Wednesday, February 29, 2012

Cerita Badrul "burit" dibelasah 20 orang karut

|12 comments

Baik Badrul "Burit" mahupun kekasih khalwatnya Zatiwani buat cerita menuduh suaminya bawa orang pukul Badrul.

Cerita Badrul "Burit" lagi sensasi dengan 20 orang.

Malangnya sehingga kini pihak polis Kuantan masih belum mendapat laporan polis dari Badrul.

BUkan saja itu, kini terbaru Kosmos melaporkan CCTV di Hotel tidak mengesahkan ada 20 orang ikut masuk ke bilek perempuan untuk membelasah ramai=-ranai polis.

Mana bukti Badrul "burit"?

Lagi pembohongan ustaz pembohong ini dikantoi!!!

Badrul "burit" bedek cerita sogok nak tutup Shamsul sogok

|0 comments

UMNO Online melaporkan Badrul "Burit" membuat tuduhan kes itu akan dijadikan permainan politik kotor oleh UMNO.

Kononnya katanya, “(Ini) kerana pemandu/pembantu saya telah didatangi oleh enam orang yang tidak dikenali yang menawarkan ‘imbuhan lumayan’ sekiranya (dia) sanggup bekerjasama dengan mereka untuk ‘jadi saksi memburukkan saya.”

Sebenarnya pihak PKR yang mencuba untuk menyogok pekerja hotel yang boleh jadi saksi dan beri keterangan mengenai kejadian.

Maklumat yang sampai kepada sel13.com sini mengatakan sebaik sahaja kejadian berlaku, orang yang pertama pihak hotel hubungi adalah Radin Shamsul Kamar, Setiusaha Pengelola PKR.

Pihak hotel menghubunginya kerana beliau adalah orang dari pihak PKR yang berurusan dengan pihak hotel bagi segala urusan sepanjang pimpinan PKR bermukim disana.

Setelah dihubungi oleh pihak hotel, apa yang berlaku sungguh mengejutkan. Radin Shamsul Akmar telah bertindak menawarkan rasuah sebanyak RM 3000 kepada pihak hotel untuk menutup perkara tersebut. Bagaimanapun pihak hotel menolak tawaran tersebut.

Badrulamin juga mendakwa beliau diberitahu oleh ayah kepada wanita yang dituduh berkhalwat dengannya itu bahawa seorang ahli parlimen Pahang yang sekarang bertugas di luar negara ada meminta nombor telefon suami wanita berkenaan melalui ketua kampung di situ.

Dia wakil rakyat situ. Apa salahnya?

Tiada siapa perlu lakukan apa-=apa kerana dah ada kes.

Malaysiakini heret raja untuk cover line Badrul "Burit"

|4 comments

Badrul Amin dah tersilap sendiri tapi cuba bermain politik. Bila awam masih tidak terima alasan-alasannya, dia mahu guna nama baik Tengku Mahkota untuk hentikan perbualan orang ramai.

Malaysikini adalah akhbar culprit yang mengheret raja ke dalam politik. Baca Pisau sini

Badrul pun nyatakan kerisauan ...Dah termalu ...

'Tengku Mahkota never intervened'

NST 29/11/12

KUANTAN: It is irresponsible to drag the Tengku Mahkota of Pahang into an alleged khalwat (close proximity) case involving Dr Badrulamin Bahron, being investigated by the State Religious Council (Jaip).

Tengku Mahkota's close aide told the New Straits Times that Tengku Abdullah Sultan Ahmad Shah never had the intention to intervene.

The officer denied reports by a news portal quoting Badrulamin as saying that Tengku Abdullah had intervened in the matter.

Badrolamin also claimed that Tengku Abdullah had directed his right-hand man to meet him (Badrolamin) to get his version of the incident and to discuss the matter with his lawyer.

To these claims, the officer said Tengku Mahkota had never asked his "right-hand man" to meet Badrulamin or expressed his intention to intervene.

The source said Tengku Abdullah had only asked his officer to check who was the Parti Keadilan Rakyat leader caught for allegedly committing khalwat with a married woman at a hotel in Balok on Saturday.

"He (Tengku Abdullah) made the request through another officer before leaving for Seoul to seek treatment on Saturday night," said the officer, who declined to be named.

"What happened on Monday was that Badrulamin and his lawyers had joined Tengku Mahkota's officer at a restaurant together with another state PKR leader.

"Never in the friendly chat that the officer had said that Tengku Mahkota would intervene in the issue."

Badrul "Burit" pasti tidak cium perut Faekah

|2 comments

Kami ada siarkan tulisan Faekah yang sering memberi kenyataan yang kontroversi dan kritikan terhadap Menteri perlukan perhatian. Apakah tidak Badrul AMin yang cekap permainannya dengan wanita berikannya perhatian?

Rupanya kemungkinan itu jauh sekali kebarangkalian untuk berlaku. Menurut Medan Info kita sini, Badrulamin bengang apabila Faekah mula campurtangan bajet RM15 juta untuk Unit Penerangan Selangor!

Bila dah bengang, maka tiadalah cinta untuk berputik.
Mari kita imbas kembali apa yang dijanjikan oleh Ketua Penerangan Negeri Selangor, Dr Badrulamin sebaik sahaja kerajaan negeri meluluskan bajet RM15 Juta.
Badrul Amin juga menjelaskan selepas kerajaan negeri mengumumkan peruntukan RM15 juta untuk tujuan penerangan negeri, pihaknya akan menaikkan edaran akhbar negeri Selangorkini berkali ganda bagi menjawab dakwaan pembangkang negeri.

"Daripada 60,000, kita jangkakan meningkat kepada 300,000 naskhah diedarkan selepas hari raya Adilfitri nanti," katanya penceramah terkenal itu yang juga ahli majlis pimpinan pusat PKR.

Sumber – klik sini
Berikut pula adalah sms yang diterima sebentar tadi dari dalam kain PKR Selangor sebentar tadi….;
Masalah Badrol dengan pejabat MB bermula bila Faekah diambil kerja oleh Khalid. Faekah mula minta detail reports on progs expenses. Masa tu si khalwati ni berangan nak haddle the bulk of the RM15M peruntukan by Khalid. Bila kena soal dengan Faekah dia menyentap dan buat merajuk. Bukan dia saja yg kena, boss TVs pun kena audit oleh Faekah. Dia pun menyentap dan join Antara Pos dengan membawa sebhgn dpd team TVs..
Melepaslah Faekah ... lembut sedikitlah bila dengan orang jantan, Faekah!

Keluar mulut rimau, Masuk mulut Badrul "Burit"...

|5 comments

“Fitnah! Saya tidak berkhalwat. Saya tidak lakukan perbuatan itu!”
Itulah ungkapan Zatiwani yang dihebohkan berkhalwat dengan Badrolamin Bahron semalam. Seolah-olah orang tidak tahu dia berada dalam bilek yang disediakan Badrul "Burit" itu selama 3 hari. Sesiapa pun tidak tahu terjawab kenapa Badrul berada di bilek pukul 3 pagi.

Dalam laporan Hambali Abd Latif sini, Zatiwani dilaporkan menyebut:
Saya nekad mengemukakan tuntutan cerai memandangkan pelbagai usaha dilakukan untuk menyelesaikan kemelut rumah tangga gagal. Itulah jalan penyelesaian terbaik bagi memastikan keselamatan dan masa depan saya serta anak terbela.”

“Saya pergi menemui ustaz Badrolamin atas tujuan mahu melarikan diri daripada suami, bersama anak saya yang berusia dua tahun. Saya bimbang keselamatan kami terancam."

