Sunday, November 4, 2012

Pakar Fung Shui menilik Anwar


Mirip wajah Anwar Ibrahim kurus di pipi dan dagu, dalam Fengshui ia kurang bermaya untuk menjadi menteri, Cara beliau mengarahkan orang memang benar dia mampu tundukkan orang, tetapi ia akan tersekat di tengah jalan sahaja.

Cuping telinganya luas dan timbul, bermakna mempunyai sikap degil tidak mahu mengalah, kedudukan telinganya tinggi dari muka, memang seorang bijak yang luar biasa; lekuk atas bibir berbentuk tajam dan bergigi tajam, mempunyai sifat bentuk tubuh yang gagah dan bijak berkata-kata.


Pada bulan Julai tahun ini, Anwar mengumumkan, pada PRU kali ini adalah kerjaya beliau yang terakhir dalam politik, jika PR tidak dapat memerintah kerajaan pusat, beliau akan berundur diri dari arena politik dan akan menjadi pendidik di mana-mana universiti.

Anwar Ibrahim semasa ditemu ramah sebuah akhbar di England mengakui, mungkin pada PRU akan datang ini, adalah PRU kali terakhir untuk beliau berpeluang menjawat jawatan perdana menteri.

Pada masa itu pakar Fengshui itu berkata, jika ditilik mengikut dari segi wajah dan tarikh lahir (Bazi) Anwar Ibrahim, penghujung dan sisa-sisa hidup Anwar Ibrahim kesepian dan keseorangan, tersirih dari pergaulan kawan-kawan. Dan nasihatkan Anwar Ibrahim supaya jangan terlalu syok sendiri, perlu bijak menggunakan orang lain, ia boleh membantu untuk masa tua beliau.

Selepas PRU ke-13 nanti, adakah Anwar Ibrahim akan menjadi calon perdana menteri seperti apa yang disebut itu, dikatkan akan menjadi seperti seekor harimau sedang berehat akan bertukar menjadi seekor naga jika ia terjaga dari Bukit Mertajam, sama ada beliau akan menjadi pensyarah di universiti ataupun menjadi ahli peramal nasib...

Petikan dari Little Chinese Bru sini

8 comments:

 • sally says:
  November 4, 2012 at 2:10:00 PM GMT+8

  jangan haraplah si anwar ni akan jadi [erdana menteri mmg tak layal langsung sebab anwar dah diketegorikan org yg munafik, mcm mana nak jadi pm dan perintah negara.

 • sulaiman yusof says:
  November 4, 2012 at 2:14:00 PM GMT+8

  bukanke menurut kata fungshui anwar ni suih buat selama-lamanya jadi pemimpin rumah merah bolehlah. ..

 • MIRA EDORA says:
  November 4, 2012 at 2:15:00 PM GMT+8

  SI ANWAR PERGILAH JUMPA BAPA PAKAR FUNG SHUI KE, APA KE YG PASTI ZAMAN KEJATUHAN DIA DAH TIBA KERANA RAKYAT BUKANNYA BODH DAN BUTA MATA DGN PERBUATAN YG ANWAR LAKUKAN SELAMA INI. TAK DAPAT NAK BAYANGKAN KALAU ANWAR YG JADI PERDANA MENTERI KITA SUDAH PASTI SEMUA WANITA DI NEGARA KITA SUDAH TIDAK AKAN HIDUP AMAN DAN DAMAI LAGI KERANA BILA2 MASA AJE ANWAR BOLEH PILIH PEREMPUAN MANA YG NAK DIJADIKAN MANGSA PEMUAS NAFSU DIA. AKU HARAP2 BIARLAH ANWAR BERUNDUR DIRI DAN BERTAUBAT SELAGI MASIH ADA MASA YG DIBERIKAN OLEH ALLAH SWT UTK SI ANWAR NI.

 • Anonymous says:
  November 4, 2012 at 2:31:00 PM GMT+8

  "akan menjadi pendidik di mana-mana universiti"?

  ada hati lagi tu. rasanya lagi bahaya. kat u kan ramai studen jambu,cantik,hensem muda2 lagi. baik lelaki mau perempuan atau yang ala ala gitu. takut lagi tambah teruk aktiviti tak bermoralnya. bukan apa stok melambak depan mata just pilih je. amatttt berbahaya. nuar elok berundur je la dari dunia politik. awak tu pun dah tua bukan muda lagi. lebih baik buat perkara lain yang jauh lebih berfaedah dari tak sudah2 mengejar jwatan PM tu. PM dilantik oleh rakyat bukan dengan pujuk rayu sendiri seperti yang nuar buat selama ni. udah-udah la tu nuar.

 • Anonymous says:
  November 4, 2012 at 3:49:00 PM GMT+8

  KALAU DAH TERSURAT SEJAK AZALI LAGI ANWAR MEMANG AKAN JADI PM MAKA IANYA AKAN BERLAKU WALAU APA RINTANGAN SEKALI PUN, BEGITU JUGA KALAU NAMA ANWAR TIDAK TERTULIS ANTARA ORANG YG AKAN MENJADI PM WALAUPUN BERMACAM-MACAM JALAN DILAKUKAN IANYA TETAP TIDAK AKAN BERLAKU.PERCAYALAH PADA QADA' DAN QADAR ALLAH.

 • Anonymous says:
  November 4, 2012 at 4:19:00 PM GMT+8

  Sejak bila la korang caya ckp feng shui.. bukanke tilik menilik adalah perbuatan khurafat. inilah hasil tarbiyah umporno selama ini..

 • malayoo mudah lupa says:
  November 4, 2012 at 9:30:00 PM GMT+8

  Eeeeee....aku ngeri la mamat ni kul jadi perdana mentri...cukup la masa dia mentri kewangan dulu, bajet sia memihak kt org kaya je

 • Anonymous says:
  November 6, 2012 at 3:48:00 PM GMT+8

  Malangnya orang jahat pun boleh jadi Perdana Menteri juga. Tidak semestinya jahat Allah tidak kurniakan cita-citanya. Rancangan Allah s.w.t ialah sesuatu yang kita tidak boleh jangka.

  Rahmat Allah s.w.t ni luas. Dalam bencana pun rahmat. Mana tau jika di jadi PM barulah orang Islam Malaysia sedar betapa bodohnya pecah-belah. Dalam bencana Anwar jadi PM Allah memberi pentujuk. Baru orang PAS sedar bahawa Anwar ni agen huru-hara. Waktu tu mungkin menangis air mata darah. Walaupun darah kering sebab menangis mungkin juga ianya titik mula kita bangkit semula untuk bersatu.

  p/s tapi saya berdoa dan berharap Allah tunjukkan sifat Maha lembut dan maha Pengasih Penyayangnya dengan mengajar kita tanpa membuat Anwar jadi PM dahulu. Sebab takut tak tahan nanti. Orang Melayu Islam di Malaysia ni kurang kental hatinya sikit.

fda

Link2Me WeLinkBk (254)