Monday, November 5, 2012

Mat Sabu fitnah Soi Lek untuk tutup Nik Aziz memalukan IslamPAS memang dah lama cari peluang untuk perangkap MCA dalam isu hukum hudud untuk membuat orang Melayu pro UMNO membenci MCa dan denga ini memberi undi kepada DAP.

PAS kira puji-pujian yang mereka buat terhadap DAP boleh menarik undi.

Peluang ini diambil dari pertelagahan antara Datuk Seri Dr Chua Soi Lek dengan Nik Aziz ekoran satu lagi mulut celupar dan pemikiran singkat Nik Aziz.

Naib Pengerusi Wanita MCA Senator Heng Seai Kie berkata bahawa PAS menggalakkan rogol kepada wanita yang tidak menutup aurat dalam ucapannya pada perhimpunan agung parti tersebut. INi membawa maksud PAS menggalakkan wanita bukan Islam dirogol.

Presiden MCA, Datuk Seri Dr Chua Soi Lek bersetuju dengan pandangan tersebut dan mengatakan  Nik Aziz ada berkata sesiapa yang tidak menutup aurat memang wajar untuk dirogol dalam satu ceramah empat tahun lalu, 2008.

"Dan sebabnya kerana baginya, mata bersambung dengan kemaluan, jadi apabila anda terpandang, anda akan ghairah.

"Ini bukan saya yang kata, ini Nik Aziz yang kata. Saya boleh tunjukkan video (ceramah Nik Aziz) tersebut jika kamu berminat," katanya dalam satu sidang media.

Timbalan Presiden PAS, Mohamad Sabu telah memusingkan cakap dengan mengatakan MCA bukan menghina sahaja PAS tetapi menghina agama Islam.

"MCA perlu berhati-hati apabila buat kenyataan, sebab itu bukan lagi menghina parti, tapi sudah menghina agama. Jangan putar belitkan kenyataan Nik Aziz," kata Mohamad Sabu.

Dari situ, mereka hanya ulang tuduhan Soi Lek hina Islam tanpa memberitahu bahawa sebenarnya Nik Aziz yang memperbodohkan Islam denga cuba memaksa hukum hidup orang Islam terhadap orang bukan Islam dengan cara kasar dan mulut celuparnya.

Hairannya kenapa mereka berdiam bila Karpal Singh hina Islam. Bila Nasharuddin bising dan bantai Karpal Singh, mereka berdiam saje.

1 comments:

 • cicak mengkarung says:
  November 6, 2012 at 9:18:00 PM GMT+8

  MCA menentang hukum hudud sebab dia kafir. Bila dia tak faham Islam tentu dia akan tentang.

  Tapi PAS yang sendiri dah luluskan hukum Hudud di Kelantan tetapi sehingga kini masih belum dikuatkuasakan apa hal pulak.

  Paling menyedihkan bila PAS kata UMNO kafir sebab berkawan dengan kafir tetapi UMNO tak pernah mengata PAS kafir. Sekarang PAS juga berkawan dengan DAP yang bukan saja kafir tetapi menentang Islam. Bukankah PAS telah kafirkan diri mereka sendiri. Pada PRU Ke 12, 2008 semua ahli PAS secara otomatik telah kafirkan diri mereka sendiri. Jadi slogan masuk PAS boleh masuk syurga kena tukar jadi masuk PAS boleh masuk neraka. Meremang bulu roma bila terfikir ahli PAS kafirkan diri sendiri tanpa disedari.

  Yang Mat Sabut spesis memantat keliling tapi tak mahu mengaku apa hak dia mengata CSL.Birds of same feather ...

fda

Link2Me WeLinkBk (254)