Wednesday, February 20, 2013

PAS Sabah terasa Husam disindir tapi biar malukan diri


Tempoh hari di SINI, kami sindir Husam yang menyebuk ke Sabah sedangkan dirinya akan kalah di Salor dan PAS akan hilang kuasa di Kelantan. Nik Azi znak balik tapi dia sebuk ke Sabah dan Sarawak untuk ceramah dan jumpa Pehin Seri Taib Mahmud, Ketua Menteri sarawak.

Bukankah itu kerja bangang. Saja nak publisiti. Dia ingat lawatannya ke Sabah dan Sarawak tu kerja bijak. Rupanya penyokong tegar bangang PAS di Sabah terasa ....


Kah kah kah ... dengar mereka meneka-neka. Puak kamu sendiri yang kasi. Dia tak suka Husam datang ke Pulau Gaya dan merosakkan nama PAS Sabah. Terus terer Mamat yang dituduh SB.

Husam pun main datang tak tahu cerita.


Dia dijemput berucap di Tuaran atas jemputan Wilfred Bumburiang APS di rumah Datuk Kalakou Untul  di Kg Roun, Tuaran pada Februari 16hb.


Langsung dia syok sendiri tak sedar Anseri Abdullah yang merupakan ketua Cabang PKR Tuaran yang sebahagian dari Pakatan Rakyat dan penyokong tak hadhir. Dia ke ceramah lain di Kg Ponohuon Kiulu. Langsung Husam tak tertanya mengapa Anseri tidak hadir?

Dalam satu ceramah umum di pejabat PKR Kota Marudu pada17 Feb, Anthony Mandiau yang merupakan  Ketua Cabang PKR mengkritik APS sebagai sebuah NGO yang tamak kuasa dan bercita cita besar dalam politik. Begitu juga dgn PPPS yg di ketuai oleh Datuk Lajim.

Katany alagi, mereka hanya satu pertubuhan kecil yang bercita-cita besar. Pemimpin mereka ada agenda tersendiri dan bukan nak tolong rakyat. Langsung dinyatakan secara terbuka supaya tidak memberi sokongan kepada APS dan PPPS.

Pemmpin PKR Sabah meragui kewujudan dan keikhlasan  APS dan PPS tapi si Husam bangang main syok saja nak datang dapat berucap tanpa mengetahui apa undercurrent yang sedang berlaku.

Cuma Anthony Mandiau yang berani bersuara. Yang lain tak berani bersuara tetapi hakikatnya mereka tak suka APS dan PPS yg di anggap sebagai  budak hingusan atau pengacau dalam PR

Fikir-fikir tak boleh juga nak salahkan Husam, kerana sepatutnya PAS Sabah boleh baca sentimen dalam Pakatan Rakyat Sabah sesama komponen parti.

Macam tikus depan Taib ... blakang hentam macam-macam kah kah kah
Kat Sarawak sapa pula yang bangang yang aturnya jumpa Taib Mahmud tanpa memikirkan implikasinya?

Baca kisahnya di Apanama SINI.

1 comments:

  • Anonymous says:
    February 20, 2013 at 11:05:00 PM GMT+8

    Towkey kambing ni tak reti malu ke?

fda

Link2Me WeLinkBk (254)