Monday, February 4, 2013

Kenapa Pas Piss (kencing) Pus (nanah)

Hanya perlu lihat pada pendirian mereka


Pemimpin mereka pula ....3 comments:

 • Anonymous says:
  February 5, 2013 at 7:10:00 AM GMT+8

  Semoga penyokong paspisspus sedar akan kelemahan pemimpin yg tamak kuasa politik

  sedih agama jadi pajakan

 • Anonymous says:
  February 5, 2013 at 9:13:00 AM GMT+8

  Akhirnya semuanya tersinar jelas. Kata orang alim lagi bijaksana " setiap lafaz dan perbuatan orang yang mendakwa berjuang Islam akan diuji Allah untuk menggarap keikhlasan disebalik lafaz dan perbuatan itu".

  Malah ini difirmankan Allah azza wa jalla (maksudnya):

  "Apakah manusia mengira bahawa mereka akan dibiarkan mengatakan: Kami telah beriman, sedang mereka belum diuji?" (Al-Ankabut:2-3).

  dan benarlah firman Allah bila di cerminkan PAS dengan kayu ukur Islam. Mereka berdegar-degar mengkafirkan sesama Islam yang mengucap syahadah (wa'nauzubillah). Mereka berani mengisyaratkan siapa penghuni syurga walhal orang Islam yang waras dan beriman tahu bahawa perhitungan Syurga/Neraka adalah hak Allah azza wa jalla semata-mata dan kebercapaian Syurga itu bukan atas amal semata tetapi berkat RahimNya. Maka boleh di tanya orang PAS,adakah anda memiliki secebis ehsan yang dikurniakan Maha Suci bila mana anda memperdagangkan Islam untuk kuasa, melacurkan kalimah Allah demi habuan dunia,mempermainkan hukum dan syariat Allah demi politik, menzalimi sesama Islam dengan mengkafirkan dan menerakakan yang tidak berdosa, menzalimi diri sendiri dengan perkataan dan perbuatan yang menghancurkan akidah. Dimana secebis ehsan yang dikurniakan Khaliq dan adakah anda layak kepada EhsanNya kelak di akhirat tatkala meniti Siratul Mustakim.

  Itulah akibat menjadikan agama itu barang mainan yang mana mereka yakin mereka memperdayakan Allah tetapi tidak sedar yang mereka sebenarnya menipu diri sendiri.

  "Dan antara manusia ada yang berkata: "Kami beriman kepada Allah." Tetapi apabila mendapat gangguan dan rintangan dalam melaksanakan perintah Allah, dia menganggap gangguan itu seakan-akan seksaan daripada Allah. Dan jika datang pertolongan daripada Allah, mereka pasti akan berkata: "Sesungguhnya kami berserta dengan kamu (kaum mukmin)." Sesungguhnya bukankah Allah lebih mengetahui apa yang ada dalam dada manusia? Dan sesungguhnya Allah mengetahui orang yang beriman dan benar-benar mengetahui orang yang munafik."
  (Al-Ankabut:10-11).

  Semoga kami yang lain terselamat dari fitnah yang di bawa PAS dan walaupun sebesar dosa manapun mudah-mudahan dalam memegang kepada Islam dan iman kita, walau seberapa rapuh pun, kita terselamat dunia dan akhirat berkat RahimNya. Wallahualam


  Warrior 231

 • Anonymous says:
  February 5, 2013 at 8:52:00 PM GMT+8

  Kepada doa Warrior 231:-

  "Semoga kami yang lain terselamat dari fitnah yang di bawa PAS dan walaupun sebesar dosa manapun mudah-mudahan dalam memegang kepada Islam dan iman kita, walau seberapa rapuh pun, kita terselamat dunia dan akhirat berkat RahimNya."

  Aamiin, aamiin aamiin ya Rabbal 'Aalamiin.

fda

Link2Me WeLinkBk (254)