Keadilan buat mangsa

Keadilan buat mangsa

Thursday, March 7, 2013

Jeneral masuk PKR sama main bontot dgn Anwar di MCKK



Anwar Ibrahim yang tangan penuh darah dengan nyawa perajurit kita yang terkorban mengkritik kerajaan BN yang dituduhnya lambat, tak cekap dan kurang tegas menghadapai pencerobohan lahad Datu.


Pundek lah mamak Anwar ni!!!

Ini kerja kau dan kau pulak nak kritik. Masa kau menteri pun, kau tak habis-habis dengan jawab dengan kenyataan "kita akan kaji, kita akan lihat dan kita akan bincang." Padahal banyak hal kau tak tahu apa-apa. Pengetahuan teknikal Anwar terhad.

Anwar membuat kenyataan ketika mengumumkan kemasukkan bekas Panglima ATM, Jeneral (B) Md Hashim Hussein ke dalam PKR.

Hashim terus mengecam seolah-olah tiada "chain of command" dalam menangini Lahad Datu.


Komen ini tiada maknanya kerana memang pihak pertahanan mahu mengepalai dan menyegerakan operasi military tapi ianya bidang kausa dan dikepalai polis.


Pencerobohan ini agak kompleks dan "delicate". Ini cerita betul dan bukan filem cowboy atau Rambo.

Komuniasi agak lemah tapi operasi terancang. Hanya pertahanan tidak mahu beritahu apa yang akan dibuat. Apa yang dah terlepas cakap sikit pun mereka dah marah pada menteri.

Ini perkara biasa bagi orang yang baru masuk PKR untuk buat komen sedemikian.

Bagi Hashim untuk masuk PKR, ianya tiada hairan kerana dia satu kelas dengan Anwar Ibrahim dan Dato Kamarul, bekas Bendahari ADIL dan sekarang AP Telok Kemang.


Tiada yang menghairankan kerana ini semua kawan sama main bontot di MCKK. Walaupun dia dikatakan adalah bekas pelajar di RMC, Hashim adalah sama kelas dengan Anwar di MCKK.

Kawan sekelas Anwar tahu dia dah di rogol oleh senior tapi tak akan ngaku dia dah jadi jambu dan kemudian menjambu orang lain. Mereka tahu keadaan minda dan psikoloji sakit Anwar tapi tetap pertahankannya.

Unspinners pun tahu. Nama-nama pun boleh dedah tapi orangnya dah mati. Tak elok didedahkan. Mereka dah taubat.

Anwar saja belum taubat dan masih lagi buat kerja tak senonoh dengan di chaperone oleh menantu Raja Shahir, suami Nurul Izzah.

Mengikut budaya MCKK, mereka kuat bantu membantu dan persepakatan sesama rakan sebontot mereka. mereka tolong menolong dan bantu membantu sesama mereka.

Masaalahnya ada sanggup tipu dan bohong untuk kawan. Ada sanggup sama-sama merompak dan menyaman sama-sama.

Namun ada dan lebih ramai yang orang-orang baik. Ada seperti tan Sri Sanusi Junid tahu benar kerenah Anwar dan akan lawannya walaupun dia sudah tua dan tak berapa kuat. Dia utamakan kebenaran.

Si tua Jen Hashim Hussein memakai tie RMC untuk tutup identity dia sebagai rakan sebontot MCKK Anwar

Hanya segelintir yang tak betul tapi segelintir ini yang menyusahkan alif ba ta.

Kalau Jen (B) Hashim percaya kepada PKR dan ideologinya, kenapa anaknya Riadz di hantar belajar di MRSM Terendak dan ambil hak anggota lain yang lebih memerlukan?

Kenapa terima program kerajaan untuk bantu Bumiputera dan askar yang tak dipersetujui oleh PKR dan Tony Pua serta DAP?


21 comments:

  • Anonymous says:
    March 7, 2013 at 5:22:00 PM GMT+8

    Kadang-kadang sekolah orang pandai-pandai ni bukannya pandai semua-mua.
    Masa muda punyalah pandai (ke pandir?), masa tua punyalah bodoh.
    Allah Maha Adil.

  • Anonymous says:
    March 7, 2013 at 5:24:00 PM GMT+8

    bantu membontot..freshie pun jadi mangsa nuar..i like it kahkahkahkah

  • Anonymous says:
    March 7, 2013 at 5:26:00 PM GMT+8

    jadi panglima dalam citer Darah Satria boleh ler.Sekarang Jeneral banyak belajar otak geliga, nak masuk politik masuk ler, tapi jangan komen kerja org lain. Banyak lagi bekas Panglima ATM yg bagi sokongan pada BN.Masa peristiwa di sauk bukan ko yg turun setahu rakyat malaysia yg main peranan panglima medan masa itu Jeneral Tan sri zaini,

  • manjung TIBAI says:
    March 7, 2013 at 5:43:00 PM GMT+8

    patut le pun tengok muka pun dah tau....

