Thursday, January 3, 2013

Hadi hari ke 18: Parasit nak pancung Hadi ... persenda siaran TVKalau kita lihat dan analisa betul-betul, jelas sekali parasit PAS berdiam dan membiar saja Haji Hadi dari mempertahankan Amanah Haji Hadi.

Yang bercakap hanya Nik Aziz, tapi gerak geri dia macam nak sabotaj Hadi. Kenyataan kedua Nik Aziz, sebagai "raja kafir" dan penasihat Parasit tahan Hadi tarikbalik.

Harakah cuba memutarbelitkan persepsi seolah-olah tiada masaalah isu Amanat Hadi. Sebenarnya dalam PAS, mereka fahami isu Amanat Haji Hadi ini betul merisaukan. Perkara ini sudah dibincangkan peringkat AJK Pusat dan PR sudah memikirrkan macam mana nak jawab.

Hasan Ali percaya Haji Hadi dihalang oleh parasit dari menarikbalik. Mungkin dia masih cuba mempertahankan rakan faction ulamak dalam PAS.


Sebaik saja Nik Aziz arahkan usah tarikbalik dan Hadi dah tercepit tak boleh tarikbalik, barulah Salahuddin "Lallang" Ayub nak cakap kerajaan jangan lengah-lengah. Baca Harakah SINI.

Kenyataan Salahuddin 'playsafe'. Sokong Amanah tidak dan suruh tarik balik pun tidak.

Lumrahnya, Salahuddin dan Mahfudz akan cakap sama-sama. Mahfuz pun sama cakap dengan cara putar alam. Baca SINI

Reaksi Salahuddin dan Mahfudz dilihat adalah ekoran dari kenyataan Nik Aziz mempersendaakan tawaran keapda Hadi dengan dia sama mahu ikut sama. Nik Aziz mungkin membalas kenyataan Dato rais yang mahukan ilmuwan, ulamak dan para akdemik islam turut serta. Baca Melanau Blogger SINI

Sebelum ini NST SINI melaporkan Mufti Perak, Tan Sri Harussani Zakaria memberitahu Hadi usah berdalih dan bersikap rendah diri dan meminta maaf serta tarik balik Amanah Hadi. Dia tidak mahu ianya dijadikan agenda politik.

Mufti Johor, Datuk Mohd Tahrir Samsudin berpendapat forum itu tidak wajar diadakan kerana ia berpotensi menimbulkan polemik berterusan. Baca Rakyat Malaysia SINI

Ketua Bahagian UMNO Cheras, Datok Syed Ali menentang sebarang usaha untuk siaran kerana Hadi akan melencong ke lain. Baca Utsuan Malasyia SINI.

Ketua Pemuda UMNO, Khairy Jamaluddin lebih melihat dari risiko kepada masyarakat Isam keselurhannya. Baca SINI

Mana suara Mat Syiah Sabu?

 Ah ... dia sukalah ummah Islam pecah belah. Yang penting untuknya adalah Syiah bertambah kuat. Macam dia tak peduli apa berlaku pada rakyat Syria asalkan kepentingan Syaih bertambah kuat.


5 comments:

 • Anonymous says:
  January 4, 2013 at 9:28:00 AM GMT+8

  Musailamah al-Kadzdzab adalah nabi palsu. Hadi Awang, Nik Aziz dan ulamak2 lain dalam PAS yang ada hari ini adalah golongan ulamak2 palsu. Tidak jauh beza antara Musailamah al-Kadzdzab dengan ualamak2 palsu dalam PAS hari ini. Jika dizaman Khalifah Abu Bakar As Siqiq telah memulakan peperangan untuk menghapuskan Musailamah al-Kadzdzab maka umat Islam diMalaysia juga wajib memerangi ulamak2 palsu dalam PAS. Memerangi mereka adalah jihad. Wallahualam.

  mtk

 • Anonymous says:
  January 4, 2013 at 9:42:00 AM GMT+8

  Haha meroyan terok lembu2 umno ni awas nnt jd lembu gila

 • Sou Yuen says:
  January 4, 2013 at 3:42:00 PM GMT+8

  Anon January 4, 2013 9:42:00 AM

  Just saying that only?butthurt eh?hihi

 • Anonymous says:
  January 5, 2013 at 10:08:00 AM GMT+8

  Anon 9:42

  tiada kata ilmiah dari anda? menafikan? atau, merelakan diri ahli2 pas tertipu?

 • jijan mali says:
  January 5, 2013 at 8:16:00 PM GMT+8

  Jawapan Anon 9:42 adalah jawapan standard dari spesis-spesis yang telah meng'kepala-lutut'kan otak mereka. Spesis ini dalam proses seterusnya untuk menjadi keldai tungunggan kepada DAPpigs & P'Gay'R dalam PRU13 ini....muahahaha...

fda

Link2Me WeLinkBk (254)