Greetings

Sunday, February 24, 2013

Simpanan di Bank Israel: Lebih 2 tahun Anwar tak jawab Wikileak


Mendiang MGG PIllai pernah menuduh Dr Mahathir dan beberapa ahli kebinetnya mempunyai wang berjuta dalam simpanan di Bank-Bank di Singapore yang mana salah satunya adalah Bank of Israel.

Kesilapan itu diperbetulkan oleh pihak pembangkang dan bank Israel sebenar di Singapura adalah National Bank of Israel. Baca blogger Cina bodoh tak ada otak di SINI

Secara lojiknya, Dr Mahathir tidak akan bukan akaun Bank di Singapura. Dia tak akan sedia dibedah oleh doktor Singapura yang dihantar kepadanya. Inikan pula membukan Bank di Singapura dna Bank itu Bank Israel.

Selepas khabar angin ini dibiarkan bertahun, akhirnya dr Mahathir menjawab dengan mudah beberapa tahun lepas di mana dia membenarkan secara terbukan Bank Israel tersebut mendedahkan akaunnya. No spiak ... habis cerita.  Baca di SINI

Baru sampai ke pengetahuan The Unspinners maklumat berikut yang mana ianya berkaitan akaun anwar dalam Israeli National Bank.
 

Wikileaks reveals Anwar's wealth derived from various sources. Among them are the FBI, CIA, Mossad, MI5, Israeli National Bank, Citibank and others.

1. Name : Mr. Anwar bin Ibrahim
Post : Deputy Prime Minister
Passport No. : D 283767 (M)
Bank : Israeli National Bank
Type of Account : Fixed Deposit (Foreign Currency) 2 years
Account No : M-2074-6219-332 (E)
Amount : USD 8,000,000.00
Date of opening account : 05/06/97
Date of Maturity : 05/06/99

2. Name : Mr. Anwar bin Ibrahim
Post : Deputy Prime Minister
Passport No. : D 283767 (M)
Bank : Israeli National Bank
Type of Account : Fixed Deposit (Foreign Currency) 3 years
Account No : DL-6074-3691-7785 (E)
Amount : USD 3,000,000.00
Date of opening account : 26/09/97
Date of Maturity : 26/09/00

3. Name : Mr. Anwar bin Ibrahim
Post : Deputy Prime Minister
Passport No. : D 283767 (M)
Bank : Israeli National Bank
Type of Account : Fixed Deposit 3 years
Account No : CF-3711-5681-742 (G)
Amount : S $ 7,000,000.00
Date of opening account : 06/07/96
Date of Maturity : 06/07/99

4. Name : Mr. Anwar bin Ibrahim
Post : Deputy Prime Minister
Passport No. : D 283767 (M)
Bank : Israeli National Bank
Type of Account : Fixed Deposit (Foreign Currency) 2 years
Account No : EX-6965-7718-396 (D)
Amount : USD 15,000,000.00
Date of opening account : 19/11/97
Date of Maturity : 19/11/99

5. Name : Mr. Anwar bin Ibrahim
Post : Deputy Prime Minister
Passport No. : D 283767 (M)
Bank : Israeli National Bank
Type of Account : Fixed Deposit 2 years
Account No : FN-1799-6673-983 (M)
Amount : S $ 10,000,000.00
Date of opening account : 21/01/98
Date of Maturity : 21/01/00

6. Name : Mr Anwar bin Ibrahim
Post : Deputy Prime Minister
Passport No. : D 283767 (M)
Bank : Israeli National Bank
Type of Account : Fixed Deposit (Foreign Currency) 2 years
Account No : BB-1792-5126-2197-14 (XD)
Amount : USD 6,600,000.00
Date of opening account : 14/12/96
Date of Maturity : 14/12/98

7. Name : Mr Anwar bin Ibrahim
Post : Deputy Prime Minister
Passport No. : D 283767 (M)
Bank : Israeli National Bank
Type of Account : Fixed Deposit (Foreign Currency) 3 years
Account No : MG-3014-2132-5188-19 (NF)
Amount : USD 11,500,000.00
Date of opening account : 16/05/97
Date of Maturity : 16/05/00

8. Name : Mr Anwar bin Ibrahim
Post : Deputy Prime Minister
Passport No. : D 283767 (M)
Bank : Israeli National Bank
Type of Account : Fixed Deposit (Foreign Currency) 2 years
Account No : NE-5179-2212-6125-42 (CE)
Amount : USD 5,000,000.00
Date of opening account : 18/06/98
Date of Maturity : 18/06/00

9. Name : Mr Anwar bin Ibrahim

Post : Deputy Prime Minister
Passport No. : D 283767 (M)
Bank : American Express Bank
Type of Account : Current Account
Account No : E-7194-303-45-G
Amount : USD 7,500,000.00
Date of opening account : 22/12/95
Withdrawal : USD 2,500,000.00 on 10/01/96 Cheque No. F1742330
Withdrawal : USD 1,000,000.00 on 16/03/96 Cheque No. F1742331
Withdrawal : USD 1,000,000.00 on 01/07/96 Cheque No. F1742332
Withdrawal : USD 500,000.00 on 11/06/97 Cheque No. F1742333

10. Name : Mr Anwar bin Ibrahim
Post : Deputy Prime Minister
Passport No. : D 283767 (M)
Bank : Citibank
Type of Account : Fixed Deposit (Foreign Currency) 3 years
Account No : J-321-3352-339-G
Amount : USD 8,000,000.00
Date of opening account : 14/07/96
Date of Maturity : 14/07/99


Tak sangka, dia beri maklumat kepada MGG Pillai untuk hentam Dr Mahathir dengan sesuatu yang mungkin dia yang buat. 


