kita lancarkan serangan dan ‘’they are alive and kicking’’. Sedangkan ini berita semalam 5 march. Tapi diulang untuk bagi gambaran kepada dunia yang kita gagal lagi. Psywar mereka berjaya!

    Pemimpin negara dan rakyat juga seharusnya mengambil peluang ini – ketika semboyan telah berbunyi, anggota polis dan perajurit sedang berjuang dimedan perang, kita sebagai rakyat harus lancarkan psywar juga untuk membakar semangat mereka – anjurkan sembahyang hajat disemua masjid seluruh negara – buat demo dan sepanduk macam bersih beramai2 dijalanraya-wanita BN, PR dan NGO kerahkan ahli bangkit tunjukkan pada dunia yang kita bersatu mempertahankan kedaulatan tanahair kita. Kibarkan bendera kita dijalanraya. Kita jangan hanya tunggu anggota keselamatan kita sahaja buat kerja dan bertarung nyawa. Kita harus berada dibelakang mereka. Dalam perang saraf ini kita harus menang!. Perjuangan ini kita semua yang tentukan kalah atau menang!.
    Rakyat semua – tak kira melayu, cina, india, kadazan dsb bangkitlah, berdiri dibelakang perwira negara untuk mempertahankan tanahair tercinta ini. Kita tidak ada lagi tempat lain nak pergi, keliling kita semuanya boleh menjadi musuh kita dan pernah ada sejarah pahit dahulu. Dirantau ini kitalah satu2nya negara yang kaya dan harum di mata dunia. Percayalah! Mereka cemburu dan ingin merampas hak kita. Haruskah kita biarkan hak kita dirampas? Hanya kitalah yang dapat mempertahankan tanahair kita untuk masa depan anak2 kita. Bangunlah Malaysia!!!.

    http://www.youtube.com/watch?v=Rq-lDkS_2uc

  • Anonymous says:
    March 6, 2013 at 6:52:00 AM GMT+8

    Wahai Arjuna Waspada yang kurang cerdik,

    Saya bagi pihak rakyat Malaysia yang 27 juta berterima kasih kepada Saudara Safwan dan berasa kesal dengan saudara. Balik-balik cemuh kerajaan. Balik balik cemuh kerajaan. Nampak isu kecil blame kerajaan. Nampak taik anjing atas jalan pun blame kerajaan. Malahan, dah ternampak terang benderang kes Sulu ni ada campur tangan dari Anwar Ibrahim pun---aikk? Najib jugak yang dipersalahkan lagi?

    Jika terdapatlah tahap patriotisma itu diangkakan dari 1 hingga 10 dan saudara Safwan tadi 10, maka anda, arjuna, be rtahap negatif 5. Jika pada zaman Nabi, orang2 musuh dalam selimut seperti anda lah dibunuh dulu sebelum bunuh musuh.

    Yang berbuat demo itu menandakan mereka bersama2 kita. Tetapi sebagai orang awam, itu saja yang mampu mereka buat. Kenapa tak minta pemuda PKR demo? Tak mintak pemuda PAS demo? Pemuda DAP jangan haraplah---mereka terasa isu ini dan negeri ini bukan negara mereka. Melayu nak mati katak pun apa mereka peduli? Yang mereka terasa mereka punya adalah segala kekayaan dan kuasa yang bakal mereka miliki. Dan orang-orang seperti anda akan membuatkan cita-cita mereka ini jalan lancar.

    Wahai Arjuna yang terencat akal. Pandai sangat kamu nak suruh Najib wakeup? Kamu Professor Sains Politik ker? Kamu ahli negarawan terulung yang sudah berbakti dengan kerajaan selama 40 tahun ker? Silap-silap, dalam borang LHDN kamu pun tipu sikit sana sini supaya kurang bayar cukai. Atau sememangnya kamu termasuk dalam asnaf yang tak PAYAH bayar cukai? Serupa juga dengan melayu-melayu lain? Sementara anak-anak pendatang yang kamu undi ini, dengan bangga dan sukanya membayar cukai beratus ribu setahun, kerana mereka berpendapatan beratus juta setahun. Anda dan pengkhianat2 lain akan berasa beruntung jika terdapat sisa-sia dari ini. Itu sebab kamu undi mereka2 ini. Oh yer. Kamu tak mampu beli samsung dan berwifi ker? Tak per - kerja keras lagi untuk boss cina kamu. 10 bulan lagi cukuplah duit terkumpul tu nak beli blackberry.

    Blue ocean lah. Itulah ini lah. Pandai naaa nak nasihat Najib, nak bagi wake up call kat Najib? Road Tax motor dah bayar ker belum tu?

    Hehehehe. Lawaaaaak lawak.

    Arduino Tok Pa

  • abe ja says:
    March 6, 2013 at 9:14:00 AM GMT+8

    Sdra izin kan saya,

    Sdra Safwan,
    Saya bagi pihak ribuan rakyat tulen Malaysia, yang bukan dari warga import yang sudah mencecah 3 juta keseluruhan nya ,dan termasuk 889,000 warga berasal dari philipines yang ada di Sabah, dan termasuk berjuta2 warga berasal dari China, India, Jawa, Bugis, Sulawesi, Siam yang ada diseluruh negara,izin saya ucapkan tahniah terima kasih.

    Mungkin anda merupai the last man standing.Saya harap dan doa tidak begitu.

    Tapi Saya kata anda last man standing saperti begitu,kerana setakat ini ,sudah nyawa pergi, tiada siapa pun buat demo bersertai dengan spanduk dan banting yang nyata kan kesanggupan mereka yang sama bersemangat macam anda, untuk mempertahan kan maruah negara.
    Ramai yang buat demo.
    Tapi tunjukan kemarahan kapada ahli politik shaja.
    Mengapa tak buat demo marah Sultan Sulu dan kuncu nya,
    mengapa mereka tidak mahu bakar bendera sultan sulu ?
    Adakah belia Malaysia jadi lembik softies pondan dan suka dengar ceramah merapu artis pas?
    Atau hanya berani pukul polis dan fru sendiri masa demonstratsi bodoh ?
    atau belia malaysia hanya suka goyang kaki dapat semua benda free?
    atau belia malaysia yang instead of pergi belajar,berusaha gigih untuk berjaya tapi lebih suka join bahalol2 berdemo atas benda2 bodoh macam Bershit?
    Saudara Safwan Terima kasih.
    arjuna waswas berpada-pada
    changkat jering

  • Anonymous says:
    March 6, 2013 at 10:06:00 AM GMT+8

    pada pendapat aku keempat2 komen kat ataih ni betul...

    mesej yg sama ialah rakyat msia tak bersatu hati dlm isu pencerobohan ini...

    kita kene pecah dan perintah oleh psywar pinoy dan dibantu oleh anwar..

    wake-up call ini terarah kepada seluruh rakyat msia dan khasnya pada seluruh gerakan ngo, politik dll yg cintakan keamanan....

    ini lah masanya rakyat msia utk bangkitt....hari jumaat ni adalah hari yg paling sesuai utk buat kebangkitan besar2an di seluruh negara...

    so aku tunggu jummat ni, aku harap ada dibuat kebangkitan beramai2 rakyat msia dibelakang kjaan dlm konflik dgn pengganas sulu ni...

    aku rakyat kecil insyaAllah akan turut serta...

    otai
    subang

fda

Get your volunteer initiatve funded!

Link2Me WeLinkBk (254)