Monday, February 11, 2013

Sebelum ni private jet, sekarang ke Ranau naik heli


Dari Kota Kinabalu ke Ranau, hanya sejam dua dari Airport. Tapi Anwar naik dengan helicopter ke sana yang hanya memendikkan masa dalam satu jam. Entahlah apa tujuan Anwar ke Kg Paginatan Ranau dengan heli.

Dia nak kaburkan rakyat bahawa dia bakal PM atau dia nak pow Dato Lajim Ukin dengan diminta sewakan (dan bayarkan sekali) 3 buah helicopter dari Syarikat Layang-Layang Aerospace.

Ramai hanya melihat Lajim, yang beriya-iya sangat mahu bertanding atas tiket Pakatan Rakyat sedangkan STAR dan SUPP dah reject Pakatan, diperbodohkan Anwar.


Anwar singgah ke Kg Paginatan Ranau itu untuk menyampaikan ceramah di perkerangan rumah seorang ahli PKR, Paulus B Kimpuang yang digembar gemburkan sebagai Ceramah Rakyat Di Ambang Pilihanraya Menuju ke Putrajaya.

Ucapan Anwar standard permulaannya. Sabah kaya tapi rakyat miskin. Katanya ramai rakyat menganggur tapi anak-anak menteri bergaji besar. Entah kenapa dipilih anak menteri jadi isu, walluhu alam.

Dia nak cakap yang dia menabung dari kecil untuk beli dan sewa jet ke????


Anwar terus terlibat menuduh keluarga ketua Menteri terlibat dalam satu penipuan di Filipina dan Sabah. Apa pulak kali ini selepas Rafizi buat drama perihal Musa Aman ambil duit rasuah yang mana ICAC dan SPRM tak ada isu langsung.

Anwar cuba pula nak cover line perihal tuduhan Tun Dr Mahathir dalam hal RCI. Apa dia nak sorok, satu Sabah tahu dia atur USNO dikebumikan dan terlibat jatuhkan PBS denganc ara membeli wakil rakyat. Kini dia pula kata pemberian IC boleh diberi jika mengikut syarat.

Anwar pun cuba menimbulkan isu kalimah Allah dengan berkata orang Islam tidak boleh hina agama orang lain. Dia membuat cerita dan menghebahkan fitnah terhadap Ibrahim Ali dengan menghebahkan isu pembakaran AL Kitab dan PM takut bersuara.

Anwar berjanji jika PR menang dia akan akan turunkan harga minyak dan bersihkan rasuah.Tapi dia tidak pernah mahu jawab rasuah, salahlaku dan ketirisan yang berleluasan berlaku di Selangor.

Dia menjanjikan jika PR menang PTPTN dimansuh dan pendidikan percuma.Yang sekarang dah dilaksanakan adalah pendidikan percuma.

Kalau PTPTN dimansuhkan pelajar nak belajar macam mana? Negara kita mengamalkan janjikan regim cukai yang rendah dan hanya negara berregim cukai tinggi saja dapat menyediakan pendidikan tinggi yang hanya akan dinikmati oleh segolongan penuntut saja.

Adakah Anwar mahu naikkan cukai?


Apahal pun, rancangan untuk program ini adalah untuk 2 ribu orang tapi yang datang hanya 600 hingga banyak kerusi yang kosong.

Program yang turut dihadiri oleh Bumburing dan penihkut-pengikut Lajim.

Nampak sangat nak manipulasi emopsi orang. Kes Aminrulrasyid dah dibawa ke mahkamha dan polis yang terlibat didapati tidak melakukan kesalahan. Kes Kugan adalah kes seorang penjenayah yang ada penyakit dan mati ketika tahanan.

Teoh Beng Hock bunuh diri kerana takut dibunuh gangster DAP kerana salahlaku DAP terdedah.

Ahmad Sarbani terlibat dalam kes sindiket kereta haram dan mahu cuba melarikan diri dari SPRM lalu salah jangkaan kerana mengingatkan dia boleh capai ke bumbung sebelah sana untuk lari.

Ketika program, mereka menyebarkan risalah bertajuk ‘SALAH GUNA KUASA' berkaitan isu Aminulrashid, Kugan, Teo Beng Hock dan Ahmad Sarbani serta pengedaran majalah Suara keadilan.

Satu hal yang menajdi gelak ketawa adalah bila anwar Ibrahim anakj mamak Pulau Pinabg ini dimahkotakan sebagai Huguan Siow, satu galaran yang hanya telah diberikan orang Kadazan kepada Pairin Kitingan.

Baca Barking Magpie SINI dan Cucu Tok selampit SINI.

Mungkin orang Semananjung ingat Ranau tak ramai orang, kalau macam gitu kenapa program BN yang berhampiran untuk menyampaikan BR1M dihadiri oleh lebih 1,000.

