Sunday, February 10, 2013

Pembantu dedah Ronnie Liu taukeh maksiatJefrei Nordin
AIDCNews – 08/02/13 – Pegawai Khas kepada Exco Selangor Ronnie Liu mengumumkan perletakan jawatan hari ini lapor Antarapos, tindakan itu dibuat kerana berikutan tidak tahan dengan sikap hipokrit dan penyalahgunaan kuasa oleh pemimpin DAP itu.
Jafrei Nordin berkata, tindakan berdiam diri Ronnie dan tidak menjawab pelbagai tuduhan rasuah serta penyalahgunaan kuasa menimbulkan banyak persoalan dan membuatkan beliau hilang kepercayaan kepada pemimpin kerajaan Selangor itu.
“Sifat jijik Ronnie semakin membusut. Saya menyaksikan Ronnie Liu semakin tamak mengaut keuntungan melalui cara keji.
“Percambahan pusat maksiat yang berselindung di bawah pusat refleksologi, kelab malam bukti jelas penyalahgunaan kuasa untuk kepentingan peribadi,” kata Jafrie dalam satu sidang media hari ini.
Antarapos turut menghubungi pejabat Ronnie untuk mendapat pengesahan, namun pihaknya menafikan Jafrei adalah pengawai khas exco kerajaan Selangor itu.
“Kita langsung tiada pembantu khas sebenarnya, siapa dia itu ? Perkara ini sudah lama, dan dia (Ronnie) dah umum dalam surat khabar, dia tiada pembantu khas,” kata Chiew Yih Chow, Setiausaha Kanan Ronnie.
Namun kenyataan Setiausaha Kanan Ronie itu bercanggah dengan sepucuk surat yang jelas memaklumkan Jafrei bernombor kad pengenalan 660420-08-5041 telah dilantik memegang jawatan sebagai Pegawai Khas di pejabat Pengerusi Jawatankuasa Tetap Kerajaan Tempatan, Kajian Dan Penyelidikan, Tingkat 15 Bangunan SSAAS, 40000, Shah Alam, berkuatkuasa pada 1 Julai 2008.
Setakat ini, Ronnie masih belum memberi apa-apa respon terhadap peletakan jawatan Jafrei dan dakwaannya itu.

0 comments:

fda

Link2Me WeLinkBk (254)