Friday, February 8, 2013

Bishop Khalid Samad gembira 2 juta Muslim murtad di Indon


Mataharinews.com,

Kuala Lumpur- Seorang penulis dari Kuala Lumpur, Malaysia melaporkan bahwa Indonesia yang memiliki 200 juta lebih penduduk Muslim, namun setiap tahun lebih dari dua juta penduduk Muslim meninggalkan agamanya (murtad).

“Rata-rata, golongan umur remaja sudah tidak peduli lagi terhadap agama Islam bahkan setiap 15 menit ada ada yang murtad dari agama Islam” tulis Harits Asyraf di laman Mynewshub (24/7)

Menurutnya, jika hal itu terus menerus terjadi, maka pada tahun 2035 Indonesia diperkirakan Islam sebagai agama minoritas di Indonesia.

Banyaknya yang memilih untuk keluar dari agama Islam karena merasakan Islam telah meninggalkan mereka jauh dalam kehidupan sebagai seorang penduduk Indonesia yang kontemperori (liberal).


Selain itu, agama lain terutama agama kristiani, sibuk melakukan kampanye untuk menggalang anak-anak muda yang mencari identitas diri, sehingga agama Kriten merupakan agama yang memenuhi citarasa diri mereka.

Adanya isu itu, terang Harits, sebab agama Kritiani memberi pelbagai kemudahan serta pilihan hidup yang bebas kepada mereka.

Hal itu juga ditambah penggunaan kalimah Allah dan perkataan-perkataan yang mirip dalam ajaran Islam seperti Iman memberi pengertian faham yang keliru kepada sebagian besar masyarakat Islam di Indonesia sehingga memudahkan mereka terkeluar dari ajaran Islam.


Dijelaskannya bahwa sebagian generasi muda di Indonesia belum terlalu mengenal Islam lebih mendalam.

Harits menuding bahwa gelombang murtad itu lantaran adanya kampanye dari Mercy Mission Indonesia yang tengah melancarkan kampanye ‘Save Maryam’.

Ia menilai bahwa web Mercy Mission, merupakan sebuah badan amal yang telah banyak melakukan kegiatan-kegiatan dalam membantu pelbagai golongan dengan pelbagai cara.

Kempen ‘Save Maryam’ sebenarnya mewakili suara setiap Muslim generasi muda di Indonesia yang sedang bergelut dengan tekanan hidup sewaktu-waktu.

Generasi muda sekarang hanya mendapatkan seruan Islam melalui khutbah Jumat di Masjid. Karena itu pihak kritiani juga kata Harits, juga memajukan ibadah para Kristiani pada hari jumat. namun proses itu terganggu apabila pihak mubaliqh Kristian juga mengubah hari ibadat mereka daripada Ahad (seperti kelaziman dalam agama itu) kepada hari Jumaat.


Menurutnya, untuk mengurangi laju perpindahan agama Islam ke agama lain, harus ada Tipi yang bernuangsa Islam. Ironis sekali dengan jumlah penduduk Muslim terbesar di Dunia, telepisi Islam tidak ada sama sekali. Semua Tpi menyiarkan nuansa yang bukan islami.

Karena itu, Harit menyarankan untuk melihat lenih lanjut soal kampanye Save Maryam di situs berkut ini. http://savemaryam.com/ dan http://www.mercymissionworld.org/ atau Twitter https://twitter.com/savemaryam dan Facebook http://www.facebook.com/whoismaryam (Mn/mynewshub)

8 comments:

 • Anonymous says:
  February 8, 2013 at 9:02:00 AM GMT+8

  FITNAH ANDA SUDAH MELAMPAUI BATAS DAN AMAT TERKUTUK DALAM MANA AGAMA PUN!!!

  INI KAH YANG DIKATAKAN LIES OLIH MUHYIDEEN RUPA NYA PUAK DIA YANG MENYEBAR FITNAH DAN PENIPUAN!!!