Manakala, program STAR tak jauh dari situ hanya menarik 100 orang.

10 comments:

 • Anonymous says:
  February 11, 2013 at 8:26:00 PM GMT+8

  Cer google kote bengkok gambar sapa kuar agaknya.. Kahkahkah.. Keje nk menipu je lama2 owg tau ko tu kaki kencing sembang lebat!!

 • Anonymous says:
  February 11, 2013 at 10:02:00 PM GMT+8

  Mesti lah nak naik heli.. nak pantau dan boking tanah2 kat Sabah.. atau saja nak tengok pokok-pokok balak yang banyak kat Sabah tu..Kalau menang Pakatan kat Sabah kompom banyak projek-projek balak dan tanah..

 • Anonymous says:
  February 11, 2013 at 10:49:00 PM GMT+8

  Ikut suka kau le Labu. ada akal fikir.Jangan ingatkan bawah berut aja.

 • Anonymous says:
  February 11, 2013 at 11:49:00 PM GMT+8

  Ala bro ini menunjukkan bahwa penyokong BN di kg paginatan masih banyak. Siou saja la penyokong2 PKR

 • Anonymous says:
  February 12, 2013 at 1:56:00 AM GMT+8

  Saya tidak setuju c anwar ni kena bagi gelaran Huguan Siou.. Bikin malu yg bagi gelaran ini kepada c anwar.. Would be a great ashamed for my ancestor if this title given for someone who is immoral like anwar.. Ponsikou nopo anwar nokorikot hiti Paginatan..

  Eddie

 • TAWAU GONDRONG says:
  February 12, 2013 at 3:35:00 AM GMT+8

  INI KALILAAAH KAU PENCEN TRUSSS ANWAR. JANGAN MIMPI PLAK MAU JADI PENSYARAH PLAK LEPAS NIII. RUSAK ANAK MALAYSIA DARI KO NANTI. HAHAHAHAHAHA. MEMANG KAKI KENCING. DULU DATANG BATU PAYUNG TAWAU 4 JAM KO KASI BUDUH ORANG KAMPUNG. INI KALI BRAPA JAM KO MAMBUYUK LAGI?

 • TAWAU GONDRONG says:
  February 12, 2013 at 3:36:00 AM GMT+8

  INI KALILAAAH KAU PENCEN TRUSSS ANWAR. JANGAN MIMPI PLAK MAU JADI PENSYARAH PLAK LEPAS NIII. RUSAK ANAK MALAYSIA DARI KO NANTI. HAHAHAHAHAHA. MEMANG KAKI KENCING. DULU DATANG BATU PAYUNG TAWAU 4 JAM KO KASI BUDUH ORANG KAMPUNG. INI KALI BRAPA JAM KO MAMBUYUK LAGI?

 • Pasrael says:
  February 12, 2013 at 11:12:00 AM GMT+8

  Memalukan Masyarakat Kadazan Dusun apabila Anugerah ni dberi kpd sewkor peliwat dan pnzina,mintak msyrakat Sabah amik tindakan

 • Anonymous says:
  February 12, 2013 at 12:57:00 PM GMT+8

  Kurang ajar punya anwar anak kaling. Tiak tau malu mo pakai Hugoun siou. Ko kasi Hina Kami orang Kadazan Murut Dusun di Sabah. Ko bukan katurunan KDM ko tiak layak mo pakai tu galaran. Kurang hajar. Ko pandai ka makan wogok ( Babi) dan Bakas ( babi hutan). Kalau tiak pandai jangan ko mo hina itu galaran untuk pamimpin kami. Ko tu malayu kaling. Jangan parasaan mo jadi Hugoan siou kami. Kami punya Hugoan Siou bukan Paliwat dan suka palacur siring jalan. Memang ko sialll la Anwar. Ko ni Patut kana Soget sudah. Mana ni Ketua Anak Nagri RANAU? Jangan korang tidur jak sana. Ini orang sudah kasi camar nama Hugouan Siou. INI KALI LAAAAA, KITA SOGET ANWAR IBRAHIM. 1000 EKOR KARABAU, 1000 KAMBING, 1000 BABI, 1000 AYAM HITAM. SAYA CABAR SAMA IN KETUA ANAK NAGRI SEMUA. KALAU KAMU TAKUT KAMU LATAK JAWATAN LAAAA. ANWAR ANAK IBRAHIM SIALLLL.

 • Anonymous says:
  April 24, 2013 at 2:54:00 PM GMT+8

  adeii...

  "klu hapus ptptn mcm mana mau belajar?"

  lau dh urg bilang pendidikan percuma dari sekolah rendah smpi universiti, apa lg guna ptptn

  bnyk info kurng ni buss

fda

Link2Me WeLinkBk (254)