“Saya sudah puas berusaha dan tidak mampu lagi menanggung segala bebanan ini. Saya memang kenal rapat ustaz dan isterinya sejak mengikuti rombongan umrah pada 1 Mei tahun lalu dan kami sering berhubung antara satu sama lain."

“Ustaz pun ada datang ke sini (Rompin) dan saya juga mengenali rapat isteri beliau. Malah isterinya juga menasihatkan saya supaya bersabar menghadapi kes fitnah ini.”

“Orang fitnah saya berniat jahat. Tidak bertanggungjawab! Saya berada di luar bilik hotel. Bukan bersama ustaz dalam sebuah bilik seperti dakwaan. Namun kerana tindakan khianat itu, ustaz kena kurung dan dibelasah dalam biliknya.”

Kalau benar sedemikian kata-kata Zatiwani, sama pulak dengan kata-kata Asiah berikut dalam laporannya kepada polis pada tahun 2005:


Bawah ini adalah satu lagi laporan polis.


Diakhir laporan ada disebut:
Ketika ditanya adakah punca dia menuntut cerai disebabkan sikap suaminya, wanita itu enggan mengulas dan mahu isu berkenaan diselesaikan di mahkamah nanti.

Entahlah mungkin selepas ini suaminya pula akan buat kenyataan?
Nampaknya Zatiwani akan lompat dari mulut buaya masuk mulut harimau.

Wallahu alam,

Menjawab Anti Lynas II: Kenapa tidak Australia, China, dan Kemaman?

|3 comments


bersambung

Perkara 5

Kenapa tidak itu dan kenapa tidak ini

Kenapa Tidak Australia?
 • Lynas telah mendapat kelulusan bina kilang di Australia.
 • Cadangan pembinaan kilang di Australia Barat didapati tidak komersial kerana kos yang tinggi dan kekurangan kemudahan asas seperti air, gas asli dan bahan kimia.
 • Lynas telah mendapat kelulusan bina kilang di China.
 • China telah mengenakan had eksport yang ketat dan rendah ke atas produk 'logam nadir'.
Kenapa Tidak Kemaman?
 • Lynas telah mendapat kelulusan bina kilang di Kemaman
 • Sementara menunggu tanah dari Kerajaan Negeri Terengganu, MIDA telah mencadangkan Lynas bertukar ke Kaw Perindustrian Gebeng, Kuantan.
Kenapa Gebeng?
 • Lynas telah mendapat kelulusan bina kilang di Gebeng
 • Kemudahan pelabuhan yang berdekatan.
 • Bekalan gas asli yang sedia ada
 • Bekalan bahan kimia yang sedia ada.
 • Bekalan air yang mencukupi.
 • Wujud tenaga kerja mahir.
 • Kos operasi yang kompetitif secara global.Perkara 6

Pengurusan Bahan Sisa.
 • Bahan sisa Lynas mengandungi kadar radioaktif yang sangat rendah dan tidak bahaya pada orang awam, alam sekitar dan pekerja
 • Dedahan sinaran dari bahan sisa ke atas orang awam adalah teramat rendah.
 • Walaupun bahan sisa ini tidak berbahaya, pihak berkuasa mewajibkan ia disimpan di tempat khas sama seperti industri-industri kimia yang lain.
 • Lynas melalui makmal antarabangsa telah berjaya menurunkan lagi kadar radioaktif di dalam sisa.
 • Negara seperti Amerika Syarikat telah menggunakan kaedah ini untuk pembuatan jalan.

Perkara 7

Selain China, Kilang-kilang seperti Lynas yang sedang beroperasi di Negara Maju seperti Amerika Syarikat dan lain-lain.
 • Prosesan Sepenuh (Molycorp di California, Indian Rare Earths di India dan Solikampsk di Rusia dan Silmet di Estonia di Eropah).
 • Prosesan Separa (Rhodia di Perancis, Shin Etsu di Jepun dan Nippon Yttrium di Jepun).
 • Kilang-kilang dalam perancangan ( Avalon Rare Metals dan Great Western Minerals di Kanada).
Perkara 8
 • Kewangan: Pelaburan Langsung Asing (FDI) dengan modal RM2 billionKos operasi adalah RM350 juta setahun (Servis Luar dan Tenaga Kerja).
 • Tenaga Kerja: Lynas mengambil 350 pekerja pakar dan separa pakar dan 100 pekerja kontrak. Hanya 4 orang pekerja asing iaitu pakar dalam pemprosesan nadir bumi dari China. Lynas mendapat sokongan teknikal dari Rhodia, Perancis yang telah mengendalikan loji nadir bumi semenjak tahun 60an. Industri sokongan akan menjana 200 peluang pekerjaan tambahan.
 • Fasa Pembinaan: Lebih 2000 orang diambil bekerja pada kemuncak fasa pembinaan. Menyediakan peluang pekerjaan perniagaan untuk kontraktor dan pembekal tempatan.
 • Aktiviti Perintis: Besar kemungkinan, syarikat-syarikat yang menggunakan produk Lynas akan mendirikan kilang di Malaysia.

Sumber:

Tuan Hj Arazmi Juhari (Pengurus Kanan Keselamatan, Kesihatan dan Persekitaran)
Puan Mimi Afzan Afza (Pengurus Kanan Sumber Manusia dan Komuniti)

Dipetik dari Cucu Tok Selampit sini


THE MOLE CABAR FUZIAH DEBAT DENGAN DR CHE ROSLI.

Ada berani?

Baca sini

Menjawab Anti Lynas I: Rare earth bukan nuklear! Ia SELAMAT!!!

|3 comments

Dr. Che Rusli, Ahli Parlimen PAS Hulu Langat yang mana merupakan pakar radioaktif juga mengatakan bahawa projek ini tidak berbahaya dan mengikut piawaian antarabangsa.


Berlangsungnya satu sessi penerangan mengenai isu Lynas bersama bloggers dan pengamal media online yang diadakan di tingkat 11 MITI yang turut dihadiri AELB dan DOE pada Julai 2011.

Industri Rare Earth pada dahulunya didominasi oleh Amerika yang mana berakhir pada tahun 1980-an yang mana selepas itu penghasilan Rare Earth dikuasai oleh China.

China yang mempunyai 48% rizab Rare Earth dilihat bakal menjadi kuasa teknologi moden menjelang 2015 berbanding Amerika yang mempunyai rizab Rare Earth sebanyak 13%. Manakala Australia, Kanada dan Russia difahamkan mempunyai rizab tersendiri.

Rang Persetujuan Perlesenan Lynas adalah dari Agensi Pusat di bawah MOSTI dan Perkhidmatan Industri dan Tenaga Atom Licensing Board (AELB) dan dipantau penuh oleh Agensi Tenaga Atom Sedunia (IAEA).

Panel bebas daripada (IAEA) turut dilantik oleh kerajaan pusat berikutan timbul kebimbangan terhadap aspek keselamatan projek berkenaan.

Seramai 10 orang pakar yang diakui arif dalam ilmu masing-masing dilantik menanggotai panel berkenaan yang dipimpin oleh Dr. Tero Varjoranta dari Finland di mana beliau merupakan Pengarah Bahagian Bahan Bakar Nuklear dan Teknologi Limbah IAEA.

Pakar-pakar lain iaitu Jan Van Der (Belanda), Dr. Leo M. Lowe (Kanada), Prof. Dr. Balagopala Pillai (India), Dr. Dennis Wymer (Inggeris), Scawela Ulric Hanna Kajander (Findland), Dr. Horts Monken Fernandes (Brazil) dan Hiroko Raticliffe yang bertindak sebagai pembantu pentadbiran.

