Monday, November 19, 2012

Pembangkang Cina setuju hudud PAS yang tak adil dan kejam?


Dalam PAS cuba mengelak dari membincangkan mengenai isu hudud dalam Muktamar untuk menjadikan mereka 'kafir friendly' bagi mendapatkan undi, kita tahu bahawa PAS masih berdegil dalam hal mahukan agenda Hudud jadi permainan politik mereka untuk mengaburi pengundi melayu Islam.

Di Kota Baru tersebar risalah tentang Hudud yang diedarkan PAS Kelantan di sekitar Masjid Muhammadi Kota Baru sempena muktamar. Kandungan risalah memetik teks khutbah Aidiladha Dewan Ulama PAS Kelantan yang berkeras mahu laksanakan hudud.

Masaalahnya adalah bingai-bingai pakai serban dan berkulis ini hanya pura-pura alim dan kononnya PAS mahu bina negara Islam hingga ke perlaksanaan hukum Hudud.

Tak mahu mereka ceritakan Enakmen Hudud telah diluluskan oleh PAS Kelantan beberapa tahun selepas guru penyesat ummah Melayu, Nik Aziz naik jadi MB Kelantan pada tahun 1991.

Enakmen yang diluluskan apda tahun 1994 tidak digazetkan dan dilaksanakan. Mereka sengaja lengahkan hingga ke hari ini untuk salahkan UMNO, tanpa peduli bahawa rakyat sedar UMNO tak berkausa di Kelantan.

Ketika itu Zaid Ibrahim acah nak saman. Tapi kenapa tak disebutkan Zaid tahan hari ini?

Orang Melayu Islam yang kurang faham tidak sedar bahawa hudud yang mahu dilaksana bukan hudud Islam tapi hudud PAS.

Hudud Islam berasaskan keadilan dan Dr Mahathir ada menyebut semalam ketika ditanya wartawan di Sabah bahawa Al Quran ada menyebut perlunya laksanakan keadilan 43 kali.

Hudud PAS hanya dilaksana pada orang Islam dan orang bukan Islam yang melakukan kesalahan akan terselamat dari hukuman hudud PAS.

Ketua Dewan Ulamak, Dato Hasan Syukri masih menyuarakan kehendak untuk mahukan Hukum Hudud. Beberapa perwakilan masih menyebut Hudud.

Begitulah kecondongan PAS kepada kekejaman, kezaliman dan ketidak adilan berdasarkan hukum yang dituipu sebagai Hudud Islam tapi sebenarnya Hudud PAS ala kekejaman Israel.

Malahan serangan terhadap Dato Dr Chua Soi Lek sebagai helah untuk menakut-nakutkan orang Melayu dari mengundi MCA adalah menunjukkan PAS mahu usaha untuk melaksanakan hudud kejam mereka.

Peliknya akhbar-akhbar CIna diam dan coverline untuk Hudud PAS. Betulkah Cina mahu hukum Hudud?

Kalau begitu, baik kita fikirkan Hudud Islam yang sebenar dan adil untuk dilaksanakan.

3 comments:

 • Apple Biru says:
  November 19, 2012 at 12:56:00 PM GMT+8

  Salam. blog hebat ini sudah dipautkan.mohon pautkan blog saya apple-biru.blogspot.com.tq

 • Anonymous says:
  November 19, 2012 at 2:44:00 PM GMT+8

  Hudud cara PAS...Lu tak ikut wa punya Hudud Tak pa...... Wa simbayang Ajat ahhh..Wa minta Tuhan Allah kasi lu K.O..kasi lu K.O..kasi lu K.O..Aminnnnnnn

  Dollah Menguap

 • Anonymous says:
  November 21, 2012 at 6:01:00 PM GMT+8

  Percaya dan yakinlah PAS hanya gunakan HUDUD utk tundukkan sebanyak mungkin hati umat Islam supaya undi mereka.. tp selepas itu mereka akan khianat dn mungkir janji.

  Kaum PAS sama shj dgn perangai Bani Israel yg kuat berhelah dan menipu. Lihatlah Kelantan.. 22 tahunb satu tempoh yg cukup matang bg Kelantan lengkapkan 99% lagi hal ehwal Islam krn diklatakan HUDUD 0.0001% darinya dihalang buat oleh Mahathir?

  Mana dia 99% wajah RUH Islam di Kelantan? Xubah seperti negeri KAFIR.. masjid dhaif.. tidak diimarahkan, tiada pembinaan baru.. yg baru2 hanyalah harta merdak EXCO2 PAS dan anak menantu MB Munafik itu..

fda

Link2Me WeLinkBk (254)