Greetings

Tuesday, November 6, 2012

Nak saman-saman? Panteq ko, Nurul!!!


Hehehehe ... dah gelabah bila tak boleh spin lalu terus main loyar. Betul macam budak suruhan DAP PAP .... 

Saya telah mengarahkan peguam-peguam saya, Tn Hanipa Maidin dan Tn Hj Sulaiman Abdullah untuk mengambil tindakan undang-undang ke atas Utusan Malaysia, Berita Harian, serta kemungkinan beberapa media termasuk blog-blog, berkaitan laporan berunsur fitnah akidah yang telah memutar belitkan sebahagian dari kenyataan penuh saya tempoh hari.

Saya tidak merelakan fitnah akidah sebegini diteruskan dan tidak teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang, demi menegakkan kebenaran dan demi keadilan.

Nurul Izzah Anwar

Ahli Parlimen Lembah Pantai, merangkap Naib Presiden KEADILAN

Pantek kau lah, Nurul! 

Cakap pasal kebebasan bersuara dan kebebasan media tapi  sendiri silap, nak main saman-saman. Kau ahli politik, media beri liputan .... jawablah! Jelaskan pendirian dan benarkan orang bertanya. Jangan main nafi-nafi tapi beri penjelasan yang jelas! 

Selama ni kau juga buat macam-macam fitnah. Kena soal dan quote kata-kata, dah kata fitnah pulak?????????????

Jangan takut tapi terus mainkan isu ini. Lauk sedap ni .... Jangan kasi lepas peluang. Main isu ini ramai-ramai. Tak terduit dia nak kejar semua blog-blog!!!!!!!

12 comments:

  • Anonymous says:
    November 7, 2012 at 12:06:00 AM GMT+8

    Biarlah...mati nanti bila Allah soal, suruh loyar jawap.

  • Anonymous says:
    November 7, 2012 at 12:45:00 AM GMT+8

    ada uda wujud iblis betina kat Malaysia...

  • Anonymous says:
    November 7, 2012 at 12:59:00 AM GMT+8

    Bahagian 1

    Mari kita berlaku adil kepada Nurul Izzah bin Anwar Ibrahim kerana sebagai orang Islam kita dituntut berlaku adil. Namun begitu beberapa soalan untuk NI

    1. Sekiranya awak mendakwa kenyataan awak diputar belit mengapa portal berita FMT terus mengungkapkan apa yang diucap di sini:

    Two days ago, Nurul was reported as saying that religious freedom should be accorded to everyone, including the Malays, in a forum titled “Islamic state? Which vision? Whose responsibility.”“How can anyone say (freedom of religion) only apply to the non-Muslims, it has to be applied equally.“In Quran, there is no specific term to the Malay as how it should be done,”she was reported as saying when asked on whether Malays should be allowed religious freedom.
    http://www.freemalaysiatoday.com/category/nation/2012/11/05/nurul-i-never-condoned-apostasy/


    2 Gerangan apakah babi bernama Steve Oh biadap mencerca orang Islam sewenang-wenangnya berdasarkan kenyataan awak itu. Tentu dia tidak berani berbuat begitu dengan kenyataan yang diputarbelit. Malah kenyataannya pun mula dengan frasa "watershed idea"

    The Malaysiakini report on Nurul Izzah Anwar's statement that there should be no compulsion in religion even for Malays is a watershed idea for the nation.......

    The same can be said of forcing those who are born into Muslim families to be Muslims. Malays therefore are like 'religious slaves' if I may use the analogy.

    They are born into religious and ideological bondage. They are often fed lies about other religions. Reading what some of their books describe of subjects that I know intimately is like reading horror fiction.

    So when I hear enlightened Muslims like Nurul Izzah talk sense, I feel there is hope for the truth to be vindicated.
    http://www.malaysiakini.com/letters/213465

    3.Gerangan apakah Aziz Bari yang kian hilang di mamah zaman tiba2 muncul dengan kenyatannya:

    http://www.freemalaysiatoday.com/category/nation/2012/11/05/aziz-bari-explains-%E2%80%98no-compulsion%E2%80%99-verse/

    Kenapa dia harus merujuk kepada apa awak sebut Nurul kalau bende itu telah diputarbelit:

    Commenting on a remark made two days ago by Lembah Pantai MP Nurul Izzah Anwar, he said the true meaning of Verse 256 of Surah al-Baqarah was that Muslims were prohibited from coercing others to embrace Islam.Nurul Izzah made the remark in reply to a question from an audience at forum on the Islamic state on Saturday.“How can anyone say (freedom of religion) only applies to non-Muslims?” she was reported as saying. “It has to be applied equally.”She added, however, that she was tied to “prevailing views” on the issue.