Misi pasukan ini adalah untuk mengkaji semula tahap pematuhan terhadap Piawaian Keselamatan Antrabangsa. Terutama berkaitan dengan tahap keselamatan radiasi.


Ini ada unsur-unsur rasisma

Berikut diringkaskan 8 fakta asas penting yang perlu kita ketahui tentang Lynas:

Perkara 1
 • Kilang Lynas bukan kilang nuklear. Ia hanya kilang kimia biasa
 • Mengikut Undang-undang Pengangkutan Antarabangsa, bahan mentah Lynas adalah bukan bahan radioaktif kerana kandungan radioaktifnya rendah.
 • Dedahan Radiasi kepada orang awam adalah teramat rendah.
 • Pelepasan air dan udara dari kilang Lynas tidak ada bahan radioaktif.
 • Kilang Lynas berteknologi tinggi dan mematuhi undang-undang antarabangsa dan Malaysia.

Perkara 2
Radiasi dari Kilang Lynas tahap biasa

 • Dedahan radiasi kepada paru-paru bila merokok sekotak sehari selama setahun (150mSv).
 • Dedahan radiasi kepada krew penerbangan selama setahun (9mSv).
 • Dedahan radiasi setiap kali membuat x-ray dan pegigian (0.1 - 0.39mSv)
 • Dedahan radiasi tinggal dalam rumah baru selama setahun (0.07mSv).
 • Dedahan radiasi tidur sebelahan seseorang 8jam sehari selama setahun (0.02mSv).
 • Dedahan radiasi menonton tv 4jam sehari selama setahun (0.02mSv).
 • Dedahan radiasi oleh kilang Lynas pada orang awam selama setahun (0.002mSv).

Perkara 3

Undang-undang Malaysia dan Antarabangsa berhubung had dedahan radiasi kepada manusia:
 • Orang Awam (tidak melebihi 1.0mSv/setahun).
 • Pekerja Sinaran (tidak melebihi 20mSv/setahun.)
Lynas tidak sama dengan Asian Rare Earth(ARE), Bukit Merah.
 • Bahan mentah Kilang ARE di Bkt Merah adalah bahan buangan industri bijih timah, iaitu tahi bijih.
 • Bahan mentah Lynas adalah tanah dari lombong dan bukan bahan buangan
 • Kandungan radioaktif bahan mentah Lynas adalah jauh lebih rendah dari bahan mentah dan sisa ARE di Bkt Merah.
 • Kandungan radioaktif dalam bahan mentah ARE Bkt Merah adalah 37 kali lebih tinggi dari Lynas.
 • Kandungan radioaktif dalam sisa ARE Bkt Merah adalah 60 kali lebih tinggi dari Lynas.

bersambung ...

Dipetik dari Cucu Tok Selampit sini


THE MOLE CABAR FUZIAH DEBAT DENGAN DR CHE ROSLI.

Ada berani?

Baca sini

The Star hina nama Allah!

|3 comments

Gambar di atas keluar di The Star semalam. Ia mengandungi nama Allah tertulis kepada tubuh bogel Erykah Badu.

Dipercayai gambar ini digunakan untuk mempromosi concert Erykah Badu di Kuala Lumpur. Bezanya, poster Erykah Badu tidak menunjukkan kalimah Allah pada badannya berikut:


Baru pada bulan Ogos Lepas The Star diberi amaran keras oleh Menteri KDN kerana menyelitkan review makanan spare rib babi dalam penerbitan Ramadhan Delight yang diselit dalam akhbar The Star. Lihat berikut:Ini kali kedua dalam enam buklan The Star menunjukan ketidak sensitivity terhadap Islam dan orang islam.

Masih lagi amaran, Dato Hishamuddin?

Baca komen The Wall sini

Tuesday, February 28, 2012

Ku sangka dua, rupanya Badrul "Burit" ada tiga

|34 comments

The Unspinners malam tadi sini telah mendedahkan dua laporan polis 2005 dari seorang wanita bernama Aishah binti Abu Bakar yang mengaku sebagai isteri Ustaz Badrul Amin dan telah didera. Kami akui kesilapan sedikit dari gambar-gambar yang dimainkan dan gambar-gambar itu telah diturunkan untuk mengelakkan kekeliruan berterusan.

Rakan-rakan di MyKMU sini mengingatkan akan risiko laporan ini diterima secara membuta tuli. Menurut kolumnis MyKMU, nama isteri pertama Badrul Amin adalah Zumrah Husni dan bukan Aishah Abu Bakar. Ditakuti ianya perangkap pembangkang. Satu peringatan yang bijak.

Harap kawan-kawan jangan risau, kami boleh jelaskan dengan beberapa dokumen yang kami ada dari sumber-sumber cun kami.

Aishah adalah juga isteri Badrul yang telah dinikah pada tahun 2003. Kemungkinan Aishah adalah isteri kedua sebenar Badrul sebelum Inafiona yang dikahwini baru-baru ini pada tahun 2011. Ada kebenaran Badrul "burit" ini ku sangka dua rupanya tiga.

Bawah ini adalah kad pengenalan, surat akuan berkanun dan salinan surat akuan dari Aishah berkenaan pernikahannya dengan Badrul:
Dari dua dokumen atas, baru difahami Badrul telah bernikah di Bandar Sri Damansara, Shah Alam Selangor dan medaftarkan pernikahannya di Sabah.

Pernikahannya pun agak pelik dari segi prosedur dan mungkin sekali hukum kerana ayah perempuan tidak ada bersama dan tidak diberitahu.

Perkahwinan ini berhadapan dengan masaalah pada tahun 2007, tetapi kami tidak dapat pastikan samada Badrul masih lagi berkahwin dengan Aishah.

Aishah telah melaporkan ke Jabatan Agama Islam bahawa Badrul Amin telah melakukan kekasaran dan tidak memberi nafkah kepada nya.

Berikut ada satu lagi dokumen surat mohon pemeriksaan doktor.Ia jelas mengesahkan Badrul kaki belasah bini.


Padanlah Kak Long datang juga ke mahkamah walaupun ianya memalukan dan menjatuhkan maruahnya sebagai isteri. Bukan pasal sabar dan payung emas, tapi takut kena belasah.


Kesian anak-anak melihat bapak buat perangai.


Baik-baiklah Inafionda dan Zatiwani, jika dia adalah pilihan anda.

Dah 48 jam Swiss Garden masih tiada bilek untuk Zatiwani?

|13 comments

Kena share bilek dengan abang Badrul "Burit".
Harap itu saja yang kau share???


Flying Kick merumuskan kisah Badrul Burit:
Rupa-rupanya, bukan malam itu sahaja berlakunya persunyian antara Badrol Amin dengan wanita yang menjadi subahat khalwatnya.

Dua hari suami wanita tersebut merayu-rayu wanita subahat Badrol Amin agar pulang dan menyelesaikan masalah antara mereka. Tetapi rupa-rupanya GETAH Badrol Amin lagi kuat.

Laporan dibuat kepada JAIP. JAIP datang dan menyerbu. Badrol Amin ditangkap bersama-sama wanita subahat khalwatnya.

Badrol Amin masih terus cuba mengaitkan UMNO dan konspirasi bersama-sama Jabatan Agama Islam Pahang!

Namun cerita tentang Badrol Amin ditampar oleh laki wanita tersebut, kurang mahu diperkatakannya.

Wajar atau tidak suami wanita yang bernama Ramli itu menampar Badrol Amin yang sangat kurang ajar kerana bersunyi-sunyian bersama-sama isterinya di dalam sebuah bilik hotel, tidak boleh diperkirakan.

