Friday, November 16, 2012

Nurul dan Muslimah baik buang tudung dan pakai mini skirt

Ketua Muslimah baik buang tudung, pakai mini skirt dan pole dancing 

Semalam di Kelantan Trade Center (KTC), Kota Baru, muktamar Dewan Muslimat PAS Pusat bersidang. Ada beberapa usul yang menarik atau lain kata, agak merepek. Perbincangan usul Muktamar PAS sering tak menunjukkan kematangan tapi hanya emosi dan putar belit.

Satu usul itu mahu memperkasakan pembantu rumah dan mewujudkan intitusi pembantu rumah dan secara keseluruhan perwakilan muslimat menyokong usul tersebut. Entah apa yang difikirkan dalam kepala Muslimut ini. Nak buat macam budaya Fraulein atau Nanny atau Butler di erupah ke?

Kalau orang Malaysia sedia belanja untuk pembantu, sudah boleh ada nama profesyen pembantu suri rumah. Pasal tak cukup wang, terpaksa cari pembantu sampai ke luar negara.

Ada ke rakyat tempatan nak lagi jadi pembantu rumah jika bayarannya baik sekali pun.

Satu lagi adalah usul mengenai kebajikan para pendidik iaitu guru-guru yang dibebani oleh tugas perkeranian dan dibebani dengan syllabus pelajaran yang lebih daripada satu. Satu idea yang baik.

Maka adakah Muslimah mahu tugas pengkeranian dilakukan oleh pembantu pada guru dan syllabus pelajaran dilakukan oleh orang lain? Tak jelas PAs buat usul. Main sedap mulut sajer.

PAS menyokong menyokong penaksiran berasaskan sekolah (PBS) dikaji semula dan tidak melaksana dasar mengikut keputusan sendiri. Habis tu rakyat komplen pasal anak-anak terlalu fokus pada peperiksaan dan kejayaan kuantitatif.

Ada negara tak pakai standardie exam macam Britain tapi mengikut sekolah punya taksiran. Memang susah PAS nak buka hati dan jiwa kepada benda baru.

Tapi usul yang paling merepek Muslimah adalah dalam mempertahankan kenyataan kontroversi Nurul Izzah.

Ketua Muslimat PAS, Siti Zailah Mohd Yusoff kata kenyataan Nurul Izzah dimanipulasikan, diperbesarkan untuk agenda tertentu dan kononnya Nurul tak terlintas niat untuk kata sedemikian.

Kat mana yang salahnya, yang diperbesarkan dan diagendakan, wahai Ketua Muslimah. Bohongkah kata-kata berikut dari Nurul?

8 comments:

 • Anonymous says:
  November 16, 2012 at 12:42:00 PM GMT+8

  aku tgk ketua muslimah pas dgn ketua wanita pkr dh macam longkang sama je...

 • Anak Lenggong says:
  November 16, 2012 at 12:55:00 PM GMT+8

  Seharusnya muslimah PAS mengesyorkan supaya dikalangan mereka menjadi pembantu rumah sebab tu selayaknya mereka ni..mereka ni buta dan pekak ke sebab kes nurul tu berpunca daripada siapa..Malaysiakini tu media mana pulak..tapi ini lah susahnya bila bertekak dengan orang bangang dan taksud..bila akan mempercayai nya pabila jubuq mereka disondol depan belakang oleh kote bengkok nuar..

 • Anonymous says:
  November 16, 2012 at 2:01:00 PM GMT+8

  Muslimah hamPAS dgn NoRULE dua2 kalau bercakap MULUT bau Longkang

 • Anonymous says:
  November 16, 2012 at 2:01:00 PM GMT+8

  Depa ni muslimat ke?

 • Anonymous says:
  November 16, 2012 at 2:04:00 PM GMT+8

  MUSLIMAH TAIK JER DLM PAS NI... BUKAN ADE FUNGSI PUN SELAIN JADI KILANG BUAT ANAK, BUKAN ADA SUMBANGAN KEPADA EKONOMI NEGARA PUN. PALING TIDAK PUN CUMA AJER BUDAK NGAJI MUQADDAM.. ITU MUSLIMAH UMNO JAUH LEBIH BAIK. SUARA PUN SETAKAT JADI TUKANG TERKINJA KINJA JERIT2 ALLAHU AKBAR JER... ALLAH PUN MAKI MUSLIMAH (KONON) PAS NI. TAK GUNA SATU SEN PUN BETINA BETINA PAS NI.

 • Anonymous says:
  November 16, 2012 at 2:46:00 PM GMT+8

  APA MATLAMAT PAS..AKU AKU PUN TAK TAU...PAS(PARTI ISLAM MALAYSIA)TUJUAN UTK MENEGAKKAN SYIAR ISLAM..TAPI BAB AKIDAH NURUL IZZAH BENTANGKAN TK SAPE BERANI JAWAB..PORAHHHH LAMBAT SIANG NK LAKSANAKAN HUKUM HUDUD..UNDILAH PAS...DAP AKAN MENANG TAHNIAH PAS!!!!

 • Anonymous says:
  November 16, 2012 at 6:01:00 PM GMT+8

  Jadi pembantu rumah pun tak layak. Standard depa jadi "hooker" aja. Segala isu nak dilacurkan.

 • Anonymous says:
  November 18, 2012 at 12:42:00 AM GMT+8

  Apa yang si Muslimah @ Musibat PAS merepek ni... Kalau nak backing kawan pun berpada pada la... Jgn la jadi syaitan bisu plak... Dari pemimpin sampai ke ahli akar umbi memang bengong tak sudah...

fda

Link2Me WeLinkBk (254)