  • Anonymous says:
    March 7, 2013 at 5:48:00 PM GMT+8

    DLM. PKR ,JARANG ORANG TUA YANG NAK JOIN PKR ,TUP TUP ADA ORANG TUA DAH NAK SERABAI NI PEGI SERAH TENGKOK KATNUAR,HAI SIBAGIDOL DALAM BANYAK BANYAK ORANG DALAM PLANET NI NUAR NI KAU NAK BUAT KAWAN .MEMANG BODOH ALIAS BENGAP BIN BAHALOL PUNYA ORANG TUA.RUPA RUPANYA KAWAN NUAR BERAHI MASA KAT MCKK,SUDAH MASYUKLAH TU .NUAR AGAKNYA BILALAH KAU NAK BERTAUBAT YE,CITACITA NAK JADI MACAM FIRAUN

  • Anonymous says:
    March 7, 2013 at 5:51:00 PM GMT+8

    Aku sebagai bekas pegawai kanan ATM tak heran dengan tindakan Jeneral Harimau Rabun ni. Harapkan nak hidup dengan PKR. Maaf la wahai Jeneral tua. Anwar akan perkuda cukup2. Lepas tu dia akan terajang masuk longkang. Kalau dlm ATM dulu kamu hebat, masuk PKR hanya jd tukang jual ubat atau jd 'bodyguard' Anwar masa Anwar nak ngentot.

  • Anonymous says:
    March 7, 2013 at 5:52:00 PM GMT+8

    Aku sebagai bekas pegawai kanan ATM tak heran dengan tindakan Jeneral Harimau Rabun ni. Harapkan nak hidup dengan PKR. Maaf la wahai Jeneral tua. Anwar akan perkuda cukup2. Lepas tu dia akan terajang masuk longkang. Kalau dlm ATM dulu kamu hebat, masuk PKR hanya jd tukang jual ubat atau jd 'bodyguard' Anwar masa Anwar nak ngentot.

  • Anonymous says:
    March 7, 2013 at 5:52:00 PM GMT+8

    Aku sebagai bekas pegawai kanan ATM tak heran dengan tindakan Jeneral Harimau Rabun ni. Harapkan nak hidup dengan PKR. Maaf la wahai Jeneral tua. Anwar akan perkuda cukup2. Lepas tu dia akan terajang masuk longkang. Kalau dlm ATM dulu kamu hebat, masuk PKR hanya jd tukang jual ubat atau jd 'bodyguard' Anwar masa Anwar nak ngentot.

  • Anonymous says:
    March 7, 2013 at 5:56:00 PM GMT+8

    Baling taik kat muka dia ni

  • Anonymous says:
    March 7, 2013 at 6:24:00 PM GMT+8

    Dulu saya mengajar di sekolah budak lelaki. Tahun pertama bertugas, ada pelajar beritahu saya kisah budak2 yg dok hostel iaitu pasal pelajar senior 'suka' budak2 tingkatan satu yg cute. Waktu malam,mereka akn 'tidur' dengan budak2 cute ni.

    Saya punyala naif. Ingatkan 'tidur' sebab buat adik abang...rupanya untuk dipeluk dan belai mesra, then pelajar tu kata, habis berlubang tilam yg takde tuan cikgu. Kekadang mereka guna bantal. Lagi keliru saya nak bayangkan kenapa pulak tilam jadi berlubang. Rupanya bila tak dapat mangsa, begitu caranya budak2 lepaskan niat.

    Bagi yg tak duk hostel, ada juga yg jadi ganas dgn cekau mangsa 'cute' ni dalam tandas. 2 -3 orang geng yg 'straight' tolong kepung sementara yg 'bengkok' tu kejekan mangsa.

    Agaknya begitu jugalaa di MCKK kut?

  • Anonymous says:
    March 7, 2013 at 6:28:00 PM GMT+8

    old generals never die, they just fade away..but bad and scrawny old Generals who was corrrupt, not friendly to their men, aloof, this one reemrges and refuse to fade but they try their luck by joining the stupid idiot goons and "pengkhianat bangsa" in Fuckatoon Rakyat....

  • Anonymous says:
    March 7, 2013 at 6:57:00 PM GMT+8

    DAH PENCEN BARU CAKAP PANDAI! DAH PENCEN BARU CAKAP PANDAI! DAH PENCEN BARU CAKAP PANDAI ! MANUSIA HIPOKRITTTTTTT !!!

  • Anonymous says:
    March 7, 2013 at 7:05:00 PM GMT+8


    KITA jangan heran; bekas-bekas general, bekas-bekas pengarah (MEREKA SETELAH PENCEN) hanya badut yang bolih dicucuk hidung dan badut-badut yang rela tonggeng jubur untuk disula. mereka sewaktu berkhidmat dalam kerajaan jenis kaki ampu, munafik suka bermuka-muka, mereka tiada kewibawaaan jauh sekali ada keberanian selaku general dan pengarah.

    general dan pengarah yang utamakan perut sendiri. peduli apa dengan gulungan yang dibawahnya...

  • Anonymous says:
    March 7, 2013 at 8:46:00 PM GMT+8

    Nasib baik batch aku tak masuk MC tapi di halakan ke VI. Thank you Allah swt.

