Saturday, December 22, 2012

Melayu DAP diarah suarakan sikap rasis DAPNaib Pengerusi DAP Kebangsaan yang baru dilantik walaupun tidak dipilih perwakilan, Dr. Ariffin S.M. Omar menunjukkan terima kasihnya kepada kepimpinan DAP atas perlantikan tersebut.

Tidak berapa hari lepas dilantik, dia terus menyuarakan kadar rasuah di negara ini tinggi berpunca daripada pemonopolian Melayu dalam Sektor Awam. Walaupun disuarakan seorang melayu, dia bercakap di atas platform DAp yang didominasi kaum Cina yang beragenda cauvanis.

Benarkah apa dikatakan Prof Ariffin? Lojikkah dari segi akademik dan jurusannya dalam sosial sains dalam cara membuat kesimpulan demikian? Pastinya tiada empiral relation boleh dibuktikan  jika diberikan dana tuntuk buat satu kajian terperinci.

Dengan meletakkan kesalahan rasuah kepada kakitangan awam yang majoritinya berbangsa Melayu dan beragama Islam, ia mengesahkan suara rasis DAP dan diarahkan bersuara demikian. Baca komen Tan Sri Muhyiddin di Utusan Malaysia SINI


Sebenarnya DAp tidak boleh sorokkan sikap rasis DAP terhadap melayu. Dalam melantik Melayu dalam CEC DAP, mereka masih cuba mengambil "kuota" Melayu yang hanya dua dengan memberi Zairil salah satu tempat dan terus dilantik sebagai membantu Tony Pua untuk urusan publisiti.

Zairil bukan Melayu. Nama dia tidak bin Khir Johari. Baca Kita Gempur SINI.

Strategis DAP yang arahkan Prof Ariffin Omar hina Melayu dan rancang untuk tindas Melayu

Menarik sekali bila nama Tony Pua disebut kerana dia ada menyatakan sekiranya DAP diberikan kuasa dan memerintah Malaysia, perkara pertama yang akan mereka lakukan ialah mengurangkan 75% kakitangan awam.

Kakitangan awam yang kebanyakkan Melayu disifatkan sebagai satu pembaziran. Tujuan Tony Pua mahu berhentikan kakitangan Melayu dan digantikan dari kaum Cina. Demikian disebalik pendedahan Flying Kick SINI.

Rasuah bukan ada kaitan dengan kaum atau parti atau organisasi, melainkan budaya kaum atau polisi parti dan organisasi membenarkan amalan rasuah. Sebenarnya polisi dan prosedur yang tidak diikuti dan keberanian melanggar undang-undang untuk melakukan rasuah lahir dari tindak tanduk seorang individu.


Namun demikian, bagaimana konvensyen DAP boleh menggunakan bas-bas PLKN dibawah Kementerian dan agensi bawah kerajaan BN. Mestikan ada individu yang salah laku dan ahli-ahli DAP tidak ada masaalah untuk melanggar peraturan dan salahguna kuasa. Baca Aloq Laloq SINI

Ahli-ahli DAP yang salahguna bas kerajaan itu orang Melayu atau Cina?


Dahlah DAP salahguna kuasa, rasis cauvanis niat untuk tindas Melayu dan menafikan Islam serta menghina Melayu, tetapi PAS masih mahu bersama DAP. Samada mereka sedar atau tidak, Anwar berkata PR bertambah kuat kalau Melayu masuk DAP DAN bukan Melayu masuk PAS.

Tak sedarkah PAS bahawa PKR hanya nak guna PAS dan akan lebih meyokong DAP. Dan sedar tak Anwar tak kata PR kuat kalau lebih ramai Melayu masuk PKR juga.

Suka Anwar kalau lebih ramai Melayu macam Prof Ariffin Omar diperguna DAP untuk tindas Melayu ....


8 comments:

 • Anonymous says:
  December 22, 2012 at 11:46:00 PM GMT+8

  Masaalahnya NAJIB lembik. Hisham pondan!!
  Aku akan sokong BN kalau depa janji :
  1. Kerakyatan para rasis akan di kaji / tarik dan hanya kan di berikan status penduduk tetap dan mereka wajib membuktikan minat untuk menjadi penduduk tetap. Mereka wajib menduduki program mengenal diri dan dinilai mengikut prestasi. Kalau tak lulus, 2 peluang di berikan. Jika gagal...terajang keluar. Kepada Melayu yang tukang jaga penilian tu... kalau berani nak kowtim bagi si babi tu lulus...tembak ket dahi on sight.

 • PakDor Ronny says:
  December 23, 2012 at 3:33:00 AM GMT+8

  Ariffin Omar hanyalah seekor anak kembong yang dijadikan umpan, dibelakangnya dicangkuk rawai besi yang tajam. Biarlah dia menggelupur dan menjerit, kerana sudah tentu dia sedang melalui satu proses yang traumatik didalam kehidupan politiknya. Kita hanya mampu melihat dengan penuh rasa kasihan diatas pengorbanan yang sia-sia dan tidak dinilai, kerana hakikatnya dia tidak mempunyai apa-apa harga dimata chauvanis DAP. Dia hanya seorang Melayu tolol yang boleh dikorbankan oleh DAP.

 • PakDor Ronny says:
  December 23, 2012 at 3:43:00 AM GMT+8

  Sebagai seorang yang tidak tinggi pelajaran, aku mempunyai analogi sendiri dan melihat istilah rasuah mempunyai persamaan dengan zina, dimana kedua-duanya melibatkan nafsu dan meraih kenikmatan albeit menjijikkan.

  Jika zina memerlukan lelaki dan perempuan, rasuah memerlukan pemberi dan penerima. Jika Melayu menerima rasuah, siapa yang memberi rasuah?? Pegawai kerajaan Melayu juga kah?..Prof Ariffin boleh ulas?

 • Anonymous says:
  December 23, 2012 at 6:27:00 AM GMT+8

  Perkhidmatan awam jepun didominasi org kepun begitu jugak jarman dan singapor

 • Anonymous says:
  December 23, 2012 at 8:58:00 AM GMT+8

  Kasihan pada si bangsat ini yg menyalak melolong ke arah bukit, bukit tak runtuh gunung tak tercalar. Biarkan dia terus menyalak selagi terdaya. Bahkan akan tiba masanya nanti si bangsat ini tersedar yg dia hanyalah seekor anjing kurap yg tak diperlukan lagi. Hidup dalam buangan, tersisih dan hina di mata jelata.

 • Anonymous says:
  December 24, 2012 at 10:14:00 AM GMT+8

  Penjawat awam berhak untuk saman orang yang memfitnah mereka secara keseluruhan tanpa bukti.

 • Anonymous says:
  December 24, 2012 at 10:15:00 AM GMT+8

  Penjawat awam berhak untuk saman orang yang memfitnah mereka secara keseluruhan tanpa bukti.

 • Anonymous says:
  December 24, 2012 at 10:18:00 AM GMT+8

  Penjawat awam berhak untuk saman orang yang memfitnah mereka secara keseluruhan tanpa bukti.

fda

Link2Me WeLinkBk (254)