Beranikah Anwar benarkan Bank-Bank tersebut dedahkan butiran akaun yang dikatan berkaitan dia? Nurul Izzah pun tak jawab cabaran.

Khabar sahih kata anak MGG Pillai bekerja dengan Khazanah Nasional. Tak ke bahaya tu ....

11 comments:

  • Anonymous says:
    February 24, 2013 at 2:04:00 PM GMT+8

    Kalau pembangkang yang tuduh BN, memang depa pernah buat, sebab tu ada idea tu, macam pengundi hantu kat kelantan, Projek IC kat sabah, Kroni pemimpin.

  • Anonymous says:
    February 24, 2013 at 2:11:00 PM GMT+8

    Rupanya kunci CIA war chest untuk jahanamkan Malaysia pungkok ini yang pegang....maka haramlah orang-orang PAS yang terima duit dari pungkok ini....
    Sulaiman PKR
    Tanah Liat
    Permatang Pauh

  • Anonymous says:
    February 24, 2013 at 2:46:00 PM GMT+8

    Mahathir dh jawab pn. Dia bagi kebenaran kt bank of israel publishkn akaun dia andaikata wujud akaun tu di bank tersebut. Mana ada pn. Dulu aku caya gk bila org sebut tu, tp skrg ni Mahathir cabar cmtu, ade berani ke sape yg buat fitnah tu. Jgn main ckp je kalau xde bukti.

  • Anonymous says:
    February 24, 2013 at 2:48:00 PM GMT+8

    SAH DAN TERBUKTI ANWAR IBRAHIM ADALAH GOYIM YAHUDI UNTUK MENJAHANAMKAN UMAT ISLAM DI NUSANTARA MELAYU. MEMANG SIAL LA ANWAR.

  • Anonymous says:
    February 24, 2013 at 3:13:00 PM GMT+8

    Ini semua "fitnah dari UMNO!" hehehehehee statement biasa..

  • Anonymous says:
    February 24, 2013 at 3:46:00 PM GMT+8

    Duit yang masuk tu semacam nak membiayai sesuatu kat israel je kan? Kalu dihitung semua nak sebillion gak jumlahnya. Ni baru satu bank. Belum bank2 luar lain lagi.

  • Anonymous says:
    February 24, 2013 at 3:50:00 PM GMT+8

    kalau rakyat miskin terima wang dari kerajaan dipanggil lembu dan ayam....puak pembangkang yg terima dana dari yahudi dikira binatang apa pulak?rasanya babi pun tak layak,sbb babi tu khaskan utk puak DAPigs...ada tak binatang yg lebih hina dari babi?

  • Anonymous says:
    February 24, 2013 at 4:21:00 PM GMT+8

    Sejak Anwar di pencenkan dari jawatan beliau tidak pernah ada kerja tetap melainkan Ahli Parlimen Permatang Pauh. Kalau kita kata dia berniaga pun tak pernah saham syarikat dia di mana mana Brusa Saham. Persoalan bagaimana Anwar boleh ada rumah yang mahal di Bukit Segambut dan naik turun kapal terbang macam naik teksi sapu saja. Bergerak sana sini dengan kenderaan seolah olah kereta guna air paip saja. Kalau ada sponser pun berapa kali boleh tanggung jika naik turun kapal terbang ke luar negara dengan begitu kerap sekali.

  • Anonymous says:
    February 24, 2013 at 5:16:00 PM GMT+8

    Anon 3:50pm,
    Soalannya "ada tak binatang lebih hina dari babi?"

    Jawapannya: Ada namanya Anwar

  • Hidup UMNO! says:
    February 26, 2013 at 5:51:00 PM GMT+8

    Senarai nama-nama akaun di link di atas menyenaraikan Mahathir, Najib, Rafidah, Nazir dll.

    Kenapa tak saman kalau salah?

    Mereka semua ni patut dibicarakan dan di jel. Orang Melayu kini pengemis dinegeri sendiri tetapi pemimpin UMNO dan keluarga bilionair. Atas kepandaian sendiri konon.

    Kalau Dato Harun penjuang 13 Mei dan DEB boleh dipenjarakan kerana jumlah yang kecil, ini pula jumlah jutaan.

    Kita perlu nyahkan kepimpinan Melayu UMNO yang pra merdeka. Mereka hanya tahu merompak negara bukan memperkayakan Melayu.

    Hidup UMNO!

  • Anonymous says:
    February 28, 2013 at 2:45:00 AM GMT+8

    bajet nak buat ayat sarcastic, tp nmpk mcm org baru nk kenal mksd sarcasm. Mentaliti thp ke3 mmg camni,pttutuihhh die ramai2.

fda

Get your volunteer initiatve funded!

Link2Me WeLinkBk (254)