SURVEY/BANCI

Melalui peguam dan orang tengah, Sirul kini kata dia diarah bunuh maka ada pihak rasa dia patut diampunkan dari hukuman membunuh. Sepatutnya polis tidak bunuh orang.

Namun, Sirul mengaku pada polis dia yang bunuh dan sendiri polis bawa ketempat kejadian. Proses mahkamah telah dijalankan. Sirul tidak masuk kandang saksi pertahankan diri dan dalam dokumen mahkamah, tiada pula dedah orang yang arah bunuh selain dari Inspektor Azrilah. Perbincangan di SINI.

Kami mahu dengar pandangan anda samada PATUTKAH SIRUL JALANI HUKUMAN KERANA MEMBUNUH? Nyatakan dalam survey/banci.

Patutkah Sirul dilepaskan dari hukuman kerana membunuh?

Friday, November 9, 2012

Sambil Melayu dimurtad, sikit sikit ditanamkan ide Negara KristianSemalam Sungai Rapat Online berjaya menemubual mufti negeri Perak untuk mendapat komen berhubung lagu Harapan Bangsa yang dinyanyikan oleh Jaclyn Victor dalam versi bahasa Melayu.


Menurut Mufti Perak YB SS Tan Sri Dato Seri Dr. Hj. Harussani Zakaria mengatakan haram jika umat Islam mempercayai lagu tersebut dan dikhuatiri jatuh murtad.

Terdapat komen diruang komen yang mengutuk Tan Sri Harussani kena dikatakan mengganggu politik pembangkang dan komen tersebut terpaksa dipadamkan kerana terdapat perkataan yang memaki hamun.

Berikut adalah entri yang ditulis sendiri oleh seorang blogger seperti dibawah atau klik disini

Mutakhir: Rupa-rupanya ada Facebook Malaysia belongs to Jesus!’ yang digemari (‘Like’) oleh 41,214 orang (screenshot sini). — 4.50pm

Kalian masih ingat lagi tak? Saya pernah memblog bahawa hati merah adalah lambang ‘sacred heart’ Kristian?

Juga saya bertanya kenapa logo Hari Merdeka Pakatan Luar Tabie ada mengandungi elemen-elemen Kristian burung merpati Roh Kudus, hati merah dan nyalaan api Holy Spirit.

Nah, cuba tengok gambar yang dipaparkan dalam video lagu Harapan Bangsa .... 

Lihat di Sungai Rapat Online sini

1 comments:

  • Drakulla says:
    November 9, 2012 at 10:39:00 AM GMT+8

    http://bandar-penawar.blogspot.com/2012/11/pendedahan-jumaat-yang-mulia-wajib-baca.html

fda

Link2Me WeLinkBk (254)