Visitors

Sunday, January 13, 2013

Post Himpunan 121: Polis KL, M'kini kerjasama? Mana ada 80 ribu ...


Menjadi kekeliruan hingga ada wartawan dari Berita Harian dan portal seperti MyNewsHub pun guna jumlah yang datang dari FB Polis KL yang kata 80 ribu hadhir. Itu yang Malasiakini cepat-cepat keluarkan SMS kata jumlah yang datang 80 ribu.

RM0 12/1: According to the police's Twitter update, 80k people are in the stadium as at 2.45pm, while Mkini estimated 25k more outside./MKINI 

Akhirnya Malaysiakini dah tersilap ada dan Malaysian Insiders cover guna FB Polis




Banjingan mana sabotaj??

Adakala kita kena guna otak dan common sense. Kami ulang dengan menggunakan komentar MyKMU, Kardiologi

aku dulu sekolah menengah sebelah stadium tu aje. sebelum stadium shah alam wujud, ini la tempat selangor main. ini jugak tempat permainan final. dulu kapasiti 40 ribu (termasuk VI stand, berhadapan grand stand). VI stand paling besar kapasiti, tapi VI stand dah roboh. jadi sitting kapasiti dah jadik dalam 30 ribu. campur padang 10 ribu. kalau tengok dalam gambar tu, aku bagi 30 ribu la kedatangan. 5:02 PM on January 12, 2013

Dan DuluPAS berikut:

300 kamu tak kisah. Hishamuddin Rais kata 500,000 tentu kamu kisah. DAP Tokong tambah undi Zairil Cina dari 300 ke 800 kamu tak kisah juga ka?

Apapun jumlahnya, Staduim Merdeka waktu ada 2-tier dulu, kapasitinya 35-40,000 saja. Sekarang, tier atas sudah dirobohkan, jadi kapasiti balik ke asal 20-25,000. Kalau penuh 30,000 kat tempat duduk tu dan campur 10,000 atas padang 10,000 luar stadium maka jumlah cuma 50,000.

OKlah kalau Polis kata 80,000 mana mai 500,000 tu? Dulu Polis estimate 25-30,000 Bersih mereka tak percaya. Anwar kata 300,000 mereka percaya. La ni tunggu la PC Anwar, saya rasa dia akan gebang 500,000 hehe.

Baca sepenuhnya di MyKMU untuk faham bahawa hanya 40 ribu lebih.

2 comments:

  • bayan says:
    January 13, 2013 at 10:44:00 AM GMT+8


    Berapa juta pun aku tak hairan.Yang aku kesian kuda kayu melayu.Muka dah macam orang pelarian Myamar,apa tidaknya dgn dahaga dan perut kebulur aku nampak kat Petaling Street jalan kaki.Kesian tau.Orang cina lepas perhimpunan masuk restoran makan bak tu teh kat Petaling Street.

    90% orang melayu dikudakan oleh DAP.Tak ada akal ke utk berfikir.Orang Melayu dah ada kerajaan melayu pun hendak menentang.Nanti jadi macam melayu Singapura padan muka.Hendak bersuara pun tak boleh,nti kotel pun terkelup.End up pergi shopping complek cebok berak pakai kertas tau.

  • Anonymous says:
    January 13, 2013 at 4:08:00 PM GMT+8

    Semua yang hadir setuju kalimah ALLAH boleh guna dalam bibble. So yang Melayu Islam tu yg setuju sudah jadi kufur. Bagus mengucap 2 kalimah syahadah balik. Dalam bibble, god ada anak, ada roh kudus. Akan ditukar menjadi ALLAH ada anak dan ada roh kudus. Apa cerita ni ularmak Pas ? BACA BALIK SURAH AL IKHLAS. ITU FIRMAN ALLAH. Bukan ditulis oleh pope atau maharaja Rom. Nik Najis dan Hadi Awang haruss bertaubat. Harun din jangan berani cakap saja. Perbuatn tu pun kena berani.

fda

Get your volunteer initiatve funded!

Link2Me WeLinkBk (254)