Greetings

Monday, April 30, 2012

Kempen Facebook 1 juta terhadap Ambiga

|8 comments

Selain usaha laporan SUHAKAM, laporan polis dan permohonan mahkamah atas kesalahan contempt of court, satu usaha sedang mengumpul sokongan menentang Ambiga di Facebook.

MOHON SOKONGAN!!!

Kempen 1 juta sokongan menentang Ambiga di url berikut:
https://www.facebook.com/groups/402192766469525/


Sebarkan kepada semua rakan-rakan dan saudara mara.

Betul tidak apa Nasharuddin kata?

Monday April 23, 2012

Ambiga not fit to lead, says senior PAS leader

KUALA LUMPUR: A senior PAS leader hit out at Bersih 2.0 chairman Datuk S. Ambiga saying she is not fit to lead the movement because of her ties with the lesbian, gay, bisexual and transsexual (LGBT) community,

PAS central committee member Nasharudin Mat Isa said PAS should instead take the lead in the Bersih 3.0 demonstration planned for Saturday.

“There is a fatwa against homosexuality, saying that homosexuals are not even fit to be dined with. If we follow the fatwa, then yes, Ambiga should definitely not lead the Bersih 2.0 movement or the demonstration,” he told reporters after speaking at an anti-LGBT forum in Universiti Teknologi Malaysia here yesterday.

Ambiga was supposed to have opened a sexuality rights workshop Seksualiti Merdeka last year, which was called off following public outcry.

“Political parties should helm the demonstration scheduled to be held at Dataran Merdeka,” said Nasharudin, who was the PAS deputy president until last year.

COntinue here
Pembangkang dan opposition kena hadapai musik:

Ambiga, opposition must face the music

Sunday, 29 April 2012

The deputy prime minister says the Bersih 3.0 co-chairman must take responsibility for allowing the rally to turn violent.

(Bernama) - Deputy Prime Minister Muhyiddin Yassin said today Bersih 3.0 co-chairman S Ambiga and the opposition must take responsibility for allowing a peaceful gathering in Kuala Lumpur yesterday to turn violent.

Describing what happened as regrettable, he said Ambiga, as the main organiser of the rally, must also face the law for the resulting damage to property and policemen being injured.

“Yesterday’s riots were uncalled for. The opposition must be held responsible for that.

Seterusnya sini
Ambiga tidak boleh berhelah pula ...

Ambiga: We can’t control what politicians say

Sunday, 29 April 2012

The rally was to feature only speeches from Ambiga, co-chairman A Samad Said and songs, says Bersih.

(Free Malaysia Today) - Election watchdog Bersih 3.0 has no control over what politicians say at its public events, its co-chairman S Ambiga said.

“We did not know that they [opposition] leaders were going to speak. Opposition Leader Anwar Ibrahim came up and spoke to the crowd. There were groups in the crowd which wanted to hear the opposition leaders speak.

“I cannot control what they say,” she said amidst reports that opposition leaders had incited the crowd to breach the barriers at Dataran Merdeka during the Bersih 3.0 rally yesterday.
Ini hanya pura-pura.

Kenapa ada ahli politik dalam Jawatankuasa Bersih seperti Mat Sabu, Tian CHua dan Jonah???

Kenapa ada ahli politik mengetuai perarakan?

Kenapa ada Unit AMal?

Perusuh buru polis, bukan polis buru perusuh ... layak polis bertindak

|4 comments

Sedutan dari laporan APA di sini


PIHAK POLIS TERPAKSA MELARIKAN DIRI BILA REMPUHAN PERTAMA BERLAKU...ANDA PERNAH LIHAT POLIS SERAMAI INI TERPAKSA LARI MENYELAMATKAN DIRI ?


GAMBAR INI PULA MENUNJUKAN BUKAN DATARAN MERDEKA YANG MEREKA TUJU TAPI ANGGOTA POLIS YANG DIBURU MEREKA..AKU BERADA BERSAMA PIHAK POLIS DISITU TERKEPUNG DISUDUT TAMAN..SEBELUM


DISELAMATKAN OLEH PANCUTAN AIR FRU....DAN BARU KAMI MAMPU KELUAR DARI KEPUNGAN MEREKA YANG DAHAGAKAN DARAH POLIS... ANDA NAMPAK SEKARANG APA YANG BERLAKU SEMALAM...?

