Sunday, December 23, 2012

Mazlan Aliman kena jadi Santa Claus ... kah kah kahAkhirnya adu domba pakatan pembangkang khususnya PAS menemui satu lagi kegagalan dan ‘kemaluan’ yang amat sangat apabila lapan orang peneroka Felda yang merupakan penyokong PAS kalah lagi di mahkamah.

Kesemua mereka dari Felda Wilayah Jengka itu juga telah diarahkan oleh Mahkamah Tinggi Temerloh supaya membayar RM3,000.00 setiap seorang kepada Perdana Menteri, Dato’ Seri Najib Tun Razak.

Tak pasal-pasal PM pula yang akan memperolehi wang durian runtuh RM24,000.000. Selepas ditolak kos guaman dan lain-lain, mungkin baki ada lagi sekitar RM15,000 atau RM20,000.00. Lumayan tu!

Nawaitu PAS menghasut penyokong mereka membawa kes kononnya PM menghina peneroka ke mahkamah mudah untuk kita fahami. Tujuannya tentu sahaja untuk calarkan imej PM sahaja disamping cuba memainkan sentimen kebencian peneroka Felda yang lain terhadap Kerajaan Pusat.

Malangnya, lain yang mereka harapkan lain pula yang jadi. Sekarang siapa yang gigit jari? Padan muka. Memang haramjadah la jawabnya sesiapa yang mudah terikut hasutan pemimpin PAS.Baca sepenuhnya di Sg Rapat Online SINI.

Kami The Unspinners cadangkan peneroka-peneroka ini supaya meminta duit bayaran RM3 seorang daripada Mazlan Aliman. Mereka kena pastikan Mazlan Aliman tidak lari ke pulau atau tasik untuk memancing macam Haji Hadi.

Nampaknya Mazlan Aliman jadi Santa Claus Christmas kah kah kah ....

3 comments:

 • Anonymous says:
  December 23, 2012 at 9:42:00 AM GMT+8

  kah...kah...kah
  aku nak mazlan aliman bungkus diri dia sendiri dan hantar ke rumah n.ajis untuk di tarbiah lebih lanjut..budussss!!!

 • Anonymous says:
  December 23, 2012 at 10:50:00 AM GMT+8

  sapa yg xnak duit ooiiii...mazlan and the gangnam terpaksa bayo...PM xnak duit tu...lebih baik agih2kan kpd peneroka felda jengka...klu x puas hati buat lh lgi..!

 • Anonymous says:
  December 23, 2012 at 11:23:00 AM GMT+8

  Saya bersimpati dengan nasib beberapa orang peneroka Felda yang membenarkan diri mereka diperbodohkan dan dijadikan alat PAS amnya dan Mazlan Aliman khasnya. Itulah bahananya jika kita tidak mahu berfikir dan menjadi pak turut sahaja. Saya percaya ada diantara mereka yang mendapat durian runtuh sebelum ini. Nampaknya RM5000 yang mereka dapat terpaksa digunakan untuk membayar kos guaman. Mereka kalah dalam saman terhadap PM dan sudah tentu mereka juga menaggung malu. Mereka ini juga dilihat sebagai golongan yang kufur nikmat.

  Selepas ini mereka harus sedar dan jangan mudah termakan hasutan sesiapa. Berfikir dan belajarlah mmmensyukuri nikmat kurniaan Allah SWT. Kekalahan mereka dalam kes saman tersebut seharusnya dijadikan iktibar untuk tidak mengulangi kesilapan bodoh mereka. Mazlan Aliman dan PAS tidak rugi apa2 pun kerana mereka adalah golongan manusia yang sentiasa cuba mengambil kesempatan untuk memenuhi tuntutan nafsu serakah semata2. Wallahualam.

  mtk


fda

Link2Me WeLinkBk (254)