Sunday, December 30, 2012

Di Semenanjung, PKR auta dapat sambutan di Sabah ... Lihat ni!


Padahal 250 orang saja!

Anwar ke Kota Kinablu semalam di Tanjung Rhu Plaza, Kota Kinabalu Plaza untuk program yang dianjurkan oleh Wanita Sabah.


Program yang dilaporkan Suara keadilan sebagai 1,000 orang kehadjiran itu hanya dihadhiri oleh 250 orang.

Kalau sambutsan menggalakan, tidaklah ada kerusi-kerusi kosong kerana jumlah kerusi ada 250 orang. Orang ramai macam lari dari shopping kompleks bila dengar Anwar nak datang.
Majlis itu turut dihadhiri oleh Datuk Chua Jui Ming, Ahmad Thamrin Hj Jani - Pengerusi PKR Sabah, Christina Liew - Timbalan Pengerusi PKR Sabah, Datok Karim Ghani - Pengarah Strategi PKR Sabah, Sakinah Yusof - Ketua Wanita PKR Sabah, Bibi Chamar - Ketua Wanita PKR Papar dan penulis Musli Oli.Dengan nama orang-orang besar PKR Sabah, kehadhiran masih sedikit. Katanya hebat penerimaan orang ramai di Sabah kepada PKR.


Malah bagi majlis yang dihadhir oleh Wanita PKR nampaknya lebih orang jantan sampai 95% dari orang perempuan.


Rata-rata yang hadhir adalah dari luar kota Kinabalu dan kebanyakkan adalah dari Petagas dan Putatan yang ada majlis kemasukan 136 ahli dari UMNO Petagas yang disampaikan oleh abang Ipar TKM Datok Yahya Husin, bernama Ahmad Yunin ke PKR. Baca Suara Keadilan SINI.

Tiada juga sambutan dari golongan muda. Auta saja Anwar di Semenanjung seolah-olah banyak sambutan di sabah. Kah kah kah ... anugerah tuhan yang lidah kuat penipu!!!

Pelbagai pemimpin Sabah memberi ucapan dan isi yang sama diucapkan mengenai isu Datok Shahrizat dan suaminya serta pinjaman RM250 juta tapi tak sebut Shahrizat tak ada kaitan tapi Nik Aziz dan Ngeh Koo Ham dan Nga Kor Meng terlibat dalam tanah Rm40 juta untuk jawatan MB Perak.

Isu baru yang dijaja di Sabah adalah isu Carbotage mengenai kapal-kapal kena ke Port Klang sebelum ke luar atau masuk dari negara. PKR janji akan batalkan ... mana tak mudahkan penyeludupan dan transfer pricing barang keluar Sabah. Ada kajian mengenai harga barang mahal di Sabah kerana Carbotage??

Ditimbulkan juga mengenai PKR adalah ketuanan rakyat dan bukan UMNO perjuang ketuanan Melayu. Ini nak main sentimen Sabah lah.

Sama disebut PKR akan kembalikan hak rakyat Sabah. Hak apa yang dah diambil? Hak apa? Perkara 20 yang tak wujud dalam mana-mana undang-undang dan perlembagaan.

Anwar pun ucapan isi kosong dan penuh innuendo (andaian) seperti Najib tak yakin menang, retorik tanpa perincian yang buat kesimpulan guna wang rakyat yg dirompak dan diberikan semula pada mereka.

Anwar yang kuat tuduh kesalahan yang dibuat pada orang lain mengungkit isu Syed Mokhtar dan buat kesimpulan semua projek diberi kepada kroni dan lantik syarikat luar negara uruskan projet dan rasuah semakin berluluasa.

Anak Mahathir ada bahagian kecil dalam syarikat yang beli retail outlet Esso dan dijaja bahawa projek minyak dikuasai oleh Mahathir. Habis tu Dato Ramli Musa kroni sapa?


Banyak juga diungkit isu basi yang dah kalah seperti kapalselam, royalti minyak 20%, turun cukai kereta 20%, dan PTPTN yang tak masuk akal,

Anwar kata dia akan ubah sistem negara tapi Selangor pun tak boleh tadbir dengan bersih dan cekap. banyak isu korupsi, salahguna kuasa dan ketidak cekapan mentadbir. Janji Manifesto dikatakan tak mesti dipenuhi.

Entah mana suratkhabar Zionis dia dapat jumlah wang negara hilang RM190 bilion. Biasalah laporan odit tahunan yang dikatakan hilang RM20 billion diambil salah context.

Anwar timbulkan isu pulang tanah adat, tapi bukankah Sabah ada mahkamah negeri yang merupakan tempat isu adat dijelaskan. Takkan hal mahkamah pun slaha BN dan UMNO?

Bodohlah anwar ... pergilah mengaji dan dapat dulu ijazah Universiti Malaya yang dia masih tak dapat lagi!

2 comments:

  • usin says:
    December 31, 2012 at 12:38:00 AM GMT+8

    lari...lari...bala dh datang!!!!

  • Anonymous says:
    December 31, 2012 at 1:30:00 AM GMT+8

    Jgn ada Kamal Artartuk Ke-2 di Malaysia ni sudah la. Artartuk janji2 mcm2 dkt ulama Turki, bila dia dah berkuasa, Zionis pula yg dia ikuti. Akhirnya Palestin jatuh kpd Zionis & Turki skrg ni jd sekular kerna perlembagaan negara x benarkan agama dlm pentadbiran. Ni jga adalah disebabkan tidak bijaknya ulama pd masa tu yg senang terpengaruh dgn gesaan Kamal Artartuk. Adakah ulama2 di Malaysia pun sedemikian rupa?

fda

Link2Me WeLinkBk (254)