Thursday, January 10, 2013

Kerajaan Selangor serang Kerajaan Pusat?


Satu mesyuarat berhubung Himpunan Kebangkitan Rakyat pada Januari 12hb ada diadalan Isnin petang baru-baru ini di SUK, Shah Alam. Macam mana punya kerajaan boleh adakan mesyuarat untuk serang kerajaan pusat pulak?

Mesyuarat tersebut dipengerusikan oleh Teresa Kok dan dihadiri oleh Hee Loy Sian - AP PJS, Charles Santiago - AP Klang, Khalid Samad - AP Shah Alam, Dato Teng Chang Khim -Speaker DUN / ADUN Sg Pinang, Ronnie Liu - ADUN Pandamaran / Exco, dan Haniza Talha - ADUN Taman Medan.

Dalam perbincangan itu, mereka kata perjumpaan dengan IGP tunjuk sign positif. ketika itu Stadium merdeka belum beri kata putus tapi kini dah diumumkan Stadium merdeka.

BUkankah akan menyebabkan kesesakan lalu lintas jika betul ada 1 juta berhimpun? Stadium merdeka pun hanya boleh muat 30 ribu tanpa guna padang. Lebih baik ke Stadium Bukit Jalial.

Dibincangkan bahawa tempat alternatif adalah Kelab Sultan Sulaiman atau Padang Amcorp Mall, P/Jaya.

Mengikut perancangan, setiap DUN dalam Selangor akan sediakan 5 bas, perbelanjaan akan dibayar oleh Kerajaan Selangor. Kerajaan negeri peruntukan RM 100,000.00 bagi pengangkutan dan lain- lain perbelanjaan.

Perhimpunan di stadium lebih kepada santai iaitu bentuk karnival dan ceramah di sebelah malam.

Penganjur meminta Selangor menghantar 50 ribu orang ke perhimpunan tersebut.

Ini macam nak Selangor nak serang kerajaan pusat di Kuala Lumpur? Kenapa tak buat di Shah Alam?

1 comments:

  • Anonymous says:
    January 10, 2013 at 8:05:00 PM GMT+8

    Sy cadangkan supaya BN Selangor anjurkan pula Himpunan Kebangkitan Rakyat Selangor di Stadium Shah Alam. Jika boleh pd 19 Januari 2013 ini. Action speaks louder bukan hanya memperlekehkan puak lawan saja. Kita buat dan buat!!!

fda

Link2Me WeLinkBk (254)