Tuesday, January 1, 2013

Cina DAP = Rasuah; Dinasti LGE = Politik Wang


Syarikat keluarga DAP diuruskan dengan baik oleh ayah dan anak Lim. Dari keputusan Mesyuarat Agong Syarikat, Lembaga Pengarah dan pemegang saham memberi keputusan undi Lim Kit Siang adalah tertinggi Lim Kit Siang - 1607 manakala Lim Guan Eng - 1576.

Namun begitu, Cina DAP sama dengan rasuah. Tak sampai satu penggal, kita dah lhat tersebar kegiatan jenayah dan perniagaan yang kait rapat dengan jenayah tersebar di Selangor.

Pemimpin DAP yang memimpin kerajaan Pulau Pinang sendiri begitu menindas terhadap rakyat minoriti seperti kisah Kg Buah Pala, mementingkan kepentingan pemaju hingga tiada rumah murah dibina dan rasuah dan skandal seperti sPICE, parking, dll berleluasa

Untuk menutup salahlaku ini semua, DAp cekap mengunakan taktik gangster yang menutup trail dari dikesan piohak berkuasa. Lim Guan Eng pula menggunakan cara menekan akhbar dan media dari bertanya soalan dan menyaan pihak yang dedahkan salahlakunya.

Ini semua untuk mengekalkan kausa di Pulau Pinang dan dalam DAP.

Dua undi tertinggi in didakwa pasukan Rainbow pimpinan Teng Chiam Khim sebagai dicemari dengan politik wang. Angpow ,makan malam dan pelbagai imbuhan ditabur demi kelangsungan kuasa Lim dan anak anak..Timbalan Setiausaha DAP Selangor, Ng Suee Lim dakwa punyai bukti rasuah untuk mendapatkan undi oleh sebahagian besar calon yang menang.. adakah isu ini akan ditutup? Sejauh mana ketelusan DAP?

ADUN DAP Sekinchan akui memang ada unsur politik wang dalam pemilihan DAP. Seperti yang kita lihat, Teresa Kok dan kemnya tidak berjaya menduduki tangga tinggi sebagai ahli Majlis Tertiggi.

Sivakumar bekas Speaker masa zaman Nizar pun kalah terus. Ronnie Liu serta Jeff Ooi juga tidak menang walhal mereka antara nama yang disebeut-sebut. Kemenangan kepada dua kem 'Keluarga' menunjukkan ada sesuatu yang disembunyikan.

Melalui video kita dapat dengar bahawa DAP memang mengamalkan politik wang. Ia tidak disangkal malah seakan disokong oleh Sue Lim. Berani atau tidak hli DAP jalankan siasatan?

Oleh itu, dimana kredibiliti mereka untuk tuduh UMNO sebagai melakukan rasuah apabila mereka sendiri adalah perasuah dan lakukan politik wang. Mungkin tuduhan yang mereka lakukan lebih berbau politik dari kebenaran. Tambah lagi, ada tuduhan yang tidak wujud langsung.

Sumber: Pisau dan Keris 7Lok

1 comments:

  • Anonymous says:
    January 1, 2013 at 2:55:00 PM GMT+8

    JGN BIARKAN CINA MENGUASAI POLITIK SELEPAS MEREKA MENGUASAI EKONOMI MALAYSIA. JIKA MEREKE MENGUASAI POLITK MSIA, AKAN TERCIPTA S'PURA KE DUA. ORG MELAYU JGN SOKONG ATAU UNDI CINA DAP/PKR !!! UNDI UMNO/BN SEBAB KALAU UNDI PAS PUN X GUNA SEBAB TELO PAS KENA IKAT DENGAN GELANG HANJENG KARPAL SIGNH.

fda

Link2Me WeLinkBk (254)