    Aziz, an expert on constitutional law, said the verse in question did not mean that a Muslim could renounce his faith. “If this is the case, then what is the point of the ruling that says renouncing Islam is a big sin?” he said.

    He said one needed to set a context in which to discuss freedom of religion because of the vastness of the topic.If it were to be discussed in the context of personal liberty, then there would be certain limitations to Muslims, he added.

    4.Portal yang membawa berita asal yang biasa scoop awak juga pro-PKR, kenapa mereka nak sabotaj awak?

    http://www.malaysiakini.com/news/213351

    Mungkin Nurul lebih arif menjawab pertanyaan yang diajukan kerana yang dicari adalah kebenaran semata-mata. Wallahualam

    Warrior 231

  • Tukang Komen says:
    November 7, 2012 at 1:44:00 AM GMT+8

    BILA DAH KANTOI BUAT U TURN DAN TUDUH FITNAH. ANAK BERANAK SERUPA JE. DUIT KAT BANK ISRAEL TAK CUKUP LAGI KE?

  • Budu says:
    November 7, 2012 at 3:21:00 AM GMT+8

    Kami rakyat msia amat sokong izzah,samam tetap saman.Depe dah takut dah,papagomo meme ketor2 dah...

  • bhar zul says:
    November 7, 2012 at 6:39:00 AM GMT+8

    Bala yang Allah SWT turunkan pada individu atau umat manusia secara keseluruhan tidak terasa terus pedas macam makan cili api. Ianya juga datang dalam bentuk bermacam macam. Kalau ternyata benar apa yang Nurul telah perkatakan ini, ianya juga ada lah bentuk bala. Kalau pemimpin UMNO yang memperkatakan ini, saat ini juga huru hara satu Malaysia. Tapi kenapa orang Melayu atau bangsa Melayu dalam PR semacam tidak boleh sedar dari ketaksuban dan sanggup mendayuskan bangsa dan agama semata mata kerana kepercayaan politik?

  • Joniboy says:
    November 7, 2012 at 8:33:00 AM GMT+8

    Kalau orang UMNO yang buat kenyataan ni dah penuh dataran merdeka orang PAS buat demo dan solat hajat pecah perut. Kita bimbang kenyataan spt ini mengelirukan golongan muda yang tidak kuat pegangan agamanya.

  • malayoo mudah lupa says:
    November 7, 2012 at 9:59:00 AM GMT+8

    Nnt bila munkar nakur soal dlm kubur boleh ke dia jawab" u can talk to lawyer"

  • malayoo mudah lupa says:
    November 7, 2012 at 10:09:00 AM GMT+8

    Kalau aku kt tempat nurul izzah mmg aku tolak undangan puak2 mcm ni sbb agenda mereka ni mmg nak porak peranda kan org Malayoo dan ugama kita....baek hidup miskin tkda harta dan kiasa dari di seksa si kemudian hari...pedihh...Subhanallah

  • Anonymous says:
    November 7, 2012 at 10:24:00 AM GMT+8

    terlajak perahu bleh d undur, tlajak kata... nah ambik ko... jgn plak nak spin sana sini, Allah tu Adil, klu ko kata org mcm2 ko akn trima jg akibatnya... akhirnya keluar jg dr mulut ko apa yg ko hasratkan ... bau bangkai mana nak tutup kan...

  • Anonymous says:
    November 7, 2012 at 11:20:00 AM GMT+8

    Pelik la.. Utusan quote meloyakini knp x saman meloyakini??

  • Anonymous says:
    November 8, 2012 at 6:59:00 AM GMT+8

    si nurul ni memang suka cakap meraban tak pikir dulu main belasah je...dulukan dia ada tuduh scorpene tak boleh menyelam. Ni benda libatkan aqidah pun dia main blasah je..hmm sok kau jwb la nurul dlm kubur, astagfirullah apa nk jadila dia ni, anak dgn bapak 2x5 je = pluralisme agama. Latest cam ni sory la majoriti org melayu/islam nk undi pakatan .

fda

Get your volunteer initiatve funded!

Link2Me WeLinkBk (254)