Saturday, January 19, 2013

Bible Melayu disebar ke sekolah di Penang!Semalam berlaku kisah pengedaran Bible bahasa Melayu telah diedarkan di sebuah sekolah Sekolah Menengah Kebangsaan Jelutong.

PAda waktu petang di hadapan Sekolah luar gate depan sekolah, seorang ibu menyaksikan sebuah kereta berlesen PGJ 9002 dimana 3 orang lelaki cina dan 1 orang perempuan cina telah mengedarkan bible bahasa Melayu pada pelajar-pelajar Melayu Islam secara rambang.

Bible tersebut mengandungi kalimah Allah dan ternyata sekali menunjukkan permintaan kaum Kristian selama ini bukanlah Bible itu untuk penggunaan penganut Kristian kaum Iban, Kadazan dll kaum Pribumi berugama Kristian di Sabah dan Sarawak.

Gereja-gereja ini telah membohongi kita kerana peristiwa ini boleh  mengesahkan sangkaan selama ini bahawa gereja Kristian memperjuangkan kalimah Allah untuk digunakan dalam Bible bahasa Melayu untuk tujuan dakwah mereka.

Kalimah Allah akan membuat anak-anak Islam dan Melayu anggap ianya buku ugama biasa. Bible seperti ini akan tulis diluar AL Kitab dan bukan Injil atau Bible.

INi hanya proses halus dan permulaan untuk tujuan lebih besar bagi memurtadkan anak-anak muda Melayu.

Gambar kereta itu di depan pagar sekolah dapat diambil (seperti di atas). Member dalam JPJ telah membantu kenalpasti tuanpunya kereta tersebut. .
Pihak-pihak NGO Islam di Pulau Pinang  dan lain-lain NGO harus bangun dan suarakan hal ini.

PAS perlu juga tunjukkan mereka serius dalam mempertahankan kalimah Allah untuk penggunaan orang Islam saja.

14 comments:

 • Anonymous says:
  January 19, 2013 at 11:25:00 AM GMT+8

  Mereka ini bukan penganut ugama Kristian yang baik kerana melanggar peraturan besar undang undang Malaysia.

  Menurut Injil nabi Isa pernah di tanya samada mereka patut memerangi Raja Rom iaitu Raja yang berkuasa di masa itu. Jawab nabi Isa: Berilah hak Tuhan kepada Tuhan dan hak Raja Rom kepada Raja Rom (Ertinya bayar lah cukai kepada Raja Rom, jangan melawan).

  Jelas mereka ini penyangak yang bertopengkan ugama dan merosakkan nama baik ugama Kristian.

  Takkan lah punya ramai peguam peguam jahat mereka tidak pernah baca perlembagaan negara yang mereka nak rampas kuasa!

  Artikel 11 Perlembagaan Malaysia menyatakan antara lain:

  (4) Undang-undang Negeri dan berkenaan dengan Wilayah-Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Labuan dan Putrajaya, undang-undang persekutuan boleh mengawal atau menyekat pengembangan apa-apa doktrin atau kepercayaan agama di kalangan orang yang menganuti agama Islam.

  (5) Perkara ini tidaklah membenarkan apa-apa perbuatan yang berlawanan dengan mana-mana undang-undang am yang berhubungan dengan ketenteraman awam, kesihatan awam atau prinsip moral.

  Sumber perlembagaan: http://ahmadzikron-zikron.blogspot.com Perkara 11 Perlembagaan Persekutuan Malaysia/Kebebasan Asasi | ahmad zikron

 • Anonymous says:
  January 19, 2013 at 11:43:00 AM GMT+8

  Ini semua PAS punya salah. They opened the floodgates with their confused liberal political thinking. Nik Aziz, Hadi and Mat Sabu are the culprits. Majlis Syura also should shoulder some blame; they were too slow in taking action to bring the "3 stooges" in line. Now these evangelists are taking advantage of the confused situation.

 • Anonymous says:
  January 19, 2013 at 11:59:00 AM GMT+8

  kristian UGAMA PALING BODOH DANLAH YG DISALIP ITU KLON ,MUKA SEIRAS TAPI TA SAMA , BIBBLE TELAH BERAPA KALI DIPINDA HINGGA SAMPAI KE 3 ORG BODOH PENANG YG NYEBAR UGAMA PENIPU DIPERINTAH OLIH SETAN BEKAS KONGKEK LANCOW SEPET KIT SIAL , LIM LANCOW ENG KM PALING BODOH . LU INGAT CINA PANDAI MEMERINTAH , YG DUNIA ,MKLUM CINA PENIPU - MANGSA TIPU PAS NUAR NI SEMUA MANUSIA MUNAFIK MENJADIKAN MLYSIA HANCUR ---TRIBUTE TO THE FOUNDER OF ISLM HADARI TUN DOL - NILAH DIKATAKAN KETURUNAN ULAMAK - APA YG U SUDAH BIKIN LU KASI LEPAS ITU ANJING

 • Anak Muda says:
  January 19, 2013 at 12:59:00 PM GMT+8

  Nilah yang terjadi bila Islam berpecah - belah. Bila melayu tak bersatu, Islam takkan kuat di Malaysia ni, kerana majoriti orang Melayu adalah Islam. Jadi apa Pakatan Rakyat buat kerana ini berlaku dalam negeri di bawah pentadbiran rejim mereka ?

  p/s : saya mohon kebenaran untuk linkkan posting Unspinners ni ke blog saya untuk review pendapat saya. Terima kasih

 • Anonymous says:
  January 19, 2013 at 1:57:00 PM GMT+8

  Tak perlu kacuh kecuh..PAS da setuju kita ikut aja...d sabah dan Sarawak benda ni BUKAN ISU..sebab mereka da lama baca Bible dalam bahasa Ibuda dan Bahasa Indonesia..Kat Sana biarlah..Nama melayu pun da byk serupa nama kristian..perasan tak..? Terutama generasi baru..Ada yg gunanama Nabis tp hisap Gam..it mak bapak punya bebal..letak nama Nabi tp tam didik cara islam cara nabi..Seba mereka ni anggap bila letak nama Nabi anak otomatik ikut Cara Nabi..Itu bebalnya org melayu..ta gitu muda di gula gulakan

 • Anonymous says:
  January 19, 2013 at 2:23:00 PM GMT+8

  The act of distributing a Bible is "proselytising"?

