Seminar Antarabangsa Autisme 2014

Sunday, November 11, 2012

Nurul sokong hak Melayu murtad pun nak salahkan Rosmah


Apabenda yang Datin Rosmah Mansor dituduh dan dipersalahkan ada kala dah masuk menyampah didengar. 

Baru-baru ini, timbul pula mengenai seorang model pakai pakaian lengan pendik di Islamic Fashion Festival 2012.

Oleh kerana Datin Seri Rosmah Mansor adalah Penaung, sudah dipersalahkannya pula. Seperti biasa masing2 memanjangkan cerita tudung Rosmah.

Paham tak masing-masing bahawa yang utamanya aurat dan kesopanan. Ada ke Rosmah pakaian tak sopan?  



Kesian Rosmah, sudahlah IFF tahun 2010 disalahkan juga Rosmah. (baca sini)

Mereka ini harapkan jadi penaung itu macam jadi pengurus dan penganjur. Dari gua mana mereka ini keluar puak pembangkang ni?

Jawapan isu model tunjuk lengan ini ada di KLPOS sini

Pengasas & Pengerusi Islamic Fashion Festival(IFF), Datuk Raja Rezza Shah berkata pemilihan Datin Seri Rosmah Mansor sebagai Penaung tiada kena mengena dengan IFF.

Beliau berkata demikian semasa temubual khas yang telah diadakan di rumahnya pada 1 November 2012.


Apa lagi nak dipersalahkan Rosmah?

Salahkan Rosmah juga ke Nurul mengeluarkan kata-kata menyokong hak Melayu murtad?

11 comments:

  • Anonymous says:
    November 11, 2012 at 11:41:00 AM GMT+8

    She need to be stoned for a murtad statement. Does she knows that?

  • Anonymous says:
    November 11, 2012 at 3:33:00 PM GMT+8

    saya adalah salah seorang tetamu yang hadir bagi IFF di KL baru-baru ini dan dari pengamatan saya pihak penganjur amat menitik berat terhadap pakaian yang diapakai oleh peragawati yang naik kepentas. saya observe ada beberapa ketika dimana pihak penganjur melarang beberapa dari mereka dari naik ke pentas kerana pakaian yang kurang sesuai. Bag i para tetamu dan jemputan, saya berpendapat itu adalah diluar kawalan pihak penganjur, kerana mereka hanya boleh memberi cadangan dan nasihat tetapi keputusan akhirnya pada para tetamu yang hadir. Menyalahkan pihak penganjur dan penaung sekali tidak masuk akal. takkan kerana pakaian tetamu yang hadir ke majlis kita, tuan rumah pula disalahkan? lainlah jika penganjur dan penaung itu sendiri yang membenarkan dan menggalakkan lunas -lunas budaya dan batasan dilanggar dan dilampui... macam perhimpunan Bersih...

  • MIRA EDORA says:
    November 11, 2012 at 3:39:00 PM GMT+8

    BIASALAH KALAU ORG LAIN BUAT SALAH DS ROSMAH JUGA YG KENA TANGGUNGJAWAB MCM SI NURUL IZZAH KATA MELAYU BLH PILIH AGAMA IKT SUKA HATI KAN DAH SAH2 NURUL IZZAH NI DAH MURTAD KENAPA NAK SALAHKAN DS ROSMAH PULA, BELIAU TAK PERNAH PUN MERAPU MCM SI IZZAH TU DAN SALAH BAGI STATEMENT PADA RAKYAT. KALAU NAK MAKI MAKI SI ANAK ANWAR TU.

  • sulaiman yusof says:
    November 11, 2012 at 4:04:00 PM GMT+8

    mmg siallah pembangkang ni tak hbs2 nak salahkan Rosmah aje dlm semua hal. aku peliklah yg buat salah nurul izzah tentang kenyataanya hak pilih agama kenapa pakatan sial ni nak juga libatkan Rosmah dlm hal ni jugak, aku tak pahambtl dgn game yg pakatan mainkan nilah. ingat rakyat dah tak bodoh lagi dapat nilaikan yg baik dan salah.

