Friday, November 2, 2012

Yufof Rawa resah dalam kubur bila Mujahid berdoa di gereja sama paderi


Isu ini pernah dimainkan blog-blog dan kini dimainkan sekali lagi. DI bawah ini tulisan terkini Cucu Tok Selampit:

CTS pernah menyiarkan gambar di atas di dalam posting tidak berapa lama dahulu. Gambar di mana beberapa orang Ustaz sedang berdoa bersama-sama dengan Paderi Kristian. Cumanya CTS tidak mendedahkan siapakah pemimpin PAS berkenaan. 

Ramai yang tidak perasan bahawa salah seorang daripada ustaz-ustaz berkenaan adalah Pengerusi Lajnah Perpaduan Nasional PAS, Dr Mujahid Yusuf Rawa (duduk di sebelah paderi). 


Sekarang CTS siarkan pula gambar kedua dan ketiga, lokasi di gereja yang sama (Gambar di bawah). Ah sudah! Ustaz Mujahid main-main potong kek pula. Meraikan "Happy Birthday" siapa tu Ustaz?
CTS tak kisahlah sama ada wakil PAS berkenaan hendak berdakwah ke, berbincang ke, berdialog ke, cumanya apa yang terkilan di hati ini.

Apabila orang-orang Melayu sesama Islam mengajak bermuzakarah dan duduk berbincang bersama-sama untuk kemajuan masyarakat dan perpaduan Umat Islam, banyak pula songgeh mereka. 

Apabila untuk orang bukan Islam, sanggup bersusah payah hingga ke gereja untuk mengambil hati. Inikah yang dinamakan pemimpin Islam?CucuTok Selampit


P/S Berguling-guling keresahan mayat Yusof rawa dalam kubur melihat anaknya Mujahid menghampiri sempadan akidah dan murtad dengan berdoa bersama paderi dalam gereja. 

Jika kali ini, orang Islam berdoa, paderi dan sami ikut sama aminkan. Adakah kemungkinan paderi dan sami berdoa, orang Islam bukan saja aminkan tapi ikut sembahyang macam cara mereka?

Firasat kami kata dah berlaku ...

1 comments:

  • Anonymous says:
    November 2, 2012 at 4:05:00 PM GMT+8

    Ameen...

fda

Link2Me WeLinkBk (254)