Kenapa pulak Bar Council anak haram kata polis bertindak kasar?


Kalau dah sampai perusuh buru polis, lakukan keganasan terhadap polis, dan dari malam dah provokosi terhadap polis, nak cara berlembut dengan perusuh tu boleh ke?

Rupanya budak2 Bar Council ni berat sebelah. Salah perusuh di tutup mata. Takpa bukti kita lagi banyak.

LOyar ni patut dirogol tapi usah buat kerja gitu.




Pasti mereka ni semua loyar mangsa liwat Anwar dan dah sedap sangat sampai terberak.

Anwar Ibrahim raja perusuh: Dulu, Kini dan pasti selamanya

|3 comments

Atas gambar TV3 dihempuk sampai pecah cermin apada tahun 1998. Zaman reformasi.

Bawah pula gambar terkini ...


Dari malam dah mula mengganas dan mengejek2 polis anjing dan membaling macam ke arah kenderaaan polis.

Besuknya ...





Anwar dan keganasan akan berterusan. INikah Perdana Menteri anda mahu????

Pompuan psycho turut sertai Perusuh Bersih

|6 comments

Penyanyi psycho Aishah ada rupanya.

Betul orang tak tahu berterima kasih. Satu masa dia jumpa SHahrizat mintak tolong sebagai ibu tunggal dua anak.

Muka dan badan dah boyak. Dia dah tak laku.

Shahrizat tolong dan kasi hanya Aishah untuk program Kementeriaan selama dua tahun. Penyanyi lain yang lebih popular dan terkini pun tak dapat peluang cari makan.

Sampai RM300,000 dia dapat dari Kementerian Wanita selama dua tahun.

Boleh dia salahkah Shahrizat pasal dia tadah nonok kat orang putih dan orang putih itu rosakkan anak dia ajar hisap dadah!!!!

Salah sapa?

Cuba fikir.

Suami pertama dia orang Singapore. Bercerai kahwin kedua orang putih bermasaalah.

Bercerai kahwin ketiga cara FB dengan suami orang yang mana dia buat hubungan melalui FB. Bertahan hanya selama satu tahun dan diceraikan melalui SMS. Apa punya gila punya marriage.

Dah tu dengarnya kahwin keempat orang PAS dan naik pentas politik. Hai PAS nak nanti jadi Arqam dan Aisyah akan di pass pass antara pemimpin PAS. Mereka ni gila perempuan. Tak sangka gila artis

Aisyah tak akan senang selama hidunya kerana dia angkuh dulu, tak tahu terima kasih, tak syukur dan tak ikhlas.

Sementang Shahrizat jatuh, lagi dia nak tikam. Ada baiknya Shahrizat tau.

Tuhan akan balas orang tak kenang budi. Pasti di dunia juga ...

Bersih 3.0 menyokong Israel?

|1 comments

Gambar diperolehi dari APA.

Kenapa ada pula tulisan ini seolah-olah belah puak perusuh Bersih 3.0 adalah Israel.


Jika demikian, di sebelah Dataran Merdeka adalah Palestin yang tertindas.


Macam Dajjal AL MAssih duduk di atas takhta memerintah dunia dari Israel ...


Omputih ni Yahudi ke? Macam sial suka dan tersenyum.

Anwar, Azmin pasti tak ngaku mulakan rusuhan

|3 comments


The Star hari ini melaporkan Azmin menafikan tidak mengaku suruh perusuh merempuh halangan polis.


Anwar pun sama menafikan dan defend kekasihnya.


Takkan nak ngaku haramjadah yang bini sendiri pun sanggup diberi pada boss sampai melahirkan anak

Baca berikut:


Ia dituliskan oleh wartawan pro pembangkang Syed Jamil Zahid mungkin dari Free Malaysia Today. Bukan wartawan pro kerajaan.