Badrol Amin sebaliknya cuba menfitnah suami malang itu dengan menyatakan, dia telah diserang oleh lelaki berkenaan bersama-sama 20 orang lelaki yang berlagak samseng.

Yang Badrol Amin tidak boleh jawab ialah, mengapa 20 minit baru nak buka pintu? Mengapa isteri Badrol Amin yang dikatakan dibawa sekali, tidak menyelesaikan masalah wanita tersebut? Dan mengapa wanita itu datang mencari Badrol Amin, kemudian merelakan dirinya untuk bersama-sama Badrol Amin di dalam bilik hotel bersunyi-sunyian tanpa orang lain kecuali seorang anak kecil berusia 3 tahun?

Adakah benar ketika ditangkap, Badrol Amin hanya bertuala basah?

Hehehe ... Ustaz Ustad Ustud ... Stud, sila jawab!!!

Badrul rela undur, kenapa Anwar tidak?

|4 comments
Payung emas bini pertama Badrul ... sabar orangnya;
Tapi Badrul ni layak neraka!


Anwar dan Khalid dengan mudah meminta Badrul cuti untuk bersihkan namanya. Dia lakukan arahan itu dengan sedia ...

Badrul Amin: Saya rela undur untuk selamatkan PKR

KUANTAN 27 Feb. - “Saya rela berundur sekiranya pengunduran itu boleh menyelamatkan perjuangan Parti Keadilan Rakyat (PKR),” kata Anggota Majlis Pimpinan Tertinggi PKR, Dr. Badrulamin Bahron.

Beliau berkata demikian sebagai mengulas berhubung tindakan yang mungkin diambilnya selepas didakwa terbabit dalam kes khalwat dengan isteri orang di sebuah hotel di Balok, Sabtu lepas.

Katanya, kejadian itu hanya melibatkan dirinya seorang dan tidak ada kena-mengena dengan parti dan oleh itu beliau mahu menanggungnya sendiri dengan mengambil pendekatan berundur dari parti.

"Walaupun belum didapati bersalah atau tidak didapati bersalah pun, saya dah fikirkan tidak akan libatkan sesiapa pun dalam hal ini dan biar saya tanggung sendiri dan sedang menimbang untuk berehat dari jawatan baik dalam parti dan negeri,” katanya ketika ditemui pemberita selepas hadir ke Pejabat Jabatan Agama Islam Pahang (JAIP) untuk memberi keterangan berhubung kejadian itu.

Dr. Badrulamin berkata, cadangan Pejabat PKR Selangor supaya beliau bercuti sebulan bagi menyelesaikan kes itu disambut baik olehnya kerana tidak mahu parti turut merasa tempias daripada kes itu.

Baca sepenuhnya di Melanau Bloggers sini


Persoalannya kini adalah, kenapa Badrul perlu lakukan tetapi Anwar yang terlibat dalam banyak lagi kontroversi dan masih tidak jawab serta jauh sekali membersihkan diri masih berkeliaran satu dunia?

Apa dia buat ke Bangkok dan lain-lain 4 tempat, termasuk dua dalam India?

Monday, February 27, 2012

Badrul "Burit" KANTOI! Kaki pukul bini nak beri nasihat?

|33 comments

Seperti juga dalam kes Anwar yang mana persoalan tidak terjawab bagaimana DNA Anwar berada di dalam anus Saiful, bagaimana Ustaz Dr Badrul "Burit" ada dalam bilek sama dengan perempuan ini pada pukul 3 pagi tersebut.

Pergi balik, dakwa atau tidak, masaalah atau tidak, soalan itu perlu dijawab.


Tengahhari tadi Februari 27hb pukul 2:40, Ustaz Badrul Amin "kaki burit" tiba di Pejabat Jabatan Agama Islam Pahang dengan ditemani Ketua Cabang PKR Temerloh merangkap peguam, Ahmad Nizam bin Abd. Hamid dan isterinya.
Beliau tiba dengan kereta Camry warna hitam no flet cap 16 dan terus naik ke atas JAIP. Hanya beberapa wartawan kelihatan termasuk Astro Awani menunggu tetapi tiada ahli atau penyokong PKR mengiringi beliau.

Tidak beberapa lama, wanita yang ditangkap bersama Badrul "Burit" Amin, Izawati Irwani bt Abd. Rashid diiringi oleh suaminya Fazli bin Pungot beserta seorang wanita tiba menaiki kereta jenis Proton Exora warna putih plat JMB 1846.Lebih kurang 5:30, Badrul "Burit" Amin turun selepas siap memberi keterangan. Diiringi peguam-peguamnya, Ahmad Nizam Abd. Hamid, Mohd. Irfandan Md. Sazali Abd. Aziz beliau membuat kenyataan akhbar.
Badrul "Burit" Amin menyatakan dia memberi keterangan dan prosedur rutin dalam sesuatu penyiasatan. Dia telah memberi kerjasama dan berpuashati terhadap siasatan yang dibuat.

Dia mengulangi kenyataan sebelum ini dimana dia rasa terkilan dengan kenyataan Dato Ghazali, Timbalan Pengarah JAIP dan berharap siasatn dijalankan dengan adil dan telus tanpa campurtangan mana-mana pihak.

Badrulamin memberitahu mengenali pasangan suami isteri tersebut sejak lebih setahun lalu, semasa wanita berkenaan bersama keluarganya mengikuti rombongan umrah dan sejak itu, sering berhubung kerana mereka menghadapi masalah rumah tangga.

Badrul "Burit" Amin memberitahu dia disiasat di bawah seksyen 145 jenayah syariah. Peliknya, dia yang tiada hak dan kuasa untuk lakukan boleh mengumumkan tiada pendakwaan akan dibuat berhubung isu khalwat. Siasatan masih belum selesai lagi.
Malah peguamnya Ahmad Nizam hanya menyatakan yakin mereka ada kes yang kuat kerana mereka tidak didapati berdua-duaan dalam bilik. Katnya, Badrul "Burit" Amin kenal pasangan tersebut lebih kurang setahun.
Ahmad Nizam mula bermain politik untuk cuba mengalih pandang dengan mengatakan tidak tolak kemungkinan beliau diperangkap oleh pihak-pihak tertentu.
Dah tangkap mestilah ada perangkap. Hanya kata tidak lojik untuk bermain kata-kata dan menimbulkan persoalan dan curiga terhadap pihak berkausa.

Apabila ditanya samada dia diperangkap oleh orang dalam PKR, dia gugup untuk menjawab.

Dia turut mengumumkan untuk berundur atau berehat buat sementara waktu atas cadangan daripada PKR untuk membersihkan nama beliau walaupun menurutnya beliau tak bersalah.


Izati Iwani selesai memberi keterangan pada pukul 5:45 dan bergegas masuk ke dalam kereta untuk pulang. Beliau hanya sempat mengulang kenyataan Badrul "Burit" Amin bahawa dia berpuashati dengan siasatan dan bersetuju beliau telah diperangkap oleh pihak trtntu.

Mengapa kedua-dua mereka ini dok main cerita perangkap pihak tertentu dan cuba buat tuduhan basi seolah-olah ini semua konspirasi UMNO? Dia ingat dia Anwar Ibrahim ke?

Bagaimana dengan polis report tahun 2005 berikut yang menunjukkan ulangan perlakuan? Adakah ia juga konspirasi UMNO?Laporan di atas adalah laporan bertarikh September 2005 oleh isteri Badrul Burit Amin bernama Asiah Abu Bakar yang mana Badrul "Burit" Amin pernah memukul isterinya di hadapan anak-anak.

