Thursday, November 8, 2012

Nurul patut didakwa kerana hina IslamTimbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Dr Mashitah Ibrahim berkata kenyataan Nurul Izzah itu boleh didakwa di bawah enakmen kawalan agama kerana menghina Islam.

Namun menegaskan tiada peruntukan atau enakmen khusus yang boleh digunakan jika didapati cuba mengajak orang Islam lain untuk murtad.

“Kalau seorang bukan Islam mengajak orang Islam untuk keluar Islam, maka kita ada dalam enakmen kawalan agama.

“Tapi yang wujud kali ini orang Islam yang mengajak dan membuka ruang untuk orang Islam sendiri memilih agama setelah ibu bapanya mendidik dan ibu bapa mewariskan agama tersebut.

“Setakat ini tiada peruntukan khusus sebegitu tapi boleh dimasukkan di bawah peruntukan menghina agama Islam atau menyebabkan Islam dipandang hina,” katanya ketika menjawab soalan Datuk Mohamad Aziz (BN-Sri Gading) mengenai tindakan wajar diambil terhadap Nurul Izzah.

Katanya, berdasarkan enakmen kawalan agama, mana-mana orang secara lisan atau bertulis mempersendakan atau menyebabkan Islam dipandang hina boleh dikenakan hukuman tidak lebih RM3,000 atau penjara tidak lebih dua tahun atau kedua-duanya sekali.

Baca sepenuhnya di sini

P/S Dulu kami lihat lawa juga Nurul yang muda, tapi Mashitah masih lebih unggul. Isy isy isy ....buruk rupa orang subahah dengan murtad di akhirat bila direjam dalam api neraka.

9 comments:

 • Anonymous says:
  November 8, 2012 at 6:15:00 PM GMT+8

  Aku tak sanggup anak aku menukar agama lain.... Nurul izah sanggup ka anak sendiri nak tukar agama?.... Tolong jawab.

 • Anonymous says:
  November 8, 2012 at 6:28:00 PM GMT+8

  Visit Freemalaysiakini2.com No subscription needed.....,

 • Anonymous says:
  November 8, 2012 at 6:46:00 PM GMT+8

  WAHAI MENTERI JANGAN TAMBAH LAGI KEKUSUTAN,DENGAN KENYATAAN INI MUNGKIN AKAN DIGUNAKAN OLEH PEHAK YG BERKEPENTINGAN UNTUK MENGALIHKAN ISU POKOK SEBENAR.

 • Anonymous says:
  November 8, 2012 at 6:53:00 PM GMT+8

  Ingin tahu..mcmna jika ada org melayu yg mempertikaikan hukum Allah..apakah dia dikira hina Islam..

 • Nozaki Ana says:
  November 8, 2012 at 7:24:00 PM GMT+8

  Salam untuk Seluruh Umat Islam Melayu Malaysia. Saya bukan ahli mana mana parti. Saya hanya ingin menegur sebab saya berprinsipkan GERAKAN (Tak gerak Tak makan)

  Terlebih dahulu ingin saya katakan bahawa saya benar2 pelik apakah kapisiti pihak tink tank gereja menganjurkan foram bertajuk dan berkisar mengenai Islam.

  Saya rasa pihak gereja hanya hendak mengadu dumbakan umat Islam.

  Kemudian ahli ahli panel yang di undang ialah orang orang Melayu yang kononnya pandai dan berpengaruh tetapi mempunyai kepentingan politik.

  Dengan rasa bodoh diri Nurul Izzah a/p Anwar Ibrahim (PKR) dan Dr Mujahid (PAS) mengalahkan para sahabat Khalifatur Rashidin memberikan pandangan yang kini menjadi tengkarah.

  Yang si betina mengalahkan Ustazah dan yang jantan Diam membisu mengiyakan. Dua dua bangang sebab menerima undangan pihak gereja memperkatakan hal Islam.

  Tidakkah mereka sedar bahawa mereka sedang dikudakan oleh puak gereja untuk mengadu dumbakan umat Islam Melayu di Malaysia?

  Tidakkah mereka sedar bahawa ayat Alquran yang di petik oleh Nurul Izzah itu adalah ditujukan kepada orang kafir (Taghut) sahaja. Cuba lihat Asbabun Nuzul.

  Bermakna Nurul Izzah punya anggapan bahawa dia betul adalah silap yang mengundang kemurkaan Allah. Natijahnya Nurul Izzah telah mempermainkan ayat ayat Allah dan berlakulah SYIRIK. (Sama ada ianya kecil (Hafi) atau besar (KABIR) tetap mengundang kemurkaan Allah.

  Kini pihak gereja tersenyum lebar. Mereka mentertawakan umat Islam Melayu telah di perbodoh2kan oleh MEREKA kerana kebodohan Nurul Izzah dan Dr Mujahid yang menerima undangan mereka.

  Ingat hadis Rasullullah bahawasanya:-

  "SESUNGGUHNYA ORANG ORANG YAHUDI DAN NASARA (KERISTIAN) TIDAK AKAN BERPUAS HATI SELAGI UMAT ISLAM TIDAK MENGIKUT CARA MEREKA"

  NURUL IZZAH, Kamu dan bapak kamu Anwar Ibrahim tidak layak digelar pemimpin. Kamu sekeluarga adalah penghasut. MUNAFIK!!!!!!!!!!

 • azlan aini says:
  November 8, 2012 at 7:36:00 PM GMT+8

  Aku tak nampak dimana kecerdikan budok nih sehingga puak puak pakatan lantik dio jadi pemimpin..

 • Anonymous says:
  November 8, 2012 at 7:54:00 PM GMT+8

  FORUM ini bertajuk: Negara Islam: Versi Mana, Tanggungjawab Siapa ? Di adakan di Gereja Gospel Tabernacle Subang. pada 3 Hari yg lalu.. Anjuran- OHMSI " Oriental Heart & Mind Study Institute" ... Aim: “Our goal is to create frameworks for dialogue and engagement where followers of Jesus Christ and members of society become relevant and significant in the public space of national life”.

  Ie: matlamat utama OHSMi adalah untuk mengetengahkan peranan penganut Kristian dan mengembangkan pengaruh mereka dalam ruang lingkup masyarakat negara ini.

  ADIL KE PADA AGAMA ALLAH INI DI HINA BEGITU SEKALI

 • azlan aini says:
  November 8, 2012 at 11:37:00 PM GMT+8

  Itulah hasil persengkongkolan(pakatan) puak puak yang menggelarkan .diri mereka ustaz dan ularmak...sokonglah ramai ramai..

 • abdul fadhol says:
  July 1, 2013 at 7:28:00 AM GMT+8

  ternyata g cuman di Indonesia ya, d malaysia yg negara kerajaan pun ada kayak gini. Sip lah, rmang akhir jaman. Semoga kita semua termasuk golongan n umat Muhammad SAW. aamin

fda

Link2Me WeLinkBk (254)