Tuesday, January 8, 2013

PAP lantik Speaker Melayu, DAP lantik Melayu palsu


PAP Singapure mahu berubah lantik Melayu sebagai Speaker pertama.

Sayangnya DAP sudah lepaskan peluang untuk jadi parti multiracial akibat sikap racist akarumbi perwkilan DAP yang enggan undi Melayu dalam CEC. Baca laporan MStar berikut:


Singapura Catat Sejarah Baru Lantik Speaker Wanita Yang Pertama

SINGAPURA: Satu sejarah baru akan tercipta di sini tidak lama lagi apabila seorang pemimpin dari kalangan wanita Islam akan dilantik sebagai Speaker Dewan Rakyat yang baru.
Pelantikan Halimah Yacob ke jawatan itu diumumkan oleh pejabat Perdana Menteri pada Selasa.
Beliau yang merupakan Menteri Dalam Negara Untuk Kementerian Pembangunan Komuniti, Belia dan Sukan akan mengantikan Michael Palmer, 44, yang terpaksa melepaskan jawatan itu selepas skandal perhubungan sulitnya dengan seorang kakitangan komuniti terdedah bulan lalu.
Perdana Menteri, Lee Hsien Loong sendiri akan mencalonkan Halimah Yacob, 58 ke jawatan baru itu.
Parlimen Singapura akan bersidang Isnin depan.
Dengan pelantikan itu Halimah akan mencatat sejarah sebagai speaker wanita Singapura yang pertama.
Halimah, adalah seorang yang sangat berpengalaman dalam pergerakan buruh, kerja-kerja sosial dan juga bertanggungjawab dalam membentuk polisi pembangunan komuniti di negara itu.
Parlimen Singapura mempunyai 87 kerusi yang sebahagian besarnya dikuasai oleh Parti Tindakan Rakyat (PAP) yang memerintah sejak negara itu mencapai kemerdekaan pada tahun 1959.
Hanya terdapat enam kerusi yang mewakili pembangkang dalam parlimen Singapura.

Apabila dikritik, Lim Guan Eng cuba memutarbelit dengan memberi alasan ada salahlaku pengkiraan akibat teknikal Microsoft Excell. Butuh lah apek ... sapa nak percaya technical glitch. Baca Gelombang Wangsa Maju SINI 

Bekas DAP Tan Tuan Tat kata ini drama yang dijangka. baca Utusan Malaysia SINI.


Nampak sangat rumusan ubahan undi ada manipulasi hingga Vincent Lee boleh hilang keanggotaan dalam top 20 CEC. Baik buat pemelihan semulalah dan usah pura-pura suruh Pengerusi Pemilihan berhenti kerja.

Karpal Singh dilaporkan NST SINI. menyuruh Pooi Weng Keong tarik balik perletakkan jawatan.  Katanya lagi SINI, kesilapan perkiraan bukan perkara kecil yang boleh main sukahati repair sesuka hati. pemilian

Paling lawak sekali dalam episod untuk konon meletakkan orang melayu dalam top 20 adalah Lim Guan Eng meletakkan Melayu palsu atau Melayu pura-pura, Zairil Khir Johari.  


Memetik Sanggah Tok Janggut di blog Dunia Tigerorang kampung Kanchut Alor Setar tahu bahawa Khir Johari mengahwini Che Tom Abdul Rahman (Puan Seri Kelsom) pada tahun 1943....dan Che Tom meninggal pada 20 September 1994. 

Umum tahu Pak Khir dan Che Tom mempunyai 7 orang anak. 

Selepas Che Tom meninggal dunia, Pak Khir berkahwin semula dengan Puan Seri Christine Lim pada February 1996, jika Zairil (GAMBAR ATAS) di lahirkan pada 1996 atau 1997 maka Zairil sekarang berumur 17 atau 18 tahun. 


Tetapi umur Zairil sekarang 30 tahun. Ini sudah terlebih 13 atau 14 tahun. Sah dan sahih bahawa Zairil Khir Johari bukan anak kandung Pak Khir. 

besar kemungkinan beliau adalah anak kandung Chirstine Lim bersama bapa kandungnya yang berbangsa Cina. 

Tengok muka boleh tahu dia bukan Melayu!!!

Siapa Lim Guan Eng nak tipu?????????????

Dah tentu Micheal Palmer undur kerana hubungan sulit, bila Lim Guan Eng (bersama Chai Ho), Lim Kit Siang (bersama Theresa Kok dan Mummy Foo), Anwar Ibrahim (bersama Shamsidar dan ramai jantan-jantan muda), Mat Sabu (bersama Normah), Salahuddin Ayub (bersama Norazizah), Husam (dan ramai perempuan urut yang diambil dua sekali gus), Azmin (dan wanita aiskrim),  dll nak undur? 

2 comments:

 • Anonymous says:
  January 8, 2013 at 9:26:00 PM GMT+8

  Di Singapura bila orang kuat politik bust onar,
  Dia nya dikenakan kong kali kong
  Di sini dianya dibiarkan kong kek kuat lagi

  Nik Rhmoh

 • Anonymous says:
  January 9, 2013 at 10:00:00 AM GMT+8

  titik merah tu memang cepat tindakan, dulu takut dgn tudung sekarang baru sedar orang Muslim memang amanah

  bila dap tipu terang terang racist, pap pula buat damage control

fda

Link2Me WeLinkBk (254)