Wednesday, January 16, 2013

Masin mulut kami ... DAP mula hadapi krisis dalaman


Haram jadah ni gila kuasa. Belum dapat kuasa sebenar, mereka dah kemaruk kerusi. Kini difahamkan akarumbi dah betul-betul angin dengan pemilihan CEC

Ikuti Utusan berikut:

Ahli DAP mahu ROS siasat pemilihan CEC parti


PUTRAJAYA 14 Jan. - Walaupun Jawatankuasa Tertinggi Pusat (CEC) DAP sudah mengesahkan keputusan pemilihan parti baru-baru ini, dua ahli seumur hidup parti itu mahu Pendaftar Pertubuhan (ROS) melakukan siasatan berhubung isu pemilihan.

Naib Pengerusi DAP Cawangan Ladang Paroi, David Dass Aseerpatham berkata, siasatan ROS itu perlu berikutan rasa tidak puas hati di kalangan ahli parti berhubung keputusan tersebut.

Beliau mendakwa terdapat unsur manipulasi termasuk dalam kes Zairil Khir Johari yang pada mulanya berada pada kedudukan 39, kini berada pada kedudukan 20.

"Ramai ahli parti tidak berpuas hati disebabkan keputusan pemimpin itu.

"Ini merupakan langkah pertama seumpamanya, saya percaya banyak lagi yang akan keluar selepas ini untuk membuat laporan," katanya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita di lobi ibu pejabat ROS selepas melaporkan aduan berhubung isu pemilihan CEC itu di sini hari ini.

Surat aduan itu diserahkan kepada pegawai ROS, Desmond Dass Michael Dass.

Baca seterusnya di
SINI 


Samada perkara ini ada kena mengena atau tidak, ADUN DAP Pulau Tikus, Koay Teng Hai mengisytiharkan diri sebagai wakil bebas.  
PULAU PINANG 14 Jan. - Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) DAP Pulau Tikus, Koay Teng Hai hari ini mengisytiharkan menjadi wakil rakyat Bebas.

Teng Hai yang digantung oleh Jawatankuasa Disiplin DAP selama enam bulan pada tahun lepas kerana tidak menghadiri Sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) mengumumkan perkara itu dalam satu sidang akhbar di sini hari ini.

Serentak dengan itu Teng Hai berkata, beliau telah menurunkan logo parti di pusat khidmatnya yang merupakan peraturan parti sewaktu ahli digantung.

Artikel Penuh di SINI. 


3 comments:

 • Megat Alam Gempita says:
  January 16, 2013 at 3:10:00 PM GMT+8

  Hehehe

  Ada yang lebih gempaq lagi lepas ni yob, tapi simpan dulu 'peluru' tu, bila dihambur boleh bikin Joseph Lim Guan Eng tak tidor malam ooo.

  Tungguu 'isyarat' untuk keluarkan bila diperlukan!

 • Anonymous says:
  January 16, 2013 at 3:40:00 PM GMT+8

  Adun pulau tikus ni macam cibai...suka jaga tepi kain orang. Memang patut pelingkup buang. Dah kena baru la nak sedaq. Minta BN menang kali ni di pulau tikus.

 • Anonymous says:
  January 17, 2013 at 1:25:00 AM GMT+8

  Kasi hancus itu dap. Gerakn sama mca kena kuat kerja. Umno sama mic mesti bantu.

fda

Link2Me WeLinkBk (254)