Wednesday, February 27, 2013

Antara Merdeka Center dan EIU, mana lebih kredibel, Greenboc?


Alahai ... asal dekat PRU, banci Merdeka Center mesti surut. trick lama yang diulang tayang berkali-kali PRU. Ini dinamakan banci yang mahu buat pull factor. Banci yang mahu mempengaruhi keputusan dan bukan banci yang betul.

Apalah nak dibandingkan dengan analisa EIU yang dikeluarkan oleh Economist?Oh ya ... ada dungu-dungu PKR seperti Tian Chua dan Anil Netto kata analisa EIU adalah spin Bernama. kepala hotak penipu PKR. Baca analisa Hantu Laut SINI yang membeli laporan tersebut menjawab.

Hakikatnya ...


Buatlah cerita yang PR yang sebenarnya dapat 165, akhirnya Khalid Ibrahim dan Lim Guan Eng saja bermain wayang nak bubar tapi tak bubar dan konon nak perlengahkan Pilihanraya Negeri atas alasan tuntutan pilihanraya tempatan [baca Penang Online SINI].

Orang tak penuhi janji rakyat pasti takut nak hadapi rakyat dan perlu berbohong dan putar belit bila bercakap dengan rakyat.

Ngaku sajalah dah takut ....

2 comments:

  • Anonymous says:
    February 27, 2013 at 7:45:00 PM GMT+8

    Eh,hidup lagi Merdeka Centre ni,ingatkan sejak Pilihanraya Dewan Undangan Swk dah tak ujud lagi.Punyalah gahnya kajian tapi keputusan sebenar amat jauh.Sejak itu kreditibilitinya habis kantoi.Mana perginya Prof Cermin Mata Besar dan Ibrahim Suffian.Kadang-kadang kesian pula pada PR ini asyik kena tipu,tapi rasakan perangai mereka juga suka menipu orang saja.

  • Anonymous says:
    February 27, 2013 at 11:53:00 PM GMT+8

    Merdeka Centre adik beradik dengan Barua Council.

fda

Link2Me WeLinkBk (254)