Tuesday, January 1, 2013

Jejak Memali: Lepas kuda peneroka, Mazlan Aliman tipu dan saman mereka


Mazlan Aliman buat demo di bangunan Felda tuntut macam-macam tapi ini sebenarnya yang berlaku:

PAS tak boleh lari dari kerja menipu orang kampung, Ramai peneroka Felda ditipu sebab itulah tidak mengejutkan jelajah Oren dibantah hingga di serbu oleh para peneroka . Video dibawah tidak mungkin akan didedahkan oleh blog atau media haprak pakatan.

Sekarang ini Mazlan Aliman adalah liabiliti kepada PAS. Ramai ahli PAS sudah muak dengan Mazlan..setiap tuduhan dan dakwaan beliau kesemuanya pembohongan semata mata.Dah kehabisan modal sekarang kerjanya mahu menghasut dan mempolitikkan apa saja asalkan matlamat tercapai.

Memetik Minaq Jinggo, "Nampak gayanya kegiatan Mazlan Aliman bersama ANAK membawa padah kepada PAS dengan kehilangan ahli dalam Felda Kemahang 3.

Ikuti penjelasan oleh bekas ahli PAS yang sudah berang dengan 'penipuan' yang dilakukan oleh Mazlan Aliman bersama kumpulan peguam yang dilantik beliau dalam kes saman peneroka Felda Kemahang 3 keatas Felda."Video diatas menjadi bukti PAS dan para peguamnya makan duit dan menzalimi rakyat marhain. Apa kejadahnya makan duit peneroka untuk pi umrah?

Petik darri Pisau

Kini Exco kerajaan Pas Kelantan, Anizam Abdul Rahman yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri Kemahang dan Pejuang Peneroka Felda dari Pas, Mazlan Aliman tidak berani menjejakkkan kaki ke Felda Kemahang 3 kerana mereka saman pula peneroka.

Baca kisahnya di Kelatekito.net di sini.

5 comments:

 • Anonymous says:
  January 1, 2013 at 9:34:00 AM GMT+8

  Isa Samad Sudah Masuk Lobang Cacing kerana memberi Jaminan Bahawa Saham FELDA Global akan naik tetapi sebaliknya Jatuh!!

  Kalau di lihat dari segi pengetahuan management memang si kotek Isa ni tak ada langsun pengetahuan menerajui Syarikat Tersenerai!,

 • Pena Minang Return says:
  January 1, 2013 at 9:36:00 AM GMT+8

  Assalamualaikum.

  Pada tanggal 12 Mei 2012, blog PENA MINANG telah di hack setelah 5 tahun berjuang di alam maya. Kini kami bermula dengan kosong dan menyusun semula strategi. Maka itu dengan rendah hati, kami memohon bantuan tuan agar dapat linkkan blog kami dengan blog tuan. Untuk makluman tuan, blog tuan telah pun dimasukkan kedalam senarai blog pilihan kami di ruangan blog politik. Kami memohon maaf diatas kesulitan di pihak tuan. Semoga jasa baik yang tuan berikan, dibalas pahala oleh ALLAH S.W.T
  Blog kami : www.penaminangreturn.blogspot.com

 • Anonymous says:
  January 1, 2013 at 11:07:00 AM GMT+8

  mu memang bengong..kalau dah masukpasaran saham memangla ada pasang surutnya....macam pusingan roda...rata2 org felda bersyukeu kpd Allah..dan Fedlda

 • Anonymous says:
  January 2, 2013 at 3:20:00 PM GMT+8

  Saham felda Globel jatuh yang naik adalah saham KOHILAL, naik mencanak keawan biru dan hilang lesap entah kemana, pandai sungguk ALP PAS mentadbir, maklum ada pengalaman luas dalam hal Songlap Menyonglap...?

  Lagi satu Tabong Mamali, punyalah jujurnya pemimpin2 beserban PAS, sampai habok pun tak tinggal...pandai sungguh mentadbir keewangan... !

 • Anonymous says:
  January 4, 2013 at 9:36:00 AM GMT+8

  Aku tahu mengapa PAS takut sgt dgn Isa Samad.... Gelabah semacam je bila Isa jadi Pengerusi Felda, siap sebat patung dia lagi.... Korang tak kenal si ketot tu lagi, lagi kuat korang hentam dia, lebih kuatlah peneroka sokong dia.... Bodoh lah korang, strategi kuno... Patutlah dah 50 tahun tak menang2

fda

Link2Me WeLinkBk (254)