Tuesday, November 27, 2012

Mat Sabu suruh Karpal minta air "free" dari Kedah


Utusan Malaysia melaporkan Phahrolrazi marah dengan kenyataan Karpal SIngh meminta air free dari Kedah. Bunyi macam SIngapura yang sentiasa mahu air free dari Johor.

Laporan berikut:

---------------------

ALOR SETAR 26 Nov. - Seorang Exco kerajaan Negeri Kedah hari ini melontarkan persoalan kepada Karpal Singh apakah bekalan air yang disalurkan kepada rakyat di Pulau Pinang percuma berikutan permintaan Pengerusi DAP itu agar negeri tersebut tidak memperdagangkan sumber semula jadi kerana air satu anugerah tuhan.

Pengerusi Jawatankuasa Kerajaan Tempatan, Bekalan Air, Sumber Air Dan Tenaga negeri, Datuk Phahrolrazi Zawawi berkata, meskipun air itu anugerah tuhan, penjagaan sumber alam itu termasuk untuk mengekalkan kawasan tadahannya melibatkan perbelanjaan.

"Yang syarikat air caj bekalan air itu macam mana? Ini bukan soal dagang, soal sekarang kena bayar, (atau) tidak kena bayar.

"Perbadanan Bekalan Air Pulau Pinang bagi percuma ke? Itu untuk air yang dirawat. Yang ini air mentah tetapi hutan kena jaga, penguatkuasaan kena buat dan melibatkan kos," katanya ketika dihubungi Utusan Malaysia di sini hari ini.

Baca sepenuhnya di Utusan Malaysia sini.

---------------------------------Kena dengar apa kata Mat Sabu kerana Timbalan Presiden PAS yang bulan terima duit dari Lim Guan Eng dan dapat gaji serta coverage hospital sebagai ahli Lembaga Pengarah Perbadanan Air Pulau Pinang. 

Bunyi air anugerah tuhan itu bunyi macam Mat Sabu ceramah hentam SYABAS. Adakah Mat Sabu yang suruh Karpal cakap demikian?

Hmmm .... Mat Sabu nak tanding di Pendang kan?  

7 comments:

 • Anonymous says:
  November 27, 2012 at 11:15:00 AM GMT+8

  Apasal nama Mat Sabu takda Y. Bhg pun? Perbadanan air Pulau Pinang yang di Pengerusikan Lim Guan Eng tu tak hormatkan Mat Sabu ke?

  Tak perlu tunggu dia Dato nak di alamatkan Y. Bhg.

  Bukan kah dia wakil rakyat? Kalau gitu, kena alamtkan sebagai YB.

  Dia sibuk kesana sini, jadi Timbalan Presiden PAS pun tak dapat kerusi bertanding dulu ke? Sebab di tangkap bersama Norma di Bilik 121, Hotel Perdana ke?

 • Anonymous says:
  November 27, 2012 at 11:27:00 AM GMT+8

  Mat sabu ni kapiaq ka

 • Anak Lenggong says:
  November 27, 2012 at 11:37:00 AM GMT+8

  Apa la yang nak diharapkan dengan mat sapu ni..semua benda yang lalu didepan mata disapunya sehinggakan bini kawan sendiri pun disapu keliling.

  Takde apa aura pun mat sapu ni..cuma jadi jagoan didalam ceramah tepi longkang PAS dengan memaki hamun orang..ini lah taraf timbalan presiden PAS.

 • anaklanang hasan says:
  November 27, 2012 at 12:17:00 PM GMT+8

  Mat Sapu sebenarnya bercita cita nak jadi TPM keciwa kerana tak sorang pun sebut nama beliau.
  Masa zaman Tun M mat sapu najis anwar kemaruk sangat nak jadi Menteri Dalam Negeri kerana nak balas dendam nak tangkap Tun M dan menteri menteri musuh beliau nak sumbat dalam ISA. Adalah sesuatu yg tak mustahil PR akan hidupkan balik ISA kalau menang tapi bukan tujuan keamanan negara tapi nak balas dendam nak bagi pemimpin BN rasa Kem ISA Kemunting

 • anaklanang hasan says:
  November 27, 2012 at 12:22:00 PM GMT+8

  Mat sapu sampah tak layak langsung nak dapat Datuk. Sultan Raja dan Tuan Yg di Pertua pun nyampah tengok muka dia. Pemimpin PAS nak buat usul pun malu kerana mulut celupar perangai tak ada adab langsung. Ahli politik yg paling kurang ajar dan buruk perangai. Kita nak sebut pun tak best je rase nye...Datuk Mat Sapu...eiiiii,,,nak muntah

 • Anonymous says:
  November 27, 2012 at 12:43:00 PM GMT+8

  Mat Sabun pencacai dan penjilat tapak kaki chauvanis Lim Guan Eng. Mat Sabun sudah jadi hamba duit.

 • sabun says:
  November 28, 2012 at 11:27:00 AM GMT+8

  karpal naik air free?

  mintak la kat normah bini mat saburit

  punyalah banyak air sampai melekit muka abang mat menjilat

fda

Link2Me WeLinkBk (254)