Thursday, November 15, 2012

Parti Ajaran Sesat tertipu pembohongan sendiriMuktamar PAS tahunan bermula dengan perasmian dua sayap Muslimah dan Pemuda PAS semalam di dua tempat berlainan di Kota Baru.

Perasmian 'Muslimut' dilakukan di Kelantan Trade Center dan ucapan Naib Ketua Muslimah PAS,  Senator Hjh Mumtaz Nawi banyak menyeru perwakilan supaya yakin dengan perjuangan dan agenda PAS yang nampaknya sudah dinajiskan oleh kumpulan Anwarinas.

Mumtaz berkata perjuangan wanita adalah membebaskan demokrasi di negara yang sedang tercalar. Di mana kini perjuangan PAS untuk Islam? Dah macam bunyi DAP pula. Dia HANYA meminta perwakilan yakin pada diri supaya sistem Islam dapat dilaksana dalam negeri dan negera,,

Manakala, Muktamar Dewan Pemuda PAS dijalankan di Dewan Jubli Perak, Kota Baru. Ianya dirasmikan oleh Mat Sabu. Seramai 1,000 hadhir termasuk 700 perwakilan. Turut hadir adalah Mahfuz Omar dan A Samad Said.

Dalam ucapannya, Ketua Pemuda PAS, Nasarudin Hassan Tantawi hanya menyuarakan suara semangat mengatakan bagi memastikan PAS menang, DPP perlu memperkukuh PAS dalam mendekati anak muda.

Dia menekankan DPP perlu sentiasa komited untuk melahirkan pemimpin baru dan bersedia  hadapi politik baru.

Dari ucapannya, nampak usah aini dilakukan melalui Unit Amal yang dikembangkan ruang minat dan mahasiswa Universiti. Apa akan Saifuddin Politik Baru lakukan?

Fokus DPP diulang berkali-kali adalah sokongan anak muda dan pengundi kali pertama. Dia meminta adakan daftar pengundi, jejak undi muda, atur program, kumpul dana secukup dan adakan gerak kerja yang giat.

Nasrudin menekankan PAS sebagai gerakan dakwah yang perlu kemuka polisi bagi menambah  keyakinan rakyat.

Nampak dia akan berlegar pada isu-isu agenda Bersih untuk pilihanraya adil, expresi anak muda pencetus sokongan anak muda, royalti minyak kelantan, royalti minyak, FVGH, belanjawan defisit negara, hutang kerjaan, negara bankrup 2019, AES, dan Buku Jingga.

DPP mahu dialog ziarah dijalankan untuk tarik sokongan bukan Islam. Dia menyedari bersih sudah 'backfire' dan kini meminta DPP tarik hati pengundi dengan berakhlak dan jangan melampaui batas.

Nasruddin yakin PR berupaya menang 100 kerusi Parlimen di Semenanjung, dapat lemahkan penguasaan BN di Johor, Melaka, dan Negeri Sembilan, kekalkan penguasaan di Kedah, Kelantan, Selangor, dan Pulau Pinang, dan tawan kembali Perak dan Terengganu.    

Sebaik saja Nasruddin sedar dari mimpinya, Mat Sabu pak lawak PAS berucap.

Mat Sabu menyuarakan keyakinan PR/ PAS mampu ambilalih Putrajaya dan melihat Arab Spring yang ada jari jemari CIA sebagai petanda parti Islam mula kuasai pemerintahan.

Konon Mat Sabu, PAS yang ditubuhkan pada tahun 1951 itu adalah untuk kembalikan pemerintah Islam yang berasal usul dari zaman Nabi hingga Khalifah dan keghemilangan Islam akan kembali dengan pengambiklalihan Purajaya.

Masaalahnya takkan Khalifah mewakili PAS  bernama Father Joseph Lim? Yang cakapnya tak basuk muka lepas berzina dan jilat nonok bini kawan.

Kata Mat Sabu lagi, PR/PAS kini diambang kuasa dan akan amalkan kaedah pentadbiran yang baik ('good governance').

Sesiapa yang bertanding dalam PRU akan datang akan dminta isytiharkan harta. Khalid Ibrahim dah jadi MB Selangor tapi takde pun dia isytiharkan harta?

Tender terbuka mesti diadakan, tapi kerajaan Selangor masih lagu mengamalkan negotiated contract dan didedahkan oleh Juru Odit Negara tiga tahun berturut-turut.

Mat Sabu menyaurakan tuntutan supaya pilihanraya mesti adil, tapi Bersih enggan perakui usaha SPR dan enggan berbincang lagi dengan SPR.

Rasuah dan nepotisme mesti ditentang tapi ianya berleluasa di Kelantan, Selangor dan Pulau Pinang serta Kedah juga.  Jadi amcam Mana Mat Sabu boleh ngaku PR akan tunjukkan kecemerlangan dalam pentadbiran dan tadbir urus wang negeri.

Mat Sabu sindir UMNO tak bina lebuhraya di Kelantan, tapi kenapa tak sebutkan kerajaan negeri banyak sangat cekadak pasal hal tanah dan tak membantu pengambilalihan tanah untuk highway?

Mat Sabu kata Kelantan dinafi 10 billion royalti minyak. Cakaplah Mat Sabu. Kamu bukan tahu undang-undang dan baca agreement. Buat Applied Science di ITM pun pelangkong tahun pertama kah kah kah ...

0 comments:

fda

Link2Me WeLinkBk (254)