Asiah Abu Bakar yang berasal dari Tuaran Sabah turut melaporkan kepada polis bahawa dia telah meninggalkan rumah dengan anak-anak kerana rasa terancam.
Opps ... lojikkah Zatiwani yang kononnya digambarkan mangsa suaminya mendapatkan bantuan dan nasihat dari seorang yang kaki bedal bini sendiri?

Padanlah keluarga bermasaalah kerana masaalahnya bernama Badrul Amin.

Dan jelaslah "pihak tertentu" yang mereka maksudkan adalah dirinya sendiri yang suka memerangkap diri sendiri dengan pembohongan dan kelentongan!!!

Pasti Khalid Gereja bengkerk giler!!!

|7 comments

Gambar-gambar berikut adalah ceramah Dato Hassan Ali di Taman Bandar Chukai (Astaka), Kemaman. Setakat masa gambar ini diambil, lebih 3,000 hadhir. Akhirnya sampai 10,000 ribu


Ceramah Hassan Ali hari itu bertajuk "Bersatulah Ummah Untuk Selamatkan Aqidah".


Yang kami faham, Hassan Ali sudah meminta ummah jangan memilih PAS dan PKR. PAS harus ditolak kerana 70% sudah dihinggapi demam parasit.

PKR dah memang sesat dengan ideologi keterbukaan berrojak dengan keislaman buat-buat.

Ustaz-ustaznya pun dah rosak. Dr Md Nur Manuty dah mula berbohong. Manakala Ustaz Dr Badrul Amin yang bermula dengan berbohong dah meningkat ke tahap kaki pompuan dan kini jadi kaki khalwat. Tinggal satu tahap mencapai peringkat kaki liwat.

Seteru Hassan Ali, Khalid Samad masih terkapai-kapai mendapatkan audience. LIhat gambar bawah di Semenyih:


Ini bukan baru. Dari bulan November, dia masih tidak mendapat perhatian. Lihat gambar berikut di Hulu Langat:


Bagi yang minat untuk ikuti ceramah Hasan Ali, sila ikuti video berikut:
Roadshow "Aqidah dan Kuasa Ketiga" di Lot 269 Jalan Abd Malik, Kampung Bukit Badong, Ijok
http://youtu.be/yYEmvyFtllk
http://youtu.be/BKkr5D275iY
http://youtu.be/jGCnAerDEls
Roadshow "Bersatulah Ummah Untuk Selamatkan Aqidah" di Dewan MPS Seri Kundang, Gombak
http://youtu.be/m4oLpTe2mzQ
http://youtu.be/2GOj7aqfDqA
Roadshow "Keunggulan Akidah Peneraju Masa Depan Politik Negara" di Padang Awam Kampung Sungai Buaya, Banting
http://youtu.be/Alop77szPZk
http://youtu.be/frRasKeeQUU
http://youtu.be/os81jCIy6iE
Perasmian JATI di Shah Alam Convenction Centre, Shah Alam
http://youtu.be/7AoGS5whUoM

PAS sudah rosak - Tn Guru Hj Abdullah Sa'amah

|9 comments

NAMA Abdullah Sa‘amah akhir-akhir ini menjadi tumpuan gara-gara keberanian beliau menegur kepimpinan Pas termasuk Mursyidul Am, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat yang acapkali mengeluarkan kenyataan mengelirukan umat Islam.

Pengasas Pondok Geting, Tumpat, yang menjadi lokasi pengajian ilmu agama dalam kalangan anak muda ini, tidak takut berhadapan kecaman asalkan beliau menyuarakan pandangan bagi memperbetulkan hala tuju Pas yang dilihatnya semakin tersasar daripada landasan asal perjuangannya untuk menegakkan negara Islam.

Baru-baru ini, Abdullah dengan lantang menyatakan berdosa memberikan sokongan kepada Pas pada Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU13).

Ini kerana, beliau melihat kecelaruan Pas semakin ketara sejak membentuk pakatan bersama DAP dan Parti Keadilan Rakyat (PKR).

Sokongan Pas terhadap Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim dalam kes liwat beliau dan terbaru, kenyataan menyokong usaha menjamin keselamatan negara haram Israel, tidak boleh diterima sama sekali oleh Abdullah.

Dalam pertemuan singkat di pondok beliau baru-baru ini, Abdullah berkongsi pandangannya dalam beberapa isu mengenai Pas dengan wartawan YULPISMAN ASLI dan MOHD. ZUHARMAN MOHD. NOOR bersama-sama jurugambar, AIZZUL ABDUL MAJID.

“Pas ini adalah sebuah parti politik yang mengaku parti Islam tetapi menjadi jaguh pemecah belah orang Islam dan Islam,” kata Abdullah.

MINGGUAN: Bagaimana ustaz melihat Pas sekarang?

ABDULLAH: Saya melihat Pas akhir-akhir ini bertambah menyeleweng daripada ajaran Ahli Sunnah Waljamaah. Sedangkan dari awal lagi agama Islam mesti dikemudi oleh Ahli Sunnah Waljamaah.

Terlalu banyak penyelewengan yang dilakukan oleh Pas antaranya menuduh Tuhan samseng, Tuhan mencarut dan sebagainya. Paling teruk, Pas yang dulu kata pakat dengan orang kafir, jadi kafir, kini menjadi jaguh, mewajibkan orang Islam pakat dengan orang kafir. Pas tolong DAP duduk di depan (sampai sumbangan dalam masjid). Dengan pertolongan Pas, kalau DAP dapat majoriti, kita tahu belaka (apa akan jadi kepada orang Islam dan Melayu). Maknanya, Pas terima dan reda DAP jadi Perdana Menteri. Semua ini menyalahi al-Quran dan hadis.

Ada ahli Pas yang sembahyang hajat minta pecah perut Perdana Menteri. Memang Pas sudah rosak.

Pas juga jaguh pecah-belah. Ia sebuah parti politik yang mengaku parti Islam tetapi menjadi jaguh pemecah-belah orang Islam dan Islam. Ini sangat bahaya khususnya dalam keadaan orang Islam terumbang-ambing manakala orang lain bertambah-tambah kuat.

Sekarang ini Pas sokong orang yang hendak membela Israel. Allahu Akhbar! Sebab itulah saya cakap berdosa kita sokong Pas hari ini.

Berdosa kerana pertama, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat yang menguasai Pas sebagai Mursyidul Am, mengajar orang akidah samseng, maka ini haram. Pas sekarang ini jaguh ‘akidah taksim’, ‘akidah tasbih’ dan syariat ‘alla mazhab’, ‘alla kitab’, ‘alla ulama’ dan ini adalah sesat.

Pas juga menyokong orang yang berfahaman pluralisme. Sedangkan tidak ada kelebihan Islam dan orang Islam dalam pluralisme dan liberalisme. Tidak ada dah negara Islam.

Jadi wajib kita menolak puak-puak tali barut DAP (yang menentang Islam ini) supaya orang Islam terus kuat.

MINGGUAN: Bagaimana Ustaz melihat alasan Pas bekerjasama dengan DAP semata-mata untuk menang PRU13?

ABDULLAH: Kalau kerjasama Pas dengan DAP dan PKR, menolong Pas duduk depan seperti UMNO, saya boleh terima.

Kalau Pas duduk depan maknanya majoriti kerusi Parlimen dalam tangan Pas dan Pas yang memegang jawatan Perdana Menteri dan Timbalan Perdana Menteri seperti UMNO. Tetapi, kita tengok selepas pilihan raya umum lalu, nampaknya wakil rakyat DAP bertambah-tambah sedangkan wakil rakyat Pas semakin berkurang.

