Thursday, January 10, 2013

Hadi hari ke 25: Speaker K'tan haramkan sembelihan UMNO?Selepas  Dato Dr Mohd Fadli bin Dato Haji Hassan, Exco dan Dato Nik Mohd Amar bin Nik Abdullah berucap di malam forum ISU GADAI TANAH: Menjawab Fitnah UMNO di Dewan Konvensyen Kelantan Trade Centre Kota Baru yang diadakan pada 5 Januari baru-baru, Speaker DUN Kelantan, Dato Nasaruddin Daud pula berucap.

Kalau dua exco tak boleh beri penjelasan yang baik mengenai isu gadai tanah, dah dijangka dia tak akan menerangkan isu ini. Dia pun hanya berupaya bercakap mengenai isu Amanah Haji Hadi dan Hudud.Malah ada buku Amanah Haji Hadi versus Amanat Haji Mahathuir dan Amanat Haji Najib disebar dan dijual pada harga RM4 selepas forum.Bca di Perigi Timur SINI

Masaalahnya dia pun tak jawab balik dengan terang dan jelas isu Amanah Haji hadi tapi hanya hujah retorik atau hujah politik yang cetek dan tidak ilmiah langsung.

Katnya kenapa UMNO tak bincang isu orang UMNO sendiri kata UMNO kafir. Itu orang PAS pura-pura jadi UMNO, bukan orang UMNO yang faham dan berilmu. (Eh pelik... ada ke pembangkang nak menentukan agenda yang nak dibincangkan UMNO. Takde modal ...)

Dia kata Amanah kafirkan UMNO dan tak perlu perbesarkan. Ehhh .. dah 32 tahun dan sentiasa segar isu ini. Ap ayang tak perlu besarkan. Ohhh ... dia ckaap orang PAS jangan perbesarkan keranan nanti memakan diri di PRU.

Katanya isu ini adalah untuk tutup isu NFC. Apa nak tutup lagi NFC? Dah terbuka. Malah orang UMNO ada moral untuk tegur Menteri sendiri, tak mcam orang PAS. Shahrizat tak ada kena mengena dengan urusniaga suaminya tapi dia letak jawatan.

Kenapa Anwar peliwat dan penzina tak letak jawatan? Mat Sabu?

Dia kata ketika DUN kelantan luluskan hudud, kenapa wakil rakyat UMNO tak bersuara? Baiklah ... dah luluskan, kenapa tak gazet dan laksankan? Dah lulus dari awal 90an ... saja PAS mahu main politik dan bukan ikhlas nak laksanan hudud.


Nasaruddin cuba lencongkan dengan mengatakan Dr Mahathir kata hudud tak ada dalam Quran. Dr Mahathir hanya kata dia tentang hukum hudud PAS.

Diungkit Najib kata negara hancur jika Hudud dilaksanakan. Bukan begitu, tapi dah diputarbelit ... Najib kata jika PAS laksanakan akan hancur kerana caranya akan begitu zalim dan menindas seperti berlaku di Taliban.

Terus dia timbulkan kata orang yang berlaku zalim tidak ada hijab untuk katakan Dr Mahathir dan Najib tak ada hijab di mukanya.

Orang PAS tu tak ke zalim dan tindaskan rakyat orang Asli dan rakyat yang meneroka buka tanah di Gua Musang dan beli rumah rumah kerajaan pusat di gua Musang????

Nasaruddin menyebut kisah orang murtad dah berlaku masa zaman Nabi dan Nabi tak makan makanan orang Quraisy. Ini jelas menunjukkan Nasaruddin mahu orang PAS tak makan makanan orang UMNO.Baiklah kalau gitu orang UMNO dan orang Islam yang bukan orang PAS jangan makan makanan Radix dan air ECPI kerana mereka anggap kita semua kafir.

Lagi pun Radix beli ayam dari Cina ...

Akhir sekali menjawab tuduhan Dato Dr Mohd Fadhli exco kerajaan Kelantan SINI yang katakan ulamak muda UMNO anggap perjuangan Palestin menentang Israel sebagai tidak jidah. dengar You Tube ILMU berikut:


5 comments:

 • Anonymous says:
  January 10, 2013 at 11:39:00 PM GMT+8

  Hari hari berbakul bakul kutip dosa...

 • Anonymous says:
  January 11, 2013 at 12:31:00 AM GMT+8

  syukur dah sedar. bila nak taubat?

  atau sedar untuk jawan balik saja?

 • Anonymous says:
  January 11, 2013 at 12:56:00 AM GMT+8

  Modus operandi biasa puak2 nie ~ bile xleh jawab, maka akan berkatalah 'nie semua salah UMNO sbb UMNO ambik dasar kebangsaan, buang dasar Islam' ... hehehe.... bika usop wheelchair bedehem sket jadilah mcm tikus. Sorok kepala nampak ekor.

  Takder satu pun yg relevan yg menjawab persoalan yg timbul. Dok pusing konar baring konar keliling arahkan kesalahan kepada org lain. Baba nie mmg mereka plg terer. Hatta dalam isu kalimah Allah sekalipun.

  Pada aku klau kat sini ader org PAS yg sudi jenguk blog the unspinners nie, bawak2lah belajar mengaku kesalahan.... x ruginya kalau kita mengaku kita salah. MMalahan penghormatan org ramai kepada PAS akan lebih tinggi dan diperbaiki.

  Ulama bukan maksum, ada kalanya mereka terkhilaf dlm suatu tindakn. Sedangkan Rasulullah SAW pernah ditegur oleh Allah SWT apatah lagi kita mansia.

 • Anonymous says:
  January 11, 2013 at 8:05:00 AM GMT+8

  Masalahnya orang paspispos bebal, pandai pun tak boleh nak ikut, bodoh tak boleh diajar..bak kata orang putih..bodoh nak mampos.

 • Anonymous says:
  January 11, 2013 at 5:18:00 PM GMT+8

  ruggBEBERAPA PRODUK LAIN DAH LINGKOP DAH,
  RADIX PUN HANYA TINGGAL BEBERAPA HARI SAHAJA LI LEPAS TU SIAP KAIN TARPAN LA PULAK....

fda

Link2Me WeLinkBk (254)