Sekarang kita tunjuk peristiwanya. Perhatikan Azmin dan Anwar dalam gambar sebelum tengok video di bawah.



Video ini jelas menunjukkan Anwar dan Azmin arah ...



Perhatikan baik-baik tangan Anwar dan Azmin melambai memberi isyarat suruh perusuh langgar halangan polis di konar Jalan Tuanku Abdul Rahman dan Jalan Tun Perak di Dewan Bandaraya lama.

Anwar melambai sambil berkata "Masuk, masuk ..." Pasti bukan masuk depan CHina DOll atau belakang ahli AIC.

Versi bawah lebih panjang dan selebihnya ada lakunan Baruddin berlakun nak mati kena gas.



Dah mengucap tu nak mati lah.

Kenapa tiada nama, butir dan gambar keluar? Pasti mereka kompang kalau mati??? Semua Perusuh Bersih dan pembangkang pandai berlakun macam pemain bola World Cup ...

Masin cakap aku. Bawah ni si Amburit ni berlakun macam pelacur tua di Old Delhi nak dapat pelanggan

Ambiga dan penganjur Bersih patut ditahan, Langgat court order

|7 comments

Polis perolehi perintah mahkamah tutup Dataran Merdeka 4 hari

Ketua Polis Daerah Dang Wangi telah memperolehi perintah mahkamah dari Majistret semalam, untuk menghalang sebarang perhimpunan di Dataran Merdeka dari 28 April hingga 1 Mei 2012.

Perintah mahkamah ini dikeluarkan majistret bernama Zaki Asyraf bin Zubir, diserahkan kepada Pengerusi BERSIH, Ambiga Sreenevasan pada hari ini. Ambiga dan penganjur BERSIH dirujuk sebagai "Responden" dalam perintah mahkamah yang dikeluarkan Mahkamah Majistret Kuala Lumpur ini.

Berbeza dengan perintah mahkamah untuk berdepan dengan perhimpunan BERSIH 2.0 pada 9 Julai 2011, yang menyenaraikan 91 nama orang yang dilarang masuk ke kawasan pusat bandar, perintah mahkamah kali ini menghalang semua orang awam daripada terlibat dalam perhimpunan.

Majistret memberi alasan bahawa perhimpunan BERSIH 3.0 tidak diluluskan oleh pihak Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) di bawah Undang-Undang Kecil Kerajaan Tempatan (Dataran Merdeka) (Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur) 1992.

HHAlem

Suara perempuan bangsat mana ini?

|8 comments


Polis jalankan tugas... apa rasanya jika ini keluarga mu?

|5 comments



Ini gambar polis yang keluar dari kereta polis terbalik dan terus dilanyak perusuh Bersih .



Mohamad Azri Salleh, cameraman TV Al Hijrah yang menyelamatkan polis pun dihentak sampai pecah kepala.

Sunday, April 29, 2012

Bersih ngaku kalah, Penyokong 'damage control'

|7 comments
Walaupun ada ushaa untuk salahkan polis, dan spin berlaku keganasan, mereka dah kalah dan mengaku mereka dah luar kawapan. Baca Malaysian Insider sini ngaku dan cuba nak spin. Bawah ini pun dari Malaysian Insder yang ngaku mereka dah terperangkap dengan kebodohan sendiri.
Imaj mereka tercemar dengan gambaran dari imej ini selama-lamanya.
Keluarlah macam-macam cerita pasal polis kasar lah apa.

PRU 13 paling kotor atau Anwar? Jawab Amburit!!!

|7 comments
Eh Eh ... ada penyokong Bersih terperusuk bawah kereta. Mana dia ye????

Ketua Pembangkang paling tidak bermoral dalam sejarah negara, Anwar Ibrahim, “menyalak-nyalak” di bangunan Parlimen menyatakan bahawa Pilihanraya Umum ke-13 kali ini adalah yang paling kotor berbanding semua pilihanraya yang pernah diadakan.

Bagaikan tidak puas di dalam Dewan Rakyat, Anwar terus “menyalak” di lobi Parlimen sambil disahut oleh beberapa orang lagi pemimpin pembangkang seperti Anthony Loke, Wan Rahim, Khalid Samad dan “kekasih songsang”nya, Azmin Ali.

