Wednesday, February 27, 2013

Dewan Ulamak tentang Azizan tapi tak bela KUIN


Dewan Ulamak PAS pun hanya gila kuasa dan bukan pentingkan kebajikan rakyat dan kakitangan kerajaan. Mereka hanya perjuangkan politik mereka dan bukan perjuangkan rakyat. Kalau berkuasa, mereka pun akan terus tutup skandal kewangan KUIN. 

Satu sidang media diadakan oleh kakitangan KUIN di Pejabat Shamimcon Engineering Sdn Bhd, Bangunan Shamim Tmn Mergong Indah, Alor Setar.

Dihadiri bersama oleh lebih kurang 40 orang terdiri daripada kakitangan KUIN dan media termasuk Penolong Pendaftaran Kanan Kuin, Muhammad Azki Hafizi bin Ibrahim dan Pensyarah Falkulti Muamalat Kuin, Sajiah bt Yaakob - .


Dalam sidang media tersebut, Muhamnad Azki menimbulkan isu penganiayaan terhadap kakitangan Kuin, kegagalan pelaburan dalam anak-anak syarikat yang ditubuhkan KUIN yang telah menjejas kewangan KUIN dan Insaniah Holdings tidak menjana aliran kewangan untuk KUIN.

Katanya, ini semua adalah bukti akan kegagalan pentadbiran pihak KUIN. Turut ditimbulkan adalah campurtangan Kementerian Pengajian Tinggi dalam pentadbiran KUIN.

Manakala, Sajiah bt Yaakob mengutarakan masaalah cuti semester yang melebihi tempuh cuti institusi pengajian tinggi (IPT), kegagalan pentadbiran KUIN menyediakan kemudahan asrama di kampus KUIN Induk di Kuala Ketil dan perbincangan dengan Jbatan dalam KUIN tiada penyelesaian.

Selama ini, mereka menuntut perkara ini termasuk hak gaji dan kemudahan mereka yang dah ditangguhkan. Semenatra pihak PAS khususnya Dewan Ulamak PAS menyerang Azizan, kenapa pula mereka tak timbulkan dan perjuang sekali nasib kakitangan, pelajar dan institusi ini?

OLeh sebab menyaurakan hak mereka dna mengamalkan demokrasi bersuara, MB mahu peat semua yang bersuara dan memnuntut hak mereka. Kenapa Dewan Ulamak tak persoalkan? Siapa yang mereka cover?

Pada februari 28hb ini di tempat kawasan lapang bersebelahan Kolej Politek MARA, Jalan Suka Menanti akan di adakan Pentas Bersih Kuin untuk setiap kakitangan KUIN yang terlibat akan memberi ucapan penerangan terhadap kemelut yg mereka hadapi.

Mari kita memberi sokongan padu!!!

1 comments:

  • Anonymous says:
    February 28, 2013 at 11:54:00 AM GMT+8

    Paspispus mmg mcm ni.. klu kena kt set diorg.. semuanya betul..semunya dibwh lindungan kaabah.. klu kena kt umno.. zalimmm ni.. firaun niiii.. kafir niii..

fda

Link2Me WeLinkBk (254)