  • malayoo mudah lupa says:
    November 11, 2012 at 4:27:00 PM GMT+8

    Kpd mereka yg suka pertika DS Rosmah bertudung atau tidak nasehat aku baek korang pastikan kaum keluarga kau ,sepupu sepapat, sedara mara ,rakan sepejabat pakai tudung dulu sbb mereka ni yg lebaih rapat dlm kehidupan korang

  • Anonymous says:
    November 11, 2012 at 6:01:00 PM GMT+8

    Nurul pakai tudung tapi buat statement macam tu...bagus tak?mana yang lebih merbahaya untuk masyarakat Islam? Rosmah tak pakai tudung pun, tetapi dia tak pakai baju buka sana buka sini dan tak pernah buat statement macam si Nurul tu.Sama saja dengan sisters in Islam. Cakap jer banyak tapi pengetahuan Islam kurang.Empty vessels memang selalunya yang buat bising. Dulu masa aku baru balik ke Malaysia lepas 23 tahun tinggal di Barat, aku support gak sisters in Islam, but semakin lama, semakin mereka buat statement yang bodoh.To that lot and to Nurul and gang, the appropriate statement would be 'good riddance to bad rubbish'.Ingatlah doa dan sembahyang hajat orang orang yang tidak berkepentingan politik supaya ditunjukkan kebenaran,sedikit demi sedikit telah dikabulkan Illahi.

  • Anonymous says:
    November 11, 2012 at 7:14:00 PM GMT+8

    Rosmah mungkin tak bertudung tapi takda pulak dia menggalakkan orang murtad seperti seorang ahli politik yang bertudung.
    Kalau ikut logik..mana yang lebih hina?

  • BOB MALAYA says:
    November 12, 2012 at 10:27:00 AM GMT+8

    dah itupun kerja pembangkang suka jaga tepi kan orang..semua nak salahkan rosmah..lebih baik rosmah dari nurul yang menyokong orang melayu murtad..

  • bro yul says:
    November 12, 2012 at 6:54:00 PM GMT+8

    bg aku pakatan harami nie kalau dlm masa 1 hari x fitnah rosmah x sah...nmpak sngat la blogger2 murahan pakatan harami nie kekeringan idea nak hetam BN x boleh sbb x de modal,jd bertukar arah utk hetam rosmah ...duk sibuk jaga tepi kain rosmah buat apa wey jaga tepi kain si izzah tu la yg dah terselak sampai ke atas..sungguh memalukan seorang ahli parlimen islam yg cetek ilmu agama nyer....

  • Uptown Gurl says:
    November 15, 2012 at 3:16:00 AM GMT+8

    tak reti dah nak cakap ape dgn dorg ni...lau dah nama pon pembangkang...sume bende yg berkaitan rosmah, suma dorg nak kondem...smp dah mcm tak boleh nak berfikir baik lgsg...cane org kita nak maju???

  • Afif says:
    November 17, 2012 at 11:14:00 AM GMT+8

    Standard laaa.. bapak borek anak rintih

    Kalo bapaknya cam tu dh sah laa anaknya pun cam tu...

    Nurul izzah, nama, pakaian je cantik, tetapi perangai dan ilmu cetek dan jahil ttg agama islam.. kalo tak tau jgnlah ckp. btl tak?

    Rase dia kot yang kurang iman kerana dia ada ckp bahawa dia bersekolah kat sklh orang kristian, jadi kalo iman dia kuat, dia tak akan ckp sebegitu.. Dah sah imannya tak kuat... kalo nak hantar anak2 ke sekolah sebegitu, haruslah diberi didikan agama yang utuh supaya mereka tidak jadi sebegitu

    Nurul Izzah, adalah munafiq... kenapa?
    Pakai cam orang solehah, tetapi perangai dan ilmu cam orang bodoh.
    Kan islam kata jgn pandang orang ikut luaran tetapi dalaman.
    :)

fda

Link2Me WeLinkBk (254)