Tuesday, January 8, 2013

BTN sabotaj BN? Biar betul ....


Politik parti bukan kerja BTN tapi peranan politik ada

Posting terbaru ABITW SINI begitu panas dan mendedahkan sekali.

Kononnya Ketua Pengarah BTN Raja Arif tak akur kepada otoriti Ahmad Maslan sebagai Menteri. Mereka tak lapor pada Ahmad Maslan dan ada agenda sendiri?

Civil servant pulak ada agenda politik sendiri dan minat nak bertanding di Kuala Nerus Terengganu pula?

Untuk mencapai agenda itu, blog itu kata Raja arif ini jadi kaki ampu pada sesiapa yang boleh toolong dia bertanding.

Haji Mokhtar dan Ahmad Fairus belanja ratusan ribu untuk jumpa 15 pelajar di Paris dan berapa kerat di Scotland?

Perbelanjaan biro yang begitu mewah tetapi buat program kedekut? Katanya Timbalan KP Training dan Ahmad Fairus pergi ke Scotalnd and Paris untuk jumpa beberapa kerat pelajar?

Katanya ABIM sudah menerap masuk dalam Biro hingga projek, kontrak, gaji bulanan diberi kepada orang2 ABIM dan pejabat Biro jadi pusat ABIM?

Biar betul ... ABIM sekarang pro Anwar dan Pakatan hingga Dr Md Nor Manuty dah jadi guru sesat yang kerja cari fatwa halalkan yang salah.

Orang bekas Anwarista ni tak boleh buang rasa hutang budi kepada Anwar sampai katanya Dato Ahmad Saad sabotaj Perkasa Pulau Pinag dari dalam dengan meperlecehkan Perkasa.


Ada Timbalan pengarah yang kata BTN tak buat kerja pilihanraya. Tapi mengatur polsek posek dari orang2 mereka untuk meraih keuntungan kemenangan PRU.

Harap-harap ini hanya salah sangka dan Dato Ahmad Maslan boleh jelaskan hal ini. Dahlah Dr Novandri dikencingkan BN Pulau Pinang dan UMNO Pulau Pinang mcm tikus masuk kari.

3 comments:

 • Daeng Selili says:
  January 9, 2013 at 5:43:00 AM GMT+8

  moga teguran ini dapat membina BTN :)

  pautkan saya disini ya :)

  http://daengselili.blogspot.com/

  pst: saya dah pautkan blog tuan disana

 • budak sri kinta says:
  January 9, 2013 at 4:44:00 PM GMT+8

  teguran yg bernas... mohon jasa baik tuan utk pautkan blog sy,
  budaksrikinta.blogspot.com

 • guashow says:
  April 7, 2013 at 1:37:00 PM GMT+8

  BTN menyeleweng dana rahsia "TKR" untuk kepentingan mereka.

  Dari mana perbelanjaan bajet keluar negara jika tidak percaya? jika Kementerian keluar negara memerlukan kertas kabinet bagaimana pula dengan BTN?

  Apakah BTN mempunyai bajet secara "One Off" atau dalam bajet pengurusannya? Tak ada..

  Mereka menggunakan bajet tanpa di audit ini untuk keluar negara. Tengoklah Ahmad Fairuz dan MOkhtar yang berada dalam gambar di luar negara itu. Tidak percaya sesiapa sahaja boleh meminta audit ini atau meminta ahli parlimen mana-mana selepas ini menyuarakan dalam parlimen untuk meminta laporan bagaimana BTN boleh keluar negara dan bajet mana mereka perlukan?

  Jika Dr Sidek Baba mengatakan ABIM telah dipergunakan mengapa BTN menaja program ABIM? membeli buku/mencetak/ memanggil orang-orang ABIM dalam programnya.Apa yang hebat sangat dengan ABIM ni?

  Anggota ABIM yang dibayar dengan bajet TKR ni boleh disemak. Berapa cek sebulan mereka keluarkan. Siapa pejuang blog yang BTN bayar, penceramah mana mereka bayar lebih, kawasan mana mereka beri duit banyak.

fda

Link2Me WeLinkBk (254)