    That was the hikmah . . .

  • Anonymous says:
    March 8, 2013 at 12:52:00 AM GMT+8

    Diorang nie dah kenyang buntui masa berkhidmat dengan kerajaan dulu selepas bersara pun masih kenyang lagi tetiba rasa mcm nak buang tebiat pulak tukar angin mascuk puak sebelah sana pulak kerana terkenang nostalgia lalu nan mengusik sukma,raga,jiwa dan...?

  • Anonymous says:
    March 8, 2013 at 12:56:00 AM GMT+8

    Diorang nie dah kenyang buntui masa berkhidmat dengan kerajaan dulu selepas bersara pun masih kenyang lagi tetiba rasa mcm nak buang tebiat pulak tukar angin mascuk puak sebelah sana pulak kerana terkenang nostalgia lalu nan mengusik sukma,raga,jiwa dan...?

  • Anonymous says:
    March 9, 2013 at 12:34:00 AM GMT+8

    sesuatu yg tidak dapat dinafikan. pernah dengar member study kat mckk cerita macam ni masa kat u dulu. ada tak cerita suruh student kat oversea sediakan betina untuk dia masa dia jadi menteri dan melawat student kat oversea?

  • Anonymous says:
    March 9, 2013 at 12:49:00 AM GMT+8

    Dah tua jadi bodoh..

    Anwar pun bukannya nak sgt dgn si tua bodoh ni...

    Anwar nak pangkat org ni aje iaitu bekaas Panglima ATM...kononnya org tertinggi dlm ATM sokong dia...

  • Anonymous says:
    March 9, 2013 at 1:14:00 AM GMT+8

    Siapa yang pernah duduk asrama masa sekolah menengah tahu sangat pasal masalah main bontot ni. Masa saya tinggal di asrama dalam tahun 80-an perkara ini sudah pun wujud, tetapi tidak ada siapa yang nak bersuara, termasuk saya sendiri. Saya pun tidak tahu kenapa, lagipun masa tu tak matang lagi. Tapi cerita bontot-membontot ni memang ada. In fact masa saya form 1 ada senior cuba nak nak membontotkan saya. Nasib baik saya terjaga dari tidur, senior tu pun lari. Saya pun tak tahu siapa dia. Saya tak pernah cerita hal ni pada sesiapa.
    Itulah saya kata saya tak tahu kenapa saya tak report pada cikgu ke, senior ke.
    Namun saya yakin masalah seksual ini masih berlarutan dan tidak akan hilang begitu sahaja.
    Oleh itu saya nak nasihatkan kepada ibu bapa yang ada anak lelaki yang tinggal di asrama sekolah menengah supaya menasihati anak masing-masing supaya tidak terlibat dalam acara bontot-membontot. Kalau dah terlibat, suruh taubat nasuha.
    Masa umur belasan tahun nilah masa nak cuba macam-macam termasuklah membontot. Sekali dah terlibat, payah nak hilang. Old habits die hard.
    Berdoalah banyak2 agar generasi kita dilindungi Allah selalu.

  • Anonymous says:
    March 14, 2013 at 8:41:00 PM GMT+8

    Bodohnya Malaysia pilih Jeneral dari kalangan MCOBA old boy yang tradisinya kuat membontot.. Sekolah budak lelaki mCKK ni aku sure 100% tiap2 generasi akan bawa tradisi membontot. Dalam hal ini aku nak tahu Jeneral ni masa umur 13 tahun cun ke tak cun. Selalunya budak yang berkulit putih ada potential diletakkan dalam kategori cun(jambu) dan senior akan menyeringai untuk menjadikan mereka adik angkat supaya terangkat.

    Dalam hal ini ada 2 scenario, samada mereka pernah dibontot atau membontot.. selama 5 tahun mereka bersekolah. Dan keinginan seks sejenis sangat tinggi disebabkan keadaan asrama itu sendiri.

    Tanpa belaian ibubapa ...form 1 hancus dibelai senior..

    Ada sapa-sapa boleh check gambar ex mCOBA semasa dia org mentah samada cun dan gebu. Selalunya yang masuk MCKK anak orang kaya yang kulit diorang mulus dan menarik minat senior. Begitu juga pemimpin politik baik pembangkang mahupun
    kerajaan.
    Ada sesiapa yg berani menafikan...?

    Sekolah seperti ini sepatutnya diharamkan lama dah @ ditukar kepada mix jantina.

    Bodoh betul penentu dasar kementerian pelajaran...

  • Anonymous says:
    May 3, 2013 at 9:05:00 AM GMT+8

    Tengku Razaleigh Ibrahim, Nazri Aziz, Hishamuddin Onn, dan ramai lagi ahli politik berasal dari MCKK, adakah mereka pun membontot juga? Macam lah sekolah lelaki dekat Malaysia ni satu je, banyak lagi. Ni semua haters MCKK la ni. Macai!

fda

Get your volunteer initiatve funded!

Link2Me WeLinkBk (254)