MINGGUAN: Maksud ustaz kerjasama Pas dengan DAP dan PKR ini lebih menguntungkan orang bukan Islam?

ABDULLAH: Ya, lebih menguntungkan orang bukan Islam dan menghancurkan orang Islam, bukan setakat tak untung, hancur, hancur lebur kita.

MINGGUAN: Nik Aziz pernah kata sedia menerima Perdana Menteri dalam kalangan bukan Melayu asalkan Islam?

ABDULLAH: Kalau Islam walaupun bukan Melayu saya pun terima. Tetapi, adakah DAP Islam? Anwar Ibrahim pula Islam apa? Dengan perangai dia, masalah undang-undang dan isu Israel? Bagi saya, Anwar sudah rosak Islam. Dari segi Islam, tak layak jadi pemimpin. Fahaman pluralisme yang disokongnya juga akan menghancurkan Islam.

MINGGUAN: Kenapa agaknya pemimpin Pas terus memberi sokongan kepada Anwar?

ABDULLAH: Inilah masalah Pas. Mengikut hukum syariat wajib Pas keluar daripada pakatan. Tetapi Nik Aziz pandai kacau, loyar buruk, dia ratib konon UMNO perjuangkan kebangsaan, UMNO tolak Islam.

Kalau Pas tak bersatu dengan UMNO pun, Pas kena undur daripada pakatan. Wajib dari segi agama, ketua parti Pas ini bawa Pas keluar daripada pakatan.

MINGGUAN: Memandangkan Pas menuduh UMNO memperjuangkan nasionalisme dan bukan Islam, adakah kemungkinan Pas bersatu dengan UMNO?

ABDULLAH: Itu adalah penipuan kepada orang jahil, perjuangan nasionalis ini terbahagi kepada dua. Kalau hanya tertumpu semata-mata semangat nasionalis tak terdidik kepada Islam dan hak orang Islam, itu memang tak boleh sungguh. Nasionalis yang begitu tak boleh, sedangkan UMNO bukan macam itu. Kita dengan Cina, kita 80 (peratus) dia 20 (peratus), hak kita 80 pun kita kikis bagi dia banyak. Lagi pun UMNO memajukan seluruh rakyat memberi hak kepada seluruh rakyat dan UMNO menjaga Islam, bukan menjaga kezaliman. Jadi nasionalis seperti itu Nabi pun suruh, ‘bermula dengan ketua negara Islam itu mesti berbangsa Quraisy.’ Kalau bangsa Quraisy ini dia jaga Islam, kepentingan orang Islam. Ijmak ulama mesti lantik ketua negara Islam ini dari kalangan orang Islam untuk jaga Islam dan orang Islam. Ini bukan soal nasionalisme yang tidak dibolehkan. Ini nasionalis yang terpuji. Maka UMNO melakukan sifat kebangsaan yang terpuji, cuma penipuan Nik Aziz dan orang Pas sahaja salah. Yang sebenarnya dia itu yang berdosa, dia tolong kaum dia walau pun zalim, PR (Pakatan rakyat) dia tolong walaupun hancurkan orang Islam.

MINGGUAN: Bagaimana pula dengan perubahan dasar Pas daripada Membangun Bersama Islam, Kepimpinan Ulama dan sekarang negara berkebajikan?

ABDULLAH: Pada pandangan saya perubahan itu berlaku kerana tamak dan haloba, semata-mata nak ke Putrajaya. Pas seolah-olah tak sedarkan diri, lupa agama, bangsa, al-Quran dan hadis.

MINGGUAN: Ramai ahli Pas masih berpegang kepada Amanat Haji Hadi yang menyatakan menentang UMNO bukan kerana ia UMNO tetapi kerana UMNO mengekalkan perlembagaan penjajah, peraturan kafir dan jahiliah?

ABDULLAH: Dasar UMNO bulat, mempertahankan Islam, jaga orang Islam, kebaikan semua rakyat, bukan untuk orang Melayu sahaja. UMNO adalah perjuangan Islam, cuma tak disebut al-Quran dan hadis sahaja.

MINGGUAN: Dasar Persekutuan itu dasar antara kaum. Kalau UMNO tak memerintah dengan dasar ini, adakah orang Cina boleh bangkit? Orang India boleh bangkit? Atau orang putih (Inggeris) sanggup tolong?

Berbanding UMNO, Pas meletakkan ciri-ciri Islam dalam perkataan. Selain nama parti itu, konsep Pas iaitu Bertani Satu Ibadat nampak dekat dengan agama berbanding konsep kerajaan, Bertani Satu Perniagaan?


ABDULLAH: Nama parti Islam, tak jadi soal. Lagipun, nama UMNO dibawa kepada orang Inggeris, ketika hendak membincangkan kemerdekaan negara. Kalau orang Inggeris dengar nama parti Islam, tentu awal-awal lagi kata tak boleh. Saya lihat ini adalah helah politik darurat. Pengisian UMNO adalah lebih baik daripada Pas kerana ia mengikut ajaran Ahli Sunah Waljamaah.

MINGGUAN: Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang baru-baru ini mahu wakil rakyat parti itu berbaiah. Apa komen ustaz?

ABDULLAH: Baiah ini dia tiru Rasulullah yang menyatukan antara orang Ansar dan Khazrij yang menyata setia dan sokong Nabi kerana Allah. Allah sebut dalam al-Quran, “Kalau kamu taat kepada Rasul, seolah-olah kamu taat kepada Allah.” Menunjukkan betulnya hubungan Rasul itu dengan Tuhan.

Adapun kita taat kepada Nik Aziz dan Abdul Hadi, maknanya taat kepada Guan Eng. Demo (mereka) kata Guan Eng, Umar Abdul Aziz, itu adalah satu penipuan politik kotor.

Jadi, baiah Pas ini sebenarnya mengikut pendapat dan pengajian saya, haram kerana nak tipu rakyat.

Macam di Kedah, kerajaan negeri nak roboh madrasah sedangkan kuil, gereja baru dibenarkan naik belana-lana. Kenapa madrasah yang berusia beratus tahun hendak diruntuhkan, dibuat gedung perniagaan Cina? Maknanya nak tolong Cina, nak tolong DAP kerana sakit hati pada UMNO. Ini orang panggil bodohlah, sakit hati yang merugikan Islam, merugikan orang Islam.

MINGGUAN: Sejak dulu, Pas membenarkan ahli dan penyokongnya menerima apa sahaja bantuan UMNO tetapi apabila mengundi, pangkah Pas, apa pandangan ustaz?

ABDULLAH: Nampak sangat Pas ini parti ajaran sesat.

UMNO tolong kita, pondok dia tolong, sekolah dia tolong, budak sekolah dia tolong, ibu bapa pelajar dia tolong. Jadi, bagaimana orang yang baik ini, kita nak ambil pertolongan dia tetapi tak sokong dia?

Ini tak logik, ini betul-betul sifir Israel.

MINGGUAN: Macam mana perjalanan politik Islam yang sepatutnya?

ABDULLAH: Politik Islam ada dua. Secara ringkas, satu politik Islam yang dalam keadaan tidak ada darurat macam Rasulullah suruh dapat kemenangan; kedua, politik Islam dalam keadaan darurat serupa kita hari ini, begitu juga waktu Nabi di Mekah, itu dalam keadaan lemah dan darurat sehingga sahabat Nabi ada yang dibakar. Ada sahabat yang bertanya macam mana dan Rasulullah bertanya, adakah mereka reda dan mereka jawab tidak, tapi tak tahan dengan seksaan dan sebagainya.