Kononnya, penambahbaikan sistem pilihanraya yang diluluskan kerajaan itu tidak berguna memandangkan sistem dan data daftar pemilih yang dikendalikan oleh Suruhanjaya Pilihanraya (SPR) tidak bersih.

Sebenarnya, saya sudah agak bosan untuk menulis mengenai pelbagai dakwaan tidak masuk akal para pemimpin pembangkang tersebut. Bukan apa, mereka sememangnya mereka-reka isu yang tidak ada. Pilihanraya di negara ini memang bersih dan adil!

Petikan Perak Today bertarikh APril 2ohb sini

Sekarang dapat dilihat sapa yang kotor!

Piagam hak asasi beri polis hak tanpa dihina dan dikasari!

|7 comments


Berikut apa yang dilapurkan The Malaysian Insiders ...

Ambiga dispersed crowd


At about 2.30pm, Ambiga was in Masjid Jamek and declared that the rally was a success and urged the crowd to disperse.

At 2.35pm, Anwar took to the stage in Masjid India. He echoed Ambiga’s declaration of success and spiced it with a “we want elections to be clean. Malays, Chinese and Indians today all want the dirty government to end”.

Ambiga again called for the crowd to disperse peacefully before continuing her journey to Dataran Merdeka.

Barely had she asked the crowd to disperse when a handful of Bersih supporters forced their way through the barricades leading to Dataran.

This prompted the police to retaliate and the peaceful protest inadvertently became a repeat of the Bersih 2.0 rally that saw the city turned into a war-zone ...

Jelas sekali bukan dimulakan polis tetapi penyokong Bersih. Ianya bagai dirancang Hishamuddin Rais yang penakut sentiasa duduk jauh, Tian Chua stuntman, Shamsul Iskandar Akin kecing dalam seluar dll.

Salahkah polis menjalankan tugas?

Pihak berkuasa yang diberi kuasa oleh wakil rakyat majoriti dan kerajaan tidak membenarkan Dataran Merdeka digunakan. Tanggungjawab itu diserahkan menjaga keamanan dan mengawal keadaan adalah kuasa polis.

Mahkamah dah beri court order yang menguatkan lagi alasan dan hujah untuk polis bertindak.

Pihak sana kita ada hak asasi untuk jalankan tugas, tapi kenapa wakil SUhakam berikut gagap untuk berkata-kata:



Betul ada hak asasi manusia untuk berhimpun seperti dalam deklarasi hak asasi manusia sini.

Bagaimana pula jika hak berhimpun mereka akan menyebabkan huru hara dan pihak yang cekap untuk bau dan tahu usaha-usaha untuk lakukan huru hara adalah polis dan lain-lain pihak berkausa yang ada maklumat dan keupayaan risikan?

Kerana setiap orang ada hak untuk keselamatan dan social order. Artickel 3 bawah jelas manakala artikel 28 berkenaan sosial order bermaksud hak untuk adakan peraturan, adat dan undang-undang.



Artikel 29 (2) begitu jelas berkata hak dan kebebasan adalah tertakluk kepada sesuatu limit atau had. Penentu had kebebasan dan kebebasan adalah undang-undang yang ambilkira hak dan kebebasan pihak lain dan juga untuk memenuhi keperluan moral, public order dan kebajikan am sebuah masyarakat demokratik.

Malaysia demokratik tidak? Ada ke tidak diadakan pilihanraya? Ada ke sampai pembangkang tiada atau boleh menang dan kuasa negeri atau kerajaan?
Tiada dalam deklarasi ini membawa maksudtiada siapa berhak lakukan sesuatu hingga menyebabkan hak dan kebebasan terhapus.

Kalau dah polis tidak dapat lakukan penguatkuasaan social order, dan undang-undang mengikut deklarasi hak asasi manusia, apa dia hak asasi manusia pukimak SUHAKAM dan BERSIH!!!!

Baca ABITW sini
fda

Get your volunteer initiatve funded!

Link2Me WeLinkBk (254)