Keadilan buat mangsa

Keadilan buat mangsa

Friday, January 25, 2013

Kristian sengaja bakar sentimen Muslim


Oleh Kunta Kinte Malaysia

Pemimpin Gereja Kristian di Semenanjung Malaysia menggesa Perdana Menteri mengambil tindakan ke atas ugutan membakar Bible dalam Bahasa Melayu di Pulau Pinang.

Reverend Eu Hong Seng
Dua pemimpin Gereja berbangsa CINA Reverend Eu Hong Seng dan Bishop Ng Moon Hing dilaporkan oleh Malaysiakini.com menggesa Najib melaksanakan apa yang beliau ucapkan (Church group to Najib: Practise what you preach).

Bishop Ng Moon Hing
Adalah sangat aneh untuk satu kumpulan yang mendakwa “We are a peace-loving people who will continue to pray for the well being of our great country.” 

Sebenarnya mereka juga merupakan pihak yang sama sedang membakar api keagamaan di negara ini. Pemimpin kaum Cina Kristian yang mengetuai gereja-gereja di Semenanjung Malaysia tidak boleh menyalahkan sesiapa jika berlaku kekacauan akibat pertelingkahan agama.

Api pertikaian Kritian-Islam di Semenanjung Malaysia dicetuskan oleh pemimpin Kristian yang tidak langsung mempamerkan sikap tolak ansur dan kasih sayang seprti yang mereka ucapkan.


Sejak berdekad lamanya mereka menggesa agar dibenarkan pengedaran Bible Berbahasa Melayu di semenanjung Malaysia dan penggunaan Kalimah Allah menggantikan Tuhan dalam Bible bahasa Melayu yang akan diedarkan.


Setelah sekian lama mereka mengetahui bahawa majoriti umat Islam di negara ini membantah kedua-dua tindakan ini. Namun mereka tetap mencabar status quo sedia ada.

Ugama batu api


Baca seterusnya di Cili Api Bloggers. SINI

Amarannya, jangan sampai Anthony Loke jaja Kristian kepada orang Negeri Sembilan 

3 comments:

  • Anonymous says:
    January 26, 2013 at 10:09:00 AM GMT+8

    Dah mula dah..SPANISH INQUISITION ALA DAP..tuh belum memerintah Federal lagi...menderitalah umat Islam kalau depa memerintah Malaysia..

    Ibrahim Kati
    Calon Winnable BN PRU 13
    Parlimen Bukit Gantang

  • MegaBidaman says:
    January 26, 2013 at 12:21:00 PM GMT+8

    Hahaha..promote diri jadi calon...prftttt, jenis mentaliti mcm ni patut kena reject..ada ciri2 selfishness...kah kah kah

  • Anonymous says:
    January 26, 2013 at 3:48:00 PM GMT+8

    Ini laaa yang lim guan eng nak buat, dia disuruh oleh mossad israel untuk kucar kacirkan malaysia. Melalui kaum tak dapek, sekarang guna isu agama untuk hanchurkan malaysia. Chew cibai kanina pun lim guan eng. Death to dap.

fda

Get your volunteer initiatve funded!

Link2Me WeLinkBk (254)