Keadaan kita umat Islam sekarang macam itulah, dalam keadaan lemah.

Ada antara politik Islam hari ini, Islam juga tapi kita ambil yang secara darurat, ini terpaksa.

Kita kena faham politik darurat. Serupa kita sembahyang, bila kita solat fardu wajib berdiri selagi kita sihat, tapi bila kita sakit dibolehkan tidur (baring), tidur itu adalah kelakuan darurat kerana sakit, bukan asal suruh sembahyang dengan tidur. Serupa kita solat atas perahu, perahu bergerak kalau kita solat berdiri kita boleh jatuh dan mati maka kita boleh duduk. Begitu juga dengan politik, kita kena laksana hukum hudud tetapi bila dalam keadaan darurat banyak yang perlu diambil kira.

MINGGUAN: Apa nasihat ustaz kepada rakyat Malaysia menjelang PRU13 ini?

ABDULLAH: Saya menasihatkan rakyat Malaysia khususnya orang Islam Melayu supaya sedar. Marilah bersatu dengan memberi sokongan kepada UMNO dan BN kerana Cina dia duduk belakang, dia tidak duduk depan, dia tolong kita, lebih 54 sudah kita duduk depan.

Ringkasnya ini termasuk dalam pakatan darurat terpaksa kerana nak mengaman dan menstabilkan politik, kerana tak nak orang Islam dan orang Melayu hancur, dan hak-hak orang Islam terjamin molek dan orang bukan Islam juga boleh duduk dengan aman sentosa.

Jadi, marilah semua rakyat Malaysia khususnya orang Islam dan Melayu buang pakatan, buanglah Nik Aziz, buanglah Pas.

MINGGUAN: Ustaz bersedia menerima kritikan dan hentaman daripada Pas berikutan pendirian Ustaz ini?

ABDULLAH: Saya sedia menerima 24 jam, kalau nak kritik pun tak apa, kalau main macam ini kena bersikap lelaki, rijal. Tetapi, Pas juga kenalah terima kritikan saya, termasuk yang pedas-pedas. Kita kena tolong agama dan negara kita,

Faekah sesuai diberi perhatian Badrul "Burit"

|6 comments

Bukan kali pertama, Setiausaha Politik kepada Menteri Besar Selangor, Faekah Husin melakukan sesuatu yang lazimnya tidak dilakukan oleh Setiausaha-Setiausaha Politik yang lain.

Peranan Setiausaha Politik lebih kepada merancang dan mengatur acara dan jadual untuk urusan dan aturacara politik kepada wakil rakyat yang dilantik untuk tugasan Menteri. Ada juga antara mereka yang juga membantu strategi dan taktik politik Menteri tetapi selalunya tugasan itu lebih dimainkan oleh Penasihat Politik Menteri.

Namun begitu, Setiausaha Politik tidak pernah ditugaskan untuk membuat kenyataan awam dan berdebat di khalayak awam dengan ahli politik. Sebabnya mereka tidak ada locus standi untuk lakukan demikian.

Selama ini, Faekah selalu membuat kenyataan dan mengkritik ahli-ahli politik. Ada yang membalas dan bertegang lidah dengan Faekah.

Sepenuhnya di Sel13.com sini

Ustaz Badrul "Burit" gagal jawab, Bakal didakwa?

|14 comments

Sungai Rapat sini melaporkan Anwar mengarahkan Ketua Penerangannya, Ustaz Dr. Badrulamin "Burit" Bahron mengambil cuti selama sebulan sehingga selesaikan kes khalwat dengan isteri orang di Pahang.

Cuti rehat berkenaan bertujuan membolehkan Badrul "Burit" membersihkan nama beliau yang dirosakkan oleh air Burit di bibir. Part last tu ... kami kasi nasi tambah.

Sementara itu, JAIP menjawab kenyataan penafiaan Badrul "Burit" dan tuduhan terhadap JAIP:

Jabatan Agama Islam Pahang (Jaip) menafikan dakwaan penangkapan Dr Badrolamin Bahron sengaja dirancang penguatkuasanya.

Timbalan Pengarahnya, Datuk Mohd Ghazali Abd Aziz berkata, tangkapan berkenaan dibuat berdasarkan aduan orang ramai.

“Jaip mengikut prosedur yang ditetapkan dan tidak pernah berlaku perkara yang dirancang atau atau berkomplot,” katanya.

Menurutnya, tindakan itu dibuat atas aduan daripada suami wanita terbabit yang menghubungi penguatkuasa Jaip supaya datang ke hotel itu kerana didapati isterinya bersama lelaki lain.

Ekoran penangkapan itu, Badrolamin dipanggil memberikan keterangan hari ini bersama wanita berkenaan bagi melengkapkan siasatan.

Mohd Ghazali berkata, kes disiasat mengikut Seksyen 145 Enakmen Pentadbiran Ugama Islam dan Adat Resam Melayu Pahang 1982.

Menurutnya, selepas siasatan selesai, kertas siasatan akan diserahkan kepada pihak pendakwaan untuk tindakan lanjut.

"Ia merupakan satu prosedur biasa dalam kes seperti itu," katanya.
Menurut sumber yang diperolehinya, Semut Hitam sini memberitahu Badrul "Burit" bakal dikenakan tindakan kerana suami, Fadzil Pungut kepada wanita tersebut tetap mahu dia didakwa di mahkamah syariah.

Ianya berikutan kegagalan Ustaz Badrul "Burit" menjelaskan kenapa isterinya, Zatiwani berada dalam bilik dia sendiri, bukannya dalam bilik lain.

Ustaz Badrul "Burit" ada berhelah nak daftarkan Zatiwani dalam satu bilik lain. Tetapi, persoalannya, kenapa dia bersama dengannya dalam biliknya? Kenapa tidak suruh wanita tersebut tunggu di lobi sementara dia daftarkan bilik lain di kaunter pendaftaran?

TAMBAHAN:

Anak Seberang sini menulis kisah dari seorang pekerja hotel bahawa Ustaz Badrul "burit" ditampar suami wanita tersebut. Serbuan 20 orang yang dikatakan Ustaz Badrul "Burit" hanya pembohongan.

Ustaz Badrul "Burit" dah lama pandai bohong.

PKR tidak profesyenal dan adil, Hanya bela Badrul "Burit"

|6 comments

Kenyataan Saifuddin dipetik dari Empayar Pemuda sini:

PKR mahu anggota Majlis Pimpinan Tertinggi parti itu, Dr Badrul Amin Baharon, yang ditahan oleh Jabatan Agama Islam Pahang (Jaip) awal pagi semalam berhubung kejadian, didakwa berdua-duaan dengan seorang wanita, disiasat secara profesional.

Setiausaha Agungnya, Datuk Saifuddin Nasution Ismail berkata, pihaknya menuntut agar Jaip dan pihak berkuasa membuat siasatan secara telus dan profesional

"PKR mengambil maklum bahawa Dr. Badrul Amin Baharon diminta oleh Jabatan Agama Islam Pahang untuk membantu siasatan berikutan sebuah insiden di Kuantan pada 25 Februari 2012 (semalam).

"Justeru, PKR menuntut agar Jaip dan pihak berkuasa membuat siasatan secara telus dan profesional," kata bliau dalam satu kenyataan hari ini.

Menurutnya, PKR juga mengulangi komitmen parti untuk terus memelihara prinsip keadilan bagi semua pihak yang terlibat.

Badrul Amin, 51, dijangka akan hadir di pejabat Jaip esok.


Maka dengan demikian, kami juga menyeru Badrul "Burit" supaya lebih profesyenal dalam peranannya sebagai pendakwah dan kononnya seorang lelaki tempat wanita itu mengadu masaalah.

