Sunday, February 3, 2013

Boleh ke percaya Anwar bila nafi-nafi?


Anwar adalah seorang yang sanggup lakukan apa saja termasuk melanggar undang-undang, memperjudikan bangsa dan ugamanya dan hingga melakukan syirik demi untuk capai apa saja.

Dr Mahathir kata Anwar terlibat dalam menjual IC di Sabah ketika jadi Pengarah Pilihanraya untuk BN bagi pilihanraya Sabah tahun 1994.

Sebelum itu, dia dikatakan terlibat menggulingkan Tun Mustaoha dan memporak perandakan USNo hingga akhirnya dibubar dan UMNO masuk Sabah.

Tapi Anwar nafikan perkara tersebut:Bila Anwar akan akui sebarang tuduhan walaupun ada bukti? KKamdias menimbulkan persoalan:


1.Saya menafikan tuduhan yang mengatakan saya terlibat dengan pemberian kewarganegaraan di Sabah. "Tiada satu minit mesyuarat pun" yang menunjukkan saya terlibat dengan task force.

2.Saya tidak kenal Deepak Singh. Saya tidak pernah bertemu dengannya, "walaupun ada video" pengakuan Deepak yang menunjukkan saya ada bertemu secara sulit dengannya.

3.Saya tidak kenal Dato Eskay, walaupun ada gambar yang menunjukkan saya begitu mesra dengannya.

4. Saya tidak ada kroni walau pun seorang sepanjang saya menjawat jawatan TPM dan Menteri Kewangan. Saya tidak pernah memperkayakan sesiapa walaupun keluarga saya sendiri. Kekayaan keluarga dan orang keliling saya adalah datang dari langit secara tibs-tiba.

5. Saya tidak pernah berselingkuh dengan Isteri orang kanan saya, walaupun Isteri saya pernah mengadu hal ini kepada Tun Siti Hasmah.

6. Saya tidak pernah melakukan perkara luar tabie dengan sesiapa pun walaupun perkara ini juga pernah diadukan kepada Tun Siti Hasmah oleh isteri saya.

7. Saya tidak pernah berlaku curang dengan china doll, walaupun jelas perbuatan tersebut dirakam dan disahkan oleh pakar-pakar dunia.

8. Saya tidak pernah meliwat Saiful walau pun peguam bela saya Karpal Singh mengakui di dalam mahkamah wujudnya perbuatan suka sama suka antara saya dan Saiful.

9. Saya tidak pernah mengaibkan sesiapa khususnya Najib dan Rosmah di dalam apa keadaan sekali pun, sepertimana yang dilakukan oleh musuh-musuh yang dengki terhadap saya, walaupun memang saya tidak henti-henti mengaibkan beliau di dalam setiap ceramah yang saya adakan.

10. Saya tidak pernah memfitnah Najib dan Rosmah, walaupun saya tidak henti-henti merekacipta pelbagai fitnah terhadap beliau dan isteri.

11. Saya tidak pernah berniat mahu menyaman Dato Nalla, Dato Eskay, Ummi Hafilda dan sesiapa saja yang membongkar kisah peribadi saya walaupun mereka tak henti-henti mencabar saya sipaya "saman mereka". Walau bagaimana pun, sesiapa saja yang tidak terlibat secara langsung atau tidak mengetahui secara langsung segala kisah peribadi saya, pasti akan saya saman. Lihatlah Utusan UMNO. Pantang keluar sikit saja isu peribadi tentang saya dalam media mereka, pasti pasti saya saman. Itu sajalah senjata yang saya ada.

12. Saya ingin memberi amaran dan ingatan kepada sesiapa saja yang cuba membongkar "rekod buruk" saya semasa dalam kerajaan samada rekod buruk sebagai penjawat jawatan mahupun rekod buruk peribadi, berhentilah dari membuat kerja-kerja tersebut kerana saya tidak sesekali akan mengaku, walaupun semua tuduhan tersebut benar.

13. Waima jelas,  sayalah orang yang dimaksudkan dalam video tersebut, jangan harap saya akan mengaku.

2 comments:

 • Anonymous says:
  February 3, 2013 at 8:48:00 PM GMT+8

  All the ulamas, all the advocates and all the judges are under Anwar thumb.

  Datuk Paduka Jamil
  CEO
  Honey Three Bhd

 • Anonymous says:
  February 4, 2013 at 12:57:00 AM GMT+8

  Anuwar al juburi al liwati al goyim al yahud berkata biar Malaysia Hanchur asal aku dapat jadi PM Malaysia. Pedulikan bangsa Melayu sebab aku suka china doll.

fda

Link2Me WeLinkBk (254)