Thursday, January 10, 2013

Deepak main depan belakang untuk makan kiri kanan


Sebaik saja Boustead ambilalih dua syarikat Awam Megah yang mana salah satu pemegang syarikat adalah Raja Ropiaah dan Astacanggih kepunyaan Deepak dan rakannya pada Disember 28.

Ekoran dari itu, Deepak pun tarikbalik samannya terhadap Awam Megah.

Sampai hari ini kami rasa pelik kenapa si Dugong ini berkata pada Malaysiakini SINI bahawa dia dipaksa jual syarikatnya.


Keling gay tak kahwin ini turut hina dan perlekih Dato Ahmad Zahid Hamidi sebagai Santa Claus.

Ini perkara pelik. Dalam business mana ada paksa-paksa? Kalau dia tak sign trnasfer form dan pengarah tak luluskan jualan, bukan boleh paksa-paksa jual syarikat!

Satu saja kemungkinan dia terpaksa jual iaitu dia sudah serahkan undated transfer form dan buat undated directors resolution pada Bank untuk membolehkan dia dapat pinjaman Bank. Mungkin ada cara-cara lain tapi akhirnya dia sanggup hadapai risiko tergadap syarikatnya.

Habis tu ... siapa yang arah lawyernya tarik balik saman.

Kalau kita tengok struktur deal berdasarkan yang dikeluarkan Malaysiakini ini:


... semua pihak dapat apa yang mereka mahu. LTAT dapat projek, MINDEF dapat pusat yang mereka mahu, Awam Megah dan Astacanggih selesaikan masaalah bank dan mahkamah.

Hairan pulak apa yang dia bising lagi.

Dengarnya Deepak sudah tak dipercayai sangat oleh Anwar Ibrahim dan Sivarasa dan Lathefa Koya tarik diri dari jadi lawyer untuknya. Rafizi pun dia balun pulak dengan dikata Anwar dan Rafizi macam-macam.

Anwar pun ada berkata Deepak ini bahaya dan perlu berhati-hati untuk "engage" dia. Selain itu, dia tahu Deepak tiada sesiapa yang dia boleh percaya.


Dia masih lagi nak ugut dan nak buat banyak-banyak PC dan kenayataan. Sembilan katanya.

Semalam dia ugut nak pergi ke Harakah lagi tapi buat masa ini orang harakah, FMT dan Malaysiakini pun tak percaya dia dan muak nak layan ketidak tentuan Deepak.

Rafizi pula cuba elakkan dari bertembung dengan Deepak dan cari peluang dengan hanya cuba menimbulkan isu mengenai deal Awan Megah dan Astacanggih seperti yang Deepak timbulkan.

Nampak gaya dia ni bukan ada isu tapi saja nak ugut-ugut macam cara dia berniaga sebelum ini dengan menjaja nama Datin Seri Rosmah. Entah apa lagi yang deepak mahu ....?

Bahaya orang yang cara main depan belakang dan tamak nak makan kiri kanan. Satu hari dia akan makan diri sendiri hari ...

1 comments:

  • Anonymous says:
    January 11, 2013 at 12:41:00 PM GMT+8

    mana ada keling dalam dunia ni yang tak merapus meraban cakap macam belut?

    ni lah bakanya, kaki putar alam. paria

fda

Get your volunteer initiatve funded!

Link2Me WeLinkBk (254)