Tentu sekali tidak sopan untuk seorang lelaki bertemu dengan seorang wanita pada pukul 2 ke 3 pagi berdua-duaan dalam bilek.

Apa salahnya Badrul "Burit" jumpa di kawasan lobi atau tempat yang boleh dilihat awam? Dengan demikian, sila jelaskan dimana lagi yang perlu JAIP lakukan?

Harap janganlah profesyenalisma hanya alasan untuk menutup kesalahan kerana yang jelas Badrul "burit" yang tidak profesyenal dan sopan.

Dalam PKR begitu komited untuk memelihara prinsip keadilan bagi semua pihak, jangan lupa PKR hanya membela Anwar dan tidak Saiful yang juga terlibat menuntut keadilan buat dirinya.

Mana keadilan bagi suami wanita tersebut yang berhak di bawah hukum syara ke atas isterinya? Dengan PKR bersungguh membela Badrul "Burit", jelas sekali mereka tidak lagi mendengar keluhan suami wanita tersebut yang tentu berhak atas isterinya.

Ingin sekali kami tahu apakah keluhan wanita tersebut hingga seorang pendakwah dan penjawat awam dibolehkan bersama dalam satu bileh pada lewat malam?

Suspeknya, wanita tersebut berlari ketemui Badrul "Burit" setelah suaminya mengetahui akan hubungannya dan menuntut komitmen dari Badrul dalam hubungan sulit mereka.

Ini satu kemungkinan kerana suaminya yang melaporkan kepada JAIP. Pastinya dia telah mengekor isterinya ke hotel tersebut.

Adakah suami wanita yang mahu sebenarnya dituduh tidak bersikap profesyenal?

Sunday, February 26, 2012

Badrul "Burit" nak saman blogger dan media?

|8 comments

Khabarnya rakan-rakan cyberop kita di sebelah PKR dah bengang habis dengan pemimpin mereka. Ehhh ... macam kita juga satu masa dulu dengan pemimpin kita.

Dalam isu Israel, sudah ada kumpulan cyberop dalam PKR bengang dengan Anwar pasal mulut tak tahu jaga. Bila cakap dah syok, main suka aje cakap. Kesian dia ...

Sekarang ini, Badrul "Burit" pulak buat hal. Tengah-tengah orang mereka sebut nak propagandakan Lynas, Badrul pulak tak tahu kawal air lendirnya.

Lantaklah, kata mereka.

Kepala dia berlendir mereka pulak kena lapkan. Isyy isyyy .... janganlah begitu. Anwar berlendir merata-rata, boleh pula kau orang pertahan hingga nak letupkan bom di 901.


Cyberop PKR semua letih sebab demo Lynas tak berapa kerat yang hadhir. Headcount yang boleh dipercayai meletakkan hanya dalam 3,500 saja. Maximum timum pun 4,000, tak boleh lebih dari itu.

Kalau 15,000 seperti yang mereka gembar gemburkan itu dah mengarut. Headcount brader, headcount ....bukan pakai persepsi photo.

Dari 4,000 itu pun cuma "imported" dan ahli-ahli parti surut giler, hanya dibantu mahasiswa yang Melayu, GPA bawah 2.5, belajar sastera dan art stream, bakal pengangur bila keluar Universiti, dan tak register mengundi punnnn .....

Tak capai 26,000 yang ditarget!!!


Berbalik cerita Badrul "Burit", dia sedang pening kepala nak yakinkan orang dengan spinnya bahawa perempuan itu datang ke bileknya membawa "khabar masaalah." Baca mStar berikut:

"Saya menafikan dengan sekeras-kerasnya dakwaan media bahawa saya ditangkap khalwat oleh pegawai Jaip di Kuantan.

"Saya beranggapan bahawa kejadian ini merupakan satu tindakan terancang untuk memerangkap dan mengaibkan saya," katanya menerusi satu kenyataan di sini.

"Walau bagaimanapun pada pukul 2 pagi 25 Februari 2012, dia telah menghubungi saya memaklumkan bahawa beliau sudah tiba di lokasi Temurapat Pemimpin Keadilan.

"Atas rasa tanggungjawab melihat wanita tersebut bersama anaknya di awal pagi, saya membantu beliau mendapatkan bilik penginapan. Namun pada pukul 2.30 pagi suami wanita tersebut bersama lebih kurang 20 orang yang tidak dikenali menyerbu dan menyerang saya. - mstar
Jeff Damien pun sakit peruk tergelak. Baca sini.


Badrul "Burit" terpaksa bertindak sendiri dan merancang untuk menyaman blogger-blogger dan media-media yang menyiarkan berita mengenai penangkapannya.

Setakat berita penangkapan tidak bawa apa erti beb. Apa nak takut?

Badrul "Burit" kena saman dulu pegawai-pegawai JAIP. Kena saman Timbalan Pengarah JAIP, Dato Mohd Ghazali Mohd Aziz.

Berjayakah nak saman JAIP yang menjalankan tugas?

Dah berjaya, barulah saman ramai-ramai blogger dan media-media. Oleh itu, rakan-rakan, repair dan perbetulkan apa yang patut.

Sedia juga kita untuk saman balas. Tak masuk akal brader jumnpa perempuan pukul 2 pagi di bilek hotel untuk buat kounselling!!!!

P/S Saifuddin jangan nak menyemak, isu lombong pasir tak jawab betul-betul lagi ....

Pulangkan buah keras kepada Badrul "Burit"

|5 comments

MIK sini mengingatkan kata-kata Badrul "Burit" di masa lepas terhadap Mufti-Mufti.


Dulu dia maki hamun dan memperlekehkan Mufti Perlis, Dr. Mohd Asri Zainul Abidin dalam satu ceramah Pas dan PKR di Kelantan.


Dr Badrul Amin menyamakan Mufti Perak dengan Raja Berdengung dalam cerita P. Ramlee. Kenapa beliau menghina seorang Mufti dengan memberi gelaran sebegitu?


Sekarang siapa pula harus taubat?


Atau sindiran Husin Lempoyang sini, Badrul kata dia dah banyak jual keset Zikir Munajat dan banyak bertaubat dulu, takyah taubat sekarang?

S'ngor lancar Marriage Counselor 24 jam, diketuai Badrul "Burit"?

|8 comments

Peristiwa tangkapan Dr Badrul Amin atas disyaki berkhalwat telah menimbulkan beberapa ide.

Berdasarkan akuan dan kenyataan penafian Badrul Amin, kerajaan Selangor harus memulakan khidmat Marriage Counselor kepada wanita yang larikan diri dari suami yang ganas.

Bukan setakat itu, perkhidmatan ini harus dapat membantu wanita yang berhadapan dengan masaalah pada lewat pagi. Maka pejabat perlu disediakan untuk berkhdimat 24 jam dan diadakan sif untuk khidmat counselling lewat waktu.

Dari contoh yang ditunjukkan oleh Pengarah Penerangan Pejabat Menteri Besar Selangor, JAIS atau MAIS yang berada di bawah tanggungjawab Menteri Besar sebagai exco hal ehwal ugama Islam harus memberi platform untuknya menjuarai ide ini.


Tentu sekali pejabat Marriage Counselor 24 jam itu harus dikecualikan dari serbuan khalwat oleh pihak berkuasa hal ehwal ugama.

Tiada orang yang lebih layak untuk menguruskan sesi lewat malam ke subuh sesi kounselling melainkan Dr Badrul Amin sendiri ... kah kah kah ha ha ha ....
fda

Link2Me WeLinkBk (254)