 • Anonymous says:
  February 8, 2013 at 9:58:00 AM GMT+8

  Memang benar apa yang diperkatakan oleh tuan tadi...Isu utama anak muda Indon, ramai terkeliru apabila ajen kristianisasi ini mengaitkan Nama Allah dan surah tertentu dalam Al Quran sebagi hujah mereka... Tidak mustahil akan berlaku diMalaysia Apabila nama Allah Dibenarkan, mereka akan meminta supaya definisi Allah itu, Tuhan 3 dalam 1 bagi memenuhi tuntutan terjemahan Injil berbahasa melayu..

 • Anonymous says:
  February 8, 2013 at 10:09:00 AM GMT+8

  Tidak, Anon 9:02. Saya tak rasa ini Fitnah. Oleh sebab kewujudan orang yang tak bertulang belakang seperti Khalid Samadlah pihak Kristian sangat-sangat teruja untuk menggunakan kalimah Allah untuk menipu umat2 Islam bahawa Tuhan kita adalah samaaaaa saja. Mana nak sama, Tuhan mereka ada anak?

  Cuba bayangkan kalau Khalid Samad tak menyokong. Ada Kristian berani? Ini tak, mentang2 baru pertama kali menang, mentang2 nak dapat undi sikit, siap boleh luluskan kemungkinan Nama Allah yg Suci boleh dipersekutukan.

  Pikir2lah sendiri. Taksub pun ada batasnya. Bukan semua manusia perfect. Tak kan semua yang Khalid Samad buat betuuulllll saja pada mata kamu. Dia maksum ker?

  Terima2 lah. Bahawa pendirian Khalid Samad sesat. Menyesatkan. Dan mempunyai potensi untuk menyesatkan lebih ramai lagi muda mudi Islam.

  Marking Bagpie

 • Anonymous says:
  February 8, 2013 at 11:50:00 AM GMT+8

  Kalid GEREJA nih ada penyakit 'sibling rivalry' ngan abang dia, Shahir...tu aje!.

  KG cuma nak buktikan pada abang dia Shahir, KG leh wat lebih dari Shahir dari sudut bertentangan... mirip iBLIS laknatullah...

  Masaelahnya, yang jadik mangsa adalah kita sume di bawah nih!

 • Anonymous says:
  February 8, 2013 at 2:13:00 PM GMT+8

  Anon 9.02,

  Mungkin 'fitnah' yang anda maksudkan ialah angka 2 juta itu. Ye lah, mana ada fakta yang direkodkan kerana di sana tiada Majlis Agama Islam dan Jab Agama Islam atau Mahkamah Syariah atau Undang-undang Syariah yang mentadbir orang Islam (tidak seperti di Malaysia, kerajaan 'sekular' kita terfikir untuk mengujudkan badan-badan tertentu untuk menjaga keutuhan Islam).

  Namun, 2 juta ke.. 2 ribu ke.. hatta 2 orang sekalipun, wajib bagi kita umat Islam menghalang usaha-usaha utk memurtadkan saudara Islam kita. Penat-lelah Rasulullah SAW dan para sahabat berdakwah, berperang, berjuang supaya kita jadi orang Islam, WAJIB bagi kita untuk meneruskan usaha-usaha Baginda dan para sahabat.

  Mungkin anda terlalu sayangkan PAS dan para pemimpinnya kerana itu anda tidak mahu terima hakikat yang ada setengah pemimpin yg anda sayang itu telah tersilap jalan.

  Maka, demi Islam dan demi akidah anda sendiri, bertanyalah kepada Ustaz Haron Din, Ustaz Taib Azamuddin dan ramai lagi pemimpin PAS yang teguh meletakkan agama di atas politik (dan bukannya politik di atas agama).

