Tuesday, February 12, 2013

PAS mahu hantar Unit Amal kacau untuk tutup penipuan sendiri


Pada hari Sabtu baru-baru ini, Umno Tanah Merah mengadakan program di Dewan SMK Tanah Merah 1, Tanah Merah Kelantan. 

Program ini adalah Majlis Penyerahan Wang Jabatan Kebajikan Masyarakat secara tunai kepada golongan miskin yang layak. Sebelum ini, ianya dibuat melalui ATM Bank.  

Yang menarik adalah hadirin seramai 3,000 orang dihadiri juga oleh penyokong PAS. Tak malu ye ... memang mereka ini tak malu nak ambil wang dari pihak yang mereka sendiri hina. Inilah budaya kain pelikat ambil, undi tak kasi yang diajar oleh Nik Aziz.

Namun, tak mengapalah kerana sasaran program itu adalah untuk membantu orang-orang miskin, ibu tunggal, OKU dan lain-lain orang tak berdaya. Bayaran dibuat ikut kategori daripada RM100 ke atas. 

Selain itu, tujuan program untuk bersua muka dengan penerima-penerima bantuan. Terdapat banyak kes penipuan di mana ibu tunggal sudah kahwin lain dan dapat anak baru, atau ada yang sudah meninggal dunia tapi masih ada tuntutan. 

Dari maklumat yang diterima pihak PAS tak puas hati dengan program ini dan merasakan penipuan yang mereka lakukan ini akan terdedah. 

Sebelum majlis, didengar bahawa pemimpin-pemimpin PAS seperti Dato Fatah, ADUN Bukit Panau, YB Wan Yusoff dan Husam Musa dikatakan akan turut serta bersama gangster terlatih mereka Unit Amal untuk hadhir dan buat kecoh ketika Dato Ikmal memberi ucapan. 

6 comments:

 • Anonymous says:
  February 12, 2013 at 5:54:00 PM GMT+8

  Yb2 PasPisPus tu dtg bkn nk wat kecoh!..tp dtg nk wat ceramah...aii..duit masyuk la katakan!!..Dorang ni bkn nk bg pitih!..ambil pitih, selalu lah!!

 • hangkedee says:
  February 12, 2013 at 7:20:00 PM GMT+8

  Kerajaan bina lebuhraya tanpa bantuan DERMA duit dari rakyat.Hampas pas pis pus kutip duit rakyat. Nak bina lebuhraya.Belanja berbilion bilion bila nak cukup dana untuk bina.....kena tunggu kucing bertanduk dahulu kalau nak harap pork nik nak bina lebuhraya.

 • Anonymous says:
  February 12, 2013 at 7:38:00 PM GMT+8

  Biasalah tu..pencacai-pencacai PASesat mana ada kerja tetap..

  kerja mereka yang gila nih hari-hari ialah mengutuk kerajaan, salahkan BN dan mengganggu ketenteraman awam!

 • Anonymous says:
  February 12, 2013 at 8:15:00 PM GMT+8

  Call Husam mintak dia panggil balik anjing-anjingnya. 019-2987621.

 • Anonymous says:
  February 12, 2013 at 8:16:00 PM GMT+8

  Call Husam suruh panggil balik anjing-anjingnya. Tel: 0192987621

 • Anonymous says:
  February 13, 2013 at 9:47:00 AM GMT+8

  Hadi Awang tetap mempertahankan 'Amanatnya'. Dia mengeluarkan kenyataan bahawa terdapat golongan 'pelampau' dalam Pas. Samseng biasanya dikaitkan dengan keganasan. Ini bermakna Hadi Awang mengakui bahawa memang ada 'budaya samseng' dalam Pas. Apa yang Hadi Awang lupa ialah beliau melalui Amanatnyalah yang melahirkan dan membentuk dudaya samseng dalam Pas. Hadi Awang bertanggung jawab sepenuhnya didalam melahirkan samseng dalam Pas.

  Unit Amal Pas merupakan unit samseng yang cenderung membuat kekacauan. Sama ada Hadi Awang sedar atau tidak unit amal Pas inilah yang digunakan oleh Anwar Ibrahim dan DAP untuk dijadikan alat didalam perhimpunan2 haram anjuran Pakatan Haram.

  Ketika pemimpin2 Pas hidup mewah , berseronok dengan isteri2 mereka, Unit Amal Pas pula dijadikan 'mangsa' dengan mengerah dan melatih mereka menjadi samseng. Wallahualam.

  mtk

fda

Link2Me WeLinkBk (254)