  Is "freedom of expression" circumscribed and limited by sensitivities and legalities?

  Perhaps it's time that Malaysia quits the UN Human Rights body, seeing as how it's been selective in it's interpretation of "human rights".

 • Anonymous says:
  January 19, 2013 at 2:51:00 PM GMT+8

  Ayo yo...

  Itu macam ka bible ?

  suka suka, tiru sana, tiru sini ?

  pls la.. not on the street ma...

 • Anonymous says:
  January 19, 2013 at 5:13:00 PM GMT+8

  Keberanian Cina avengelis ini adalah disebabkan oleh kelemahan dan perpecahan Melayu dan orang Islam sendiri. Mereka sudah tidak takut dan tidak menghormati Melayu dan Islam. Bagi mereka terlalu jelas Melayu dan Islam dinegara ini terlalu lemah, berpecah belah dan hilang kekuatan agama. Mereka hanya menjalankan rencana dan rancangan jangka panjang untuk mengKristiankan keseluruhan Melayu dibumi ini, walau pun akan mengambil masa beratus tahun.

  Filipina adalah the largest Malay nation with Catholic culture. Malaysia akan jadi the largest Malay nation with Avengelist Christian...Matlamat mereka adalah menghilangkan Islam dari Nusantara, sebagaimana mereka menghilangkan Taoism di Korea Selatan dengan pemecahan Semenanjung Korea. Kaedah pecah, lemahkan dan Kristiankan dengan menggunakan kekuatan Cina avengelis dan dana Protokol Kristianiti Dunia.

  Adakah lebih baik kita bertelingkah antara PAS dan UMNO,Nik Ajis, Najib dan Anuwar dari memikirkan masa depan keturunan dan agama kita?.

 • Anonymous says:
  January 19, 2013 at 5:59:00 PM GMT+8

  Ugama Kristian dipanggil the religion of convenience. Mana yang mudah walau pun salah dan haram mereka akan lakukan. Lepas tu mengaku kesalahan dan minta ampun pada paderi. Mudah.

  Orang Cina baru tersedar ugama lama / asal mereka bukan agama sebenarnya. Bila mereka mencari tuhan sebenar mereka lihat ugama Kristian sebagai ugama yang mudah. Maklumlah hidup mereka berpaksikan kekayaan dan kemewahan.

  Tapi mereka jangan lupa . . . kita belum menjalankan gerakan dakwah secara total terhadap mereka kerana masih menghormati hak mereka berugama.

  Jangan sampai kita mengatakan ugama Kristian mereka hanyalah ugama rekaam manusia. Isi kandungan dalam Kitab Bible pun boleh diubah-ubah oleh mereka sendiri.

  Orang jahil yang sesat mana nak mengaku mereka sesat.

 • Anonymous says:
  January 19, 2013 at 11:11:00 PM GMT+8

  Penganut Kristian yang benar tidak akan membuat perkara ini.

  Hanya kristian cina dan india di Malaysia dan singapura yang sungguh niat mengacau Melayu Islam semata mata utk kuasa politik.

  Tindakan HARUS diambil terhadap 4 mahluk jahil ini.

 • Anonymous says:
  January 20, 2013 at 12:33:00 AM GMT+8

  Matt Syabu evangelist PAS

 • Anonymous says:
  January 20, 2013 at 11:29:00 AM GMT+8

  bangkit orang Melayu Islam!

  Pertahankan agama yang suci ini!

 • Anonymous says:
  January 21, 2013 at 3:14:00 AM GMT+8

  setuju!!!!! ini babi naik tochang sebab kitul pas n anwar bagi muka kat ciba anjing ni

 • Anonymous says:
  January 22, 2013 at 3:21:00 PM GMT+8

  haa pangkah lah lagi dia org, ni baru kat Penang, belum lagi kalau dia org menang state yang lain.. lama lama nanti anak anak Islam yang masih kecil akan keliru yang mana Allah Islam dan yang mana Allah kristian... ini ker yang PAS nak... PAS yang membuka ruang terbuka bagi laknat laknat ni... apa lah nak jadi ngan anak cucu ku di kemudian hari...yang saya hairan kenapa sekarang mereka nak sangat guna Allah utk kristian, kenapa tak gunakan nama tuhan dari agama Hindu or Buddha... dah terang lagikan bersuluh... siapa yang menyebabkan melayu berpecah, kita semua ni mmg bodoh sbb dah berjaya di gula gulakan oleh mereka atas dasar freedom & agama.. akhirnya semua tergadai dari Ugama , bangsa dan tanahair... congrats kepada pengkhianat bangsa...wahai melayu, bukalah mindah dan mata yg dah buta tu...fikirkan masa depan anak anak kita yang akan merempat di negara sendiri esok...

fda

Link2Me WeLinkBk (254)