  Semoga Allah membuka hijab di hati kita untuk melihat kebenaran sempena Jumaat yang mulia ini... wallahu a'llam bissawab

 • sibatunisan says:
  February 14, 2013 at 6:24:00 AM GMT+8

  karena ada yang promosi SaveMaryam maka silahkan kunjungi SaveUdin.org

  kalau Bapak-bapak dan para Ibu orang pintar, pasti tahu bagaimana cara menggunakan google.

  kalau Bapak-bapak dan para Ibu orang bijak, pasti tahu bagaimana cara memperlakukan kabar-berita yang sampai kepadanya - periksa ulang kabar berita itu sebelum ditelan.

  ---------
  saya Muslim Indonesia yang galau dengan propaganda savemaryam. Terima kasih.

 • Anonymous says:
  February 18, 2013 at 9:07:00 AM GMT+8

  SYIAH MENGGALAKKAN FITNAH. HARAP MAKLUM

 • Anonymous says:
  June 19, 2014 at 6:54:00 AM GMT+8

  Desakan terus-menerus pihak Kristian untuk menterjemahkan God kepada Allah dalam penerbitan berbahasa Melayu adalah satu misi kristianisasi yang halus dan licik.

  Menurut Naib Presiden I Ikatan Muslimin Malaysia, misi kristianisasi ini cukup jelas apabila mereka bersungguh-sungguh mahu menggunakan perkataan Allah hanya dalam terbitan bahasa Melayu.

  “Mereka tidak mahu menukarnya dalam bahasa Inggeris, Cina mahupun Tamil. Sedangkan pembaca Bible dalam bahasa Melayu tidak ramai.

  “Maknanya terbitan itu ditujukan kepada orang Melayu. Ini kita lihat satu niat yang cukup jelas dalam misi kristianisasi oleh pihak mereka,” ujarnya.

  Katanya dalam satu rancangan DIMENSI terbitan TV ISMA, beliau bercakap berasaskan pada bukti, berdasarkan kepada sejarah di India, berdasarkan kepada pengakuan paderi sendiri bahawa mereka tidak mahu umat Islam terus menolak di peringkat awal, mereka nak orang Melayu terus membaca.

  “Kita melihat pengalaman yang berlaku di India, di benua India dalam kurun ke-19. Apabila Kristian datang ke sana, mereka menterjemahkan Bible ke dalam bahasa Benggal.

  “Masyarakat di Benggal mempunyai Tuhan tempatan orang bernama Ishwar. Mereka menterjemahkan God kepada Ishwar. Mengapa diterjemahkan God kepada Ishwar?

  “Itu maknanya strategi untuk mengkristiankan orang tempatan iaitu dengan menggunakan nama tuhan orang tempatan. Hal ini kerana orang Kristian sendiri mengakui bahawa masalah mereka dalam kristianisasi, adalah masalah linguistik.

  “Apabila mereka menukarkan kepada Ishwar, maka orang tempatan akan merasakan bahawa kitab yang dibaca itu kitab mereka dan tidak menolak pada peringkat awalnya dan terus membaca,” jelasnya.

  Oleh itu ujar Ustaz Fauzi, taktik yang sama juga digunakan kepada orang Islam dengan menukarkan God kepada perkataan Allah.

  Orang Islam yang muda-muda tidak akan terus menolak, malah mereka akan terus membaca. Samaada terkesan atau tidak terkesan itu bergantung kepada iman seseorang.

  “Begitu juga jika di Indonesia, kenapa ramai murtad di Indonesia?

  “Antara puncanya di sebelah sini rumah Allah masjid, di sebelah lagi rumah Allah gereja. Orang melihat agama itu sudah sama. Akhirnya orang pergi kepada agama yang sama,” terangnya lagi.

  Justeru tambah Ustaz Fauzi, melihat kepada kesungguhan orang Kristian untuk menggunakan kalimah Allah menggantikan perkataan God, ia adalah kesungguhan yang cukup luar biasa seolah-olah ada udang di sebalik batu.

fda

Link2Me WeLinkBk (254)