Monday, January 28, 2013

Tiada bakar Bible petanda LGE dan Human Rights sebar khabar angin palsu


Tidak berlaku perhimpunan bakar bible yang dikata dan dihebahkan oleh DAP akan berlaku pada hari Ahad pagi Ahad semalam di Dewan Ahmad badawi di Butterworth semalam.Ini hanya menunjukkan kata-kata aakan ada himpunan sedemikian adalah khabar angin buatan propaganda DAP. seperti yang iami jangkakan dari analisa mengenai risalah berikut di SINI.

Cara Perkasa himpunkan orang bukanlah cara menyebar risalah. Mereka ada struktur sendiri untuk memanggil kumpulan mereka untuk satu-satu acara. Pastinya bukan cara Risalah sebgini.

Ianya jelas untuk terus membakarkan isu palsu ada pembakaran Bible.

Malah semalam ada sekumpulan Sister in Islam (atau lebih tepat Sister in sesat) yang diketuai oleh Masjaliza Hamzah yang berkumpul di KLCC untuk upacara seperti di Penang oleh Mislina Mustaffa (baca SINI).


Tujuannya tidak lain dan tidak bukan untuk semarakkan kemarahan orang Kristian dan semuga mereka henti memberi undi kepada BN di Sarawak.

Sentimen ugama banyak diguna ketika Pilihanraya Negeri Serawak pada tahun 2011/


Satu lagi tujuan mereka adalah untuk memalukan dan merendahkan Dato Ibrahim Ali. Buktinya adalah munculnya risalah ini. Dengan risalah ini tak boleh sangkal bahawa upacara bakar Bible adalah fitnah buatan DAP untuk projek Sarawak.

Pihak kumpulan human rights pun membuat laporan polis palsu oleh Zabedah Kassim, seorang peguam yang menimbulkan contriversi dengan bertayakan Nurul Izzah samada bileh atau tidak orang Melayu keluar Islam dan diikuti oleh tafsiran salah Nurul Izzah.


Ekoran tindakan sengaja nak fitnah dan burukkan Ibrahim Ali serta laporan polis palsu yang dibuat, satu laporan polis telah dibuat terhadap Zabedah Kassim hari Sabtu 26hb di Balai Polis P.Puteh Kelantan oleh Wranita perkasa kelantan.


Dalam laporan Free Malaysia Today (FMT) bertarikh Januari 24hb, Siti Zabedah Kasim telah membuat laporan polis terhadap Ibrahim Ali pada Januari 23hb dimana dia menyebut "'he said including called upon the muslim to burn bibles in any language,including the Malay edition'.

Ini adalah pembohongan kerana Ibrahim Ali hanya merujuk kepada bible bahasa Melayu yang terdapat perkataan Allah dan tulisan jawi. 

Di Sg petsani, bekas ahli Pas berhimpun memprotes Lim Guan ENg yang memulakan penghinaan ke atas Islam dengan mahu merampas nama Allah.  baca The Star SINI

2 comments:

 • Anonymous says:
  January 28, 2013 at 6:40:00 PM GMT+8

  Khabar Angin Palsu?

  Khabar Angin Apa Tu!

  Berahim Ali dah Buat Fatwa Tak Akan Bakar Bible!

  Pengikut Dia macam kamu kena lah ikut Fatwa Tu Kan?  Joe Black

 • Anonymous says:
  January 30, 2013 at 12:27:00 AM GMT+8

  Kita buat kerja senyap2 jangan dok bising2.

fda

